25 Ιουν 2009

ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ




Το λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων (Καθαρά) πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες και με την τωρινή του μορφή
H φωτογραφία με την μπουλντόζα στο σημείο που τώρα βρίσκεται το εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων είναι από το προσωπικό αρχείο του Αργύρη Αργυρού

Η ΩΡΑΙΑ ΟΨΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ




Η... ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ



Τελικά αυτό τον τόπο τον καταστρέφουμε εμείς οι ίδιοι. Σε κεντρικό σημείο της Ρόδου-Λίνδου στο Φαληράκι, κάποιος Καλυθενός νοίκιασε το οικόπεδό του σε υπαίθριους εμπόρους καρεκλών και τραπεζιών. Ετσι με το χαρτί του ενοικίου στο χέρι οι υπαίθριοι "επιχειρηματίες" ετοιμάζονται να στήσουν τσαντιροκατασκευή για να πουλούν τα προϊόντα τους. Ετσι το καταντήσαμε το φαληράκι. Κέντρο εγκατάστασης λαθρομεταναστών, κέντρο εγκατάστασης οικονομικών μεταναστών από τη Βουλγαρία, την Ινδία, το Πακιστάν και τώρα η κατάσταση εξελίσσεται σε... γυφτοπάζαρο.
Πέρα από το δήμο, το κράτος και την οικονομική κρίση φταίει και το... στραβό μας το κεφάλι. Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν έρχονται τουρίστες.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της Reposition Strategy για λογαριασμό της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ και του FM12 ANTENNA, για τους υποψηφίους βουλευτές, τα κόμματα και τον υποψήφιο νομάρχη που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ του Κλέανθη Λοϊζου.
Στο δήμο Ροδίων και στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή διεξάγονταν εκλογές ποιον θα ψηφίζατε για νομάρχη, πρώτος με ποσοστό 41,84% αναδεικνύεται ο Γιάννης Μαχαιρίδης και ακολουθούν ο Βασίλης Υψηλάντης με 27,84%, ο Στάθης Κουσουρνάς με 6,67% ο Φώτης Χατζηδιάκος με 3%, ο Κώστας Καϊσερλης με 2,16%, άλλον υποψήφιο θα επέλεγε το 5,34% ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησε το 13,16% των ερωτηθέντων. Στην πρόθεση ψήφου πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 26,84%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 25,84%, το ΛΑΟΣ με 6,16%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,83%, το ΚΚΕ με 4% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%.
Για τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Ροδίων με το δικαίωμα των δύο σταυρών και στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές σε ποιους βουλευτές θα βάζατε σταυρό, πρώτος αναδεικνύεται ο Γιώργος Νικητιάδης με 43,22% και ακολουθούν ο Νίκος Ζωίδης με 27,09%, ο Στάθης Κουσουρνάς με 21,93%, ο Γιάννης Παρασκευάς με 19,35%, Ρένα Διακίδη με 8,38% και ο Γιώργος Κασσάρας με 3,22%.
Στη ΝΔ ο Γιάννης Βαληνάκης είναι στην πρώτη θέση με 47,2% και ακολουθούν η Μίκα Ιατρίδη με 29,81%, ο Τάσος Καραμάριος με 26,08%, ο Βασίλης Χρύσης με 19,25% στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Παυλίδης με 18,01% και στην έκτη θέση ο Τώνης Μαρτίνης με 7,45% και ακολουθεί ο Χαράλαμπος Κόκκινος με 6,83%.

Στο δήμο της Κω πρώτος στο ερώτημα για τις νομαρχιακές εκλογές αναδεικνύεται ο Γιάννης Μαχαιρίδης με 32,6%, δεύτερος με μικρή διαφορά ο Κώστας Καϊσερλης ο οποίος συγκεντρώνει 32,2% και ακολουθούν ο Βασίλης Υψηλάντης με 5,6% ο Φώτης Χατζηδιάκος και ο Στάθης Κουσουρνάς με 1%, άλλον υποψήφιο θα επέλεγε το 6% και δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησε το 19,3% των ερωτηθέντων.
Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 38,9%, η ΝΔ 19,3%, το ΚΚΕ 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, ο ΛΑΟΣ 2,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%. Στο ερώτημα για τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρώτος αναδεικνύεται ο Γιώργος Νικητιάδης με 38,9% και ακολουθούν ο Νίκος Ζωίδης με 33%, ο Γιάννης Παρασκευάς με 7%, ο Γιώργος Κασσάρας με 4,3% όπως και η Ρένα Διακίδη και ακολουθεί ο Στάθης Κουσουρνάς με 3,2%.
Πρώτος από τη ΝΔ με ποσοστό 30,5% είναι ο Αριστοτέλης Παυλίδης, δεύτερος ο Νίκος Πουλιού με 21,1%, τρίτος ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης με 18,9% και ακολουθούν ο Τάσος Καραμάριος με 10,5% και η Μίκα Ιατρίδη με 9,5%.
Στο δήμο Καλυμνίων στο ερώτημα για τις νομαρχιακές εκλογές πρώτος αναδεικνύεται ο Γιάννης Μαχαιρίδης με 44,5% και δεύτερος ο Βασίλης Υψηλάντης με 12,3%, τρίτος ο Κώστας Καϊσερλης με 12% και ακολουθούν ο Στάθης Κουσουρνάς με 3,3% και ο Φώτης Χατζηδιάκος με 0,3%. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πρώτος αναδεικνύεται ο Γιώργος Κασσάρας με 31% και ακολουθούν ο Νίκος Ζωίδης με 25,7%, ο Γιώργος Νικητιάδης με 24%, ο Γιάννης Παρασκευάς με 3,5%, ο Στάθης Κουσουρνάς με 2,9% και η Ρένα Διακίδη με 1,8%. Στη ΝΔ ο Γιάννης Βαληνάκης προηγείται με 35,9% και ακολουθούν ο Αριστοτέλης Παυλίδης με 19,7%, ο Αναστάσιος Καραμάριος με 13,4%, η Μίκα Ιατρίδη με 5,6%, ο Χαράλαμπος Κόκκινος με 4,9% και με 2,8% ο Βασίλης Χρύσης και ο Νίκος Πουλιού. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 35,5% έναντι 27,9% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 3,3 %, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%, το ΛΑΟΣ με 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,7%

ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ


Το πολυτελές κότερο που εμφανίστηκε στο Φαληράκι, χθες, ανήκει στην κυρία Αγγελοπούλου (τη Γιάννα) που ήρθε στα μέρη μας για συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Ελεύθερου Τύπου.
Το blog γνωρίζει λεπτομέρειες, αλλά θα αποκαλυφθούν όταν υπάρξει συμφωνία.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...