16 Ιουν 2012

ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ






Επρεπε να περάσουν 30 χρόνια για να αποκτήσει η θαλάσσια ζώνη του Φαληρακίου αξιοπρεπείς τουαλέτες, καθαρές και προσεγμένες. Πριν λίγες ημέρες η Δημοτική Εταιρεία "ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΕ" σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών και τον Σύλλογο Ομπρελλάδων ολοκλήρωσε την ανακατασκευή των τουαλετών που βρίσκονται στο κέντρο Φαληρακίου δίπλα στο εστιατόριο Ακρογιάλι.
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι τουαλέτες "λάμπουν" και πραγματικά αποτελούν "κόσμημα" για την κεντρική παραλία. Υπάρχει μέχρι και ειδική τουαλέτα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα κατασκευαστεί ειδική ράμπα για την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Την καθαριότητα έχουν αναλάβει οι ομπρελάδες του Φαληρακίου.
Το κόστος ανακατασκευής ήταν ελάχιστο και δημιουργείται η απορία γιατί τόσες δεκαετίες με τόσα εκατομμύρια που έχει εισπράξει η τοπική αυτοδιοίκηση (κυρίως ο πρώην δήμο Καλλιθέας) δεν είχε γίνει αυτή η παρέμβαση; Οι δικαιολογίες πάντοτε ήταν πολλές αλλά όπως φαίνεται έλειπε η διάθεση και η αποφασιστικότητα. Οι προτεραιότητες τα προηγούμενα χρόνια ήταν άλλες και απλά γινόταν συντηρήσεις σε μικρές και άσχημες τουαλέτες.
Η εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΕ επέστρεψε στο Φαληράκι ένα μικρό (πολύ μικρό) μέρος των εσόδων που παράγει η περιοχή μας. Ανάλογες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν σε όλες τις παραλίες, από του Τραουνού μέχρι το Καστρί.
Δυστυχώς τα αυτονόητα έργα στην Ελλάδα του 2012 θεωρούνται δύσκολα και... πολυτέλεια!
 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ











ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΑΧΕΙΑΓΟΡΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλων Καλυθιών ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας ότι η κλήρωση για το i phone, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο πανηγύρι του Προφήτη Αμώ, αναβλήθηκε και θα γίνει στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων


Προπονήσεις για ταλέντα


      Ανακοινώνεται ότι στις 02 και 04 Ιουλίου 2012 θα πραγματοποιηθούν δύο φιλικά παιχνίδια για ποδοσφαιριστές ηλικίας από 16 έως 22 ετων και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.
       Τα φιλικά παιχνίδια θα παρακολουθήσει ο πρώην προπονητής των τμημάτων υποδομών της Chelsea και νύν μάνατζερ ποδοσφαιριστών Erol Bignal από Αγγλία.
       Όσοι ποδοσφαιριστές από όλη τη Ρόδο θέλουν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Μπότση Σταμάτη στο τηλέφωνο 6942272728 ή να στείλουν αίτηση εγγραφής στο e-mail stambotsis@gmail.com ή στο fax 2241034472.
      Τα γήπεδα και η ώρα διεξαγωγής των δύο φιλικών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
       


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Η ώρα της κάλπης ξανάφτασε. Από τις εφτά το πρωί της Κυριακής έως τις εφτά το απόγευμα θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα στις πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Οποια και αν είναι τα πολιτικά πιστεύω του καθενός το δεδομένο είναι πως η Δεύτερα πρέπει να ξημερώσει με προοπτικές διακυβέρνησης για τη χώρα.
Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε χωρίς οι υποψήφιοι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη να μπουν στον... κόπο να κάνουν περιοδείες.
Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ στις Καλυθιές δεν ήρθε ούτε ένας υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Ανεξάρτητους Ελληνες, το ΛΑΟΣ ενώ η ΝΔ αρκέστηκε στην επίσκεψη Σαμαρά.
Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν ένα βράδυ από το χωριό και αρκέστηκαν σε χαλαρή κουβέντα ενώ εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν σε συζήτηση στο Φαληράκι.
Εντύπωση προκαλεί η μη παρουσία της Μίκας Ιατρίδη στο χωριό της όταν μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές οι Ανεξάρτητοι Ελληνες πήραν στις Καλυθιές το τεράστιο ποσοστό του 36% και πρώτευσαν.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Καλυθιών θα ψηφίσουν, όπως την προηγούμενη φορά, στα οκτώ τμήματα στο 1ο δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...