17 Απρ 2020

"ΜΑΤΩΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ"



Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα που κορυφώνεται το Θείο δράμα και ο ιερέας του Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι πατήρ Γεώργιος Τοκούζης ξεδιπλώνει τα συναισθήματά του.
Δίπλα στον λιτό επιτάφιο, φανερά συγκινημένος, μιλάει στην κάμερα του blog για το "σκληρό" φετινό Πάσχα με τις κλειστές πόρτες και τις λειτουργίες σε άδειο ναό.
"Είμαστε σαν γονείς μακριά από τα παιδιά τους", εξηγεί και με αγάπη τονίζει πως "τα ανοικτά χέρια του Ιησού στον Σταυρό αγκαλιάζουν όλους τους πιστούς".

ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ








To Πάσχα του 2017, τότε που οι πόρτες των εκκλησιών ήταν ανοικτές για τους πιστούς, το Σωματείο Χορού και Μουσικής Παράδοσης Καλυθιών η Τερψιχόρη, κατέγραψε μέλη του συλλόγου και κυρίες του χωριού να "ψέλνουν" τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής. Σε τρία βίντεο συνολικής διάρκειας 16' με την καθοδήγηση του ιεροψάλτη Παναγιώτη Μανιά, οι κυρίες των Καλυθιών με ευλάβεια τηρούν το έθιμο. Φέτος οι εκκλησίες θα έχουν τις πόρτες κλειστές αλλά ευτυχώς η τεχνολογία βοηθάει για να τηρηθούν, έστω και ηλεκτρονικά, τα έθιμα πολλών αιώνων. Η Τερψιχόρη Καλυθιών προσπαθεί να διατηρήσει, να καταγράψει και να προωθήσει τα μουσικά, πολιτιστικά και χορευτικά δρώμενα του χωριού μας. Η ψυχή των Καλυθιών προκαλεί δυνατά συναισθήματα αφού υπάρχουν τα πρόσωπα που με πάθος φροντίζουν γι' αυτό.   

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...