12 Μαΐ 2021

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" JAMES

 Η φρενίτιδα για το φαινόμενο James έχει κυριεύσει την ελληνική τηλεόραση και τους χρήστες του διαδικτύου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις τρέλας (με την καλή έννοια) στις Καλυθιές, τον τόπο καταγωγής του νεαρού που αποχώρησε οικειοθελώς από το τηλεοπτικό Survivor.

Το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Καλυθιών στήθηκε σκηνικό πανηγυρισμών με αφορμή γυρίσματα από συνεργάτες τηλεοπτικής εκπομπής αθηναϊκού καναλιού που ασχολείται με τηλεοπτικές ίντριγκες και διάφορα άλλα χαριτωμένα.


Μικροί και μεγάλοι, σε ηλικία, κάτοικοι των Καλυθιών αποθέωσαν τον James Καφετζή μιλώντας στις κάμερες και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το ήθος και την αξιοπρέπεια που έδειξε τους μήνες παραμονής του στο τηλεοπτικό Survivor. 

Λεπτομέρειες αύριο, σε κάποιο από τα μεσημεριανά σώου της ελληνικής τηλεόρασης.

Προσοχή, κρατήστε τα παιδιά μακριά από τις τηλεοπτικές οθόνες.  


 Επόμενη κινητοποίηση όταν επιστρέψει στη Ρόδο ο James Καφετζής, το νεαρό παιδί από τις Καλυθιές που κατάφερε με την συμπεριφορά του να ξεχωρίσει στον άθλιο κόσμο των reality.  

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 Την ικανοποίησή του για την επιλογή του κλειστού γυμναστηρίου Φαληρακίου ως μέγα εμβολιαστικό κέντρο εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ και τέως δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιωάννης Ιατρίδης:

"Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που ένα έργο που δημιούργησα επί δημαρχίας μου το 1999 στον Δήμο Καλλιθέας, το Κλειστό Γήπεδο, αποτελεί σήμερα το ιδανικότερο σημείο εγκατάστασης του mega εμβολιαστικού κέντρου για την καταπολέμηση του covid19, στην πιο κρίσιμη ώρα για την υγεία, την οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής μας.
Ο κάθετος εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού της Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος Γαλάζια Ελευθερία που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι το όπλο μας για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας αλλά ταυτόχρονα να επανεκκινήσουμε τη μηχανή της βαριάς μας βιομηχανίας, του τουρισμού.

 
Φωτογραφία από το αρχείο του blog το διάστημα κατασκευής
του κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή Λιβάδεια Φαληρακίου

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κλειστό Γήπεδο Καλλιθέας ξεκίνησε σαν όνειρο το 1999 και πήρε σάρκα και οστά το 2010 όπου και έζησε μια μεγάλη περίοδο παρακμής και απαξίωσης από ως και το 2019, μοίρα που ακολουθεί πολλά δημόσια έργα και κτήρια. Το Κλειστό Γήπεδο Καλλιθέας είναι το μοναδικό τέτοιων προδιαγραφών κλειστό γήπεδο στη Ρόδο και σε ολόκληρο το Αιγαίο με 2.000 τμ αγωνιστικό χώρο και μεγάλες υποδομές - γυμναστήριο, αποδυτήρια, γραφεία- και 10.000τμ περιβάλλοντα χώρο. Το συνολικό κόστος κατασκευής μαζί με το ακίνητο στοίχισε περίπου 6 εκ. ευρώ.

Από το 2019, εδώ και δύο χρόνια, που ανέλαβα την προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ ξεκινήσαμε με το ΔΣ της εταιρίας να υποστηρίζουμε με εργασίες την συντήρηση και την λειτουργία του χώρου. Επιτύχαμε με κεφάλαια της ΔΕΡΜΑΕ να το συντηρήσουμε από τις μεγάλες φθορές, να το επισκευάσουμε, να φέρουμε οπτικές ίνες στο γήπεδο, να συντάξουμε τις μελέτες για την αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και βρισκόμασταν στο στάδιο προγραμματισμού της στρατηγικής προώθησής του. Είναι πολύ σημαντικό και μεγάλη αναγνώριση της ποιότητας του έργου, πως η Ομάδα Μπάσκετ του Κολοσσού που αγωνίζεται στην Α Εθνική το επέλεξε ως έδρα της και τους ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά δημόσια.
Τέλος, η χτεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρόδου έρχεται ως επιβράβευση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Καλλιθέας να δημιουργηθεί αυτός ο καταληκτικός χώρος. Είμαι βέβαιος πως σύντομα θα βγούμε από αυτή τη δοκιμασία νικητές και το παρκέ του γηπέδου θα φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις όπως του αξίζει!".


ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για να ξεκινήσει, άμεσα, η μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου Φαληρακίου σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς ο εμβολιασμός των κατοίκων της Ρόδου και κυρίως όλων όσοι εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Η λειτουργία αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Μαϊου.



Το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν στο κλειστό Φαληρακίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ροδίων κ. Καμπουράκης, ο αντιδήμαρχος κ. Καρίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες που εξέτασαν τις λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης επισήμανε τα εξής: 
"Ο δρόμος προς την Ελευθερία συντομεύει για τα νησιά μας! Όλο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε και συνεργαστήκαμε για να δώσουμε στην Ελευθερία γαλάζιο χρώμα. Σήμερα, αυτό μετουσιώνεται σε δράση. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να επιταχύνουμε το βήμα μας προς την Ελευθερία, αφήνοντας πίσω μας την πανδημία, με τη δημιουργία mega εμβολιαστικού κέντρου και στη Ρόδο.
Με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τους συνεργάτες μας είμαστε σήμερα στις εγκαταστάσεις που η Πολιτική Προστασία επέλεξε για την δημιουργία του εμβολιαστικού κέντρου της Ρόδου. Το διάστημα που προηγήθηκε εξετάστηκαν επιμελώς όλες οι πιθανές επιλογές και χθές το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, και τυπικά, την παραχώρηση του χώρου.
Απο σήμερα νέος αγώνας δρόμου να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο εντός του Μαΐου.
Γιατί κάθε εμβολιασμός είναι μία μικρή νίκη κατά της πανδημίας και πολλές μικρές νίκες μαζί θα φέρουν τη μεγάλη νίκη της Υγείας και της Προκοπής. Μετά τον οριζόντιο και καθολικό εμβολιασμό σε όλους τους ενήλικες, απόφαση που καταδεικνύει με αυτό τον τρόπο την ειδική σημασία που αποδίδεται στα μικρά και ακριτικά μας νησιά, τα άλματα συνεχίζονται. Οργανωμένα. Με σχέδιο.
Κρίμα που δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού του αρνητισμού και της μιζέριας, να εμβολιάζαμε μερικούς στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο, αλλά δυστυχώς αυτός παραμένει ανίκητος…"


Στην εισήγηση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:

“ΘΕΜΑ: Άμεση Λειτουργία Mega Εμβολιαστικού Κέντρου, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Ρόδου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας, για τον Τάχιστο Καθολικό & Πλήρη Εμβολιασμό όλου του Ροδιακού Πληθυσμού

Έχοντας υπόψη:

α) ότι με την υπ’ αρ. 984/27-12-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του «Κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας» στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε., μέχρι τις 31-05-2021.
β) την επιτακτική και κρίσιμη αναγκαιότητα άμεσης διάθεσης στεγαστικού κατάλληλου χώρου, που κατά θέση, προσβασιμότητα, έκταση και εγκαταστάσεις, να επιτρέπει και να εξυπηρετεί τον καθολικό και πλήρη μαζικό και τάχιστο εμβολιασμό του συνολικού πληθυσμού του νησιού μας, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson (ή άλλο), σύμφωνα με την σημερινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για ολοκλήρωση των καθολικών εμβολιασμών του μονίμου πληθυσμού έως την 30η Ιουνίου 2021,
γ) τις διατάξεις του άρθρου 185, του Ν.3463/2006, (Δ.Κ.Κ.)

Εισηγούμαστέ

α) την άμεση και παραχρήμα ανάκληση της παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας, που έγινε προς στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε.
β) την μη περαιτέρω επέκταση και μη ανανέωση της σύμβασης, τής ως άνω παραχώρησης προς στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε., την άμεση από σήμερα λύση της παραχώρησης.

γ) την άμεση και παραχρήμα, από σήμερα και μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2021, παραχώρηση και διάθεση του «Κλειστού Γυμναστηρίου Καλλιθέας», προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κάθε άλλη αρμόδια οντότητα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ., που θα συμμετέχει στον καθολικό και πλήρη άμεσο μαζικό εμβολιασμό του συνολικού πληθυσμού, με μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson (ή άλλο], για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, για να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια του πληθυσμού και για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή και απαραίτητη έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας, η απασχόληση, το εισόδημα και η οικονομία του νησιού μας, χωρίς μισθωτικό αντάλλαγμα ή άλλη οικονομική αποζημίωση, πλην όμως με την υποχρέωση ανάληψης από τους παραπάνω φορείς της λειτουργίας και των δαπανών (πχ. αναβάθμιση πρόσβασης, χώρων στάθμευσης, κ.λπ., συντήρησης και επισκευών κατά την περίοδο παραχώρησης, κ.λπ.) ως και της επιστροφής-απόδοσης κατά τη λήξη, εις τον Δήμο Ρόδου και στον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., στην ίδια κατάσταση που παραδίδεται το ακίνητο και οι εγκαταστάσεις του, εξουσιοδοτούμενου του Δημάρχου Ρόδου, για την άμεση ρύθμιση και υπογραφή όλων των απαραίτητων σχετικών (π.χ. σύμβαση, κ.λπ.)”.


Ερωτηματικό παραμένει εάν μετά την 25η Σεπτεμβρίου 2021 η διαχείριση του κλειστού θα επιστρέψει στην εταιρεία του δήμου Ρόδου πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας και νυν αντιπρόεδρος του Κολοσσού κ. Ιατρίδης.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Ροδίων θα προτείνει τη διαχείριση του κλειστού να αναλάβει, όχι η εταιρεία αλλά ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλησης και Πρόνοιας (ΔΟΠΑΡ).



Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...