21 Μαρ 2008

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΟ "ΨΑΛΙΔΙ"


Χθες που αποφάσισα να... πάρω τα βουνά έφτασα μέχρι το βουνό Ψαλίδι, από έναν κατσικόδρομο που οδηγεί από το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη προς τ' Αφάντου. Και ενώ περπατούσα ψηλά πάνω στο βουνό ξαφνικά είδα ένα σπήλαιο, παρόμοιο με αυτό που ξέρουμε όλοι και βρίσκεται απέναντι από το μοναστήρι. Το δεύτερο σπήλαιο μπορεί να είναι γνωστό στους παλιότερους και τους βοσκούς, εγώ όμως το έβλεπα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πλησίασα κοντά, αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα να μπω μέσα. Είναι στενότερο από το άλλο στον Αί Γιώργη, αλλά μοιάζει να έχει βάθος. Ο μύθος και η θεωρία λένε ότι τα δύο σπήλαια επικοινωνούν και κρύβουν μυστικά... Ποιος ξέρει...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ "ΜΑΪΜΟΥ"



Καταγγελία στο Νομάρχη, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα, για «στημένο» έλεγχο στην περιοχή όπου καταλήγουν τα λύματα των Καλυθιών έκανε την περασμένη Παρασκευή ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Κώστας. Στην επιστολή του αναφέρονται τα εξής:


Ανοιχτή Επιστολή προς τον Νομάρχη Δωδεκανήσου κ Γ. Μαχαιρίδη


κ .Νομάρχα,
θα ήθελα ως εκ του θεσμικού μου ρόλου, επικεφαλής μειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας, επιβάλλεται να σας αναφέρω ότι στις 20/3/08 και περί ώρα 14:00 έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος των εκροών στην περιοχή «Έξινη» των Καλυθιών του Δήμου Καλλιθέας, σημείο στο οποίο καταλήγει ο πλακοσκεπής αγωγός που διέρχεται από την πλατεία Καλυθιών και ο αγωγός του υπό κατασκευή δικτύου λυμάτων του οικισμού. Ο παραπάνω έλεγχος έγινε μέσα στα πλαίσια ανάκρισης της εισαγγελίας που διερευνά το θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος για λύματα στην συγκεκριμένη περιοχή με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.
Ζητάμε από εσάς, πολιτικό προϊστάμενο του τμήματος υγείας που έκανε την δειγματοληψία, να απαντήσετε πειστικά πως γίνεται πριν από τον «αιφνιδιαστικό» έλεγχο των υπηρεσιών σας να γνωρίζει ό ελεγχόμενος το γεγονός;
Ώστε να έχει χρόνο:
1. για να ανοίξει βάνες που ρίχνουν καθαρό νερό στο ρυάκι για να μειωθεί το βιολογικό φορτίο
2. τρεις ώρες πριν την επίσκεψη του κλιμακίου σας, να ελέγχει την μολυσμένη περιοχή χημικός συνεργάτης του δήμου
3. την προηγούμενη ημέρα το αποφρακτικό του δήμου να καθαρίζει τους αγωγούς και την περιοχή.
4. και την προηγουμένη να «επιδιορθώνεται» η οπτική ρύπανση ρίχνοντας σκύρα.
Μήπως τελικά η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι λιγότερο επιζήμια όταν γίνεται από με την ανοχή της δημοτικής αρχής; Μήπως οι έλεγχοι ‘μαϊμού’ αποθρασύνουν του λίγους ασυνείδητους; Μήπως τελικά τέτοιες ενέργειες οδηγούν τους γηγενείς κατοίκους να εγκαταλείψουν τον οικισμό των Καλυθιών;


Με τιμή

ΓΙΩΡΓΟΣ Ε. ΚΩΣΤΑΣ
ΓΙΑΤΡΟΣ
Επικεφαλής Μειοψηφίας
του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Καλλιθέας

Τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια υποφέρουν καθημερινά ζώντας δίπλα σε μικρόβια υπό την απειλή σοβαρών ασθενειών. Ότι και αν έδειξε ο συγκεκριμένος έλεγχος η αλήθεια είναι ότι η Εξινη είναι γειτονιά των λυμάτων. Άλλωστε υπάρχουν οι φωτογραφίες που το αποδυκνείουν. Οι κάτοικοι της περιοχής αξίζουν, τουλάχιστον σεβασμό, και όχι κοροϊδία.

Βρέθηκε όλμος στα θεμέλια του σχολείου


Ένα βλήμα όλμου από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο βρέθηκε στις εκσκαφές που γίνονται για τα θεμέλια του νέου δημοτικού σχολείου Καλυθιών. Την περασμένη Πέμπτη ο χειριστής του σκαφτικού μηχανήματος αντιλήφθηκε την ύπαρξη του όλμου και άμεσα ενημερώθηκε ειδικό κλιμάκιο του στρατού που έφτασε στο σημείο και τον παρέλαβε.
Να σημειωθεί ότι το σημείο που θα κατασκευαστεί το σχολείο σκάφτηκε σε βάθος 10 μέτρων καθώς θα υπάρχουν υπόγειες αίθουσες και κλειστό γυμναστήριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί φλέβα νερού κάτι που προβληματίζει τους αρμόδιους εργολάβους. Ανάμεσα στο νέο σχολείο και τα σπίτια της περιοχής θα κατασκευαστεί ο νέος περιφερειακός δρόμος των Καλυθιών και θα χρειαστούν μεγάλα τοιχία για την υποστήριξη των παρεμβάσεων. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το σχολείο επιλέχθηκε να γίνει σε λάθος σημείο. Και βέβαια οι γείτονες φοβούνται για την σταθερότητα των σπιτιών τους αφού εξαφανίστηκε η πλαγιά.

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑ ΗΤΤΑ ΜΕ 3-0


Έντός έδρας ήττα με 3-0 γνώρισε σήμερα από τον Διαγόρα Βατίου ο Απόλλων Καλυθιών. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο 10' όταν μετά από λάθος του Σ. Νικολού βρέθηκε παίκτης των φιλοξενούμενων στην περιοχή σούταρε άουτ, αλλά ο πολύ κακός διαιτητής Πλακογιάννης υπέδειξε, προς έκπληξη όλων πέναλτι και έδειξε κόκκινη κάρτα . Να σημειωθεί ότι με βάση τον κανονισμό στο πέναλτι δεν υπάρχει πλεονάκτημα. Ο διαιτητής αν είδε παράβαση του αμυντικού και επέλεξε να αφήσει πλεονέκτημα τότε όφειλε στην συνέχεια να δείξει φάουλ έξω από την περιοχή, στο σημείο που ξεκίνησε το μαρκάρισμα. Το πέναλτι και η κόκκινη ήταν λάθος.
Στην συνέχεια επικράτησε εκνευρισμός στον Απόλλων και ο Διαγόρας πέτυχε άλλα δύο γκολ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (υπάρχουν υπόνοιες οφσάιντ στο 0-2).
Να σημειωθεί ότι αποβλήθηκε και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Απόλλωνα Χατζηνικόλας γιατί επιτέθηκε φραστικά στον επόπτη Γουλάρα. Σύμφωνα με την καταγγελία αναπληρωματικών παικτών ο παίκτης γύρισε και είπε "σκάστε" σε αναπληρωματικούς όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν.
Στην επανάληψη ο Απόλλων έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έχασε ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της τιμής.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...