20 Μαΐ 2020

ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


Παλιά καρποστάλ από το Φαληράκι. Στην πάνω κεντρική φωτογραφία διακρίνεται η κεντρική παραλία με περισσότερη άμμο και λιγότερα κτίρια. 
Κάτω αριστερά είναι το σημείο που τώρα έχει κατασκευαστεί το λιμανάκι με το μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων.,
Κάτω δεξιά είναι η παραλία Καθαρά γεμάτη ψαροκάικα. 


Σε άλλη καρποστάλ από το μακρινό 1987 διακρίνεται η κεντρική πλατεία Φαληρακίου και το τότε πρωτοπόρο Μίνι Γκολφ




Το Φαληράκι της δεκαετίας '80 όπως έχει αποτυπωθεί σε τουριστικές καρποστάλ της εποχής. Τότε που δεν υπήρχε η άμεση επικοινωνία του internet και του ανεβάσματος φωτογραφιών σε facebook και instagram αλλά οι επισκέπτες έστελναν σε συγγενείς και φίλους γράμματα με τις εντυπώσεις τους.  

ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΑΠΟ... ΧΡΥΣΑΦΙ!


Επαγγελματίας φωτογράφος από την Αυστρία αποτύπωσε στον φακό του το "χρυσό" ξημέρωμα στο Φαληράκι. Ο ήλιος που ανατέλλει, ο βράχος Κάτεργο με την ελληνική σημαία, το πλοίο που ξεκίνησε το ταξίδι του, οι ομπρέλες που περιμένουν το ξύπνημα των τουριστών, τα χρώματα στον ουρανό και τη θάλασσα αποτελούν ιδανικό σκηνικό για ρομαντική ταινία.

Η αρχική φωτογραφία βρίσκεται στη διεύθυνση  
https://www.flickr.com/photos/paganal_g/49911354843/  

ΠΡΩΙΝΟ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

"Κάθε πρωί που κίναγα
 να πάω στη δουλειά
φεύγαν σαν πουλιά τα ψαροκάικα...
Κι αρμενίζαμε στα πέλαγα"



Οι στοίχοι από το τραγούδι Τζαμάικα ταιριάζουν στις εικόνες της θαλάσσιας περιοχής Φαληρακίου με τα ψαροκάικα κάθε πρωί, γύρω από τον βράχο Κάτεργο, να υποδέχονται τις πρώτες ακτίνες του ήλιου και τους ψαράδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να κάνουν όνειρα για γεμάτα καλάθια.
Η μαγεία του πρωινού με την λάμψη του ήλιου και τη μουσική των κυμάτων παρασύρει λοούμενους και περιπατητές με αποτέλεσμα να "κρύβονται" οι άσχημες ατέλειες από ανθρώπινες παρεμβάσεις και δραστηριότητες.
Η ισορροπία ανάμεσα στα χρώματα της φύσης και τα ανθρώπινα εγκλήματα είναι δύσκολη υπόθεση αλλά στο τέλος πάντα επικρατεί το όμορφο παραμύθι.
Ο θαλάσσιος αφρός, τα ψάρια γόνοι, το κελαΐδισμα των πουλιών, η βρεγμένη άμμος που κλειδώνει αποτυπώματα δεν επιτρέπουν το μάτι να σταθεί για περισσότερα από λίγα δευτερόλεπτα στα σκουπίδια και τις ελλείψεις σε υποδομές.
Το πρωινό στην παραλία είναι βιταμίνη ψυχής, φάρμακο μυαλού και θεραπευτικό βότανο καρδιάς.
Η φύση μας το χαρίζει απλόχερα καθημερινά!
















ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...