10 Μαρ 2009

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ




ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την πρόοδο των εργασιών στο Φράγμα του Γαδουρά και την διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού εμφανίστηκαν ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αντινομάρχης Στάθης Κουσουρνάς μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της νομαρχιακής αρχής.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση που έγινε από τους εκπροσώπους της ΕΥΔΕ, που επιβλέπει και τα δύο αυτά σημαντικά έργα, και τους αναδόχους, διαπιστώθηκαν προβλήματα εξ αιτίας των οποίων παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.
Ειδικά για το Φράγμα Γαδουρά, αν και η ανάδοχος εταιρεία διαθέτει μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, εν τούτοις δεν της δίδεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ πεδίο και αντικείμενο εργασιών. Υπό αυτές τις συνθήκες, «το ενδεχόμενο διάλυσης της εργολαβίας είναι υπαρκτό», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην σύσκεψη.
Ο νομάρχης προανήγγειλε νέα παρέμβαση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «το Υπουργείο οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με το έργο.
Επιτέλους, ο κος Σουφλιάς ας καταλάβει ότι δεν πρέπει να νοιάζεται μόνο για την Εγνατία. Υπάρχει και το Φράγμα Γαδουρά, το μεγαλύτερο που εκτελείται στο Αιγαίο. Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε το προσωπικό του ενδιαφέρον».
Το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι η εγκατάσταση των αγωγών του δικτύου μεταφοράς, έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο.

Ζητούν παράταση

Πολλά επίσης είναι τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στο έργο της διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού (απαλλοτριώσεις, μεταφορά δικτύων σήμανση κλπ), με την ανάδοχο εταιρεία να ζητά παράταση έξι μηνών, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την εικόνα και τις συνθήκες ασφάλειας στην κεντρική οδική αρτηρία του νησιού.
Από την Νομαρχία ζητήθηκε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των εργασιών, ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, να παραχωρηθούν έγκαιρα, πριν την καλοκαιρινή σεζόν, λωρίδες κυκλοφορίας στους οδηγούς, να υπάρξει επαρκέστερη σήμανση και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των επιχειρηματιών (εστιάτορες, ξενοδόχοι κλπ).
Με δηλώσεις του ο αντινομάρχης Στάθης Κουσουρνάς απέδωσε τα προβλήματα στην επίβλεψη του έργου σε τρία επίπεδα (ΕΥΔΕ, Τεχνικές Υπηρεσίες ΥΠΕΧΩΔΕ και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου).
«Ξέραμε τις αδυναμίες που θα υπάρξουν, και για τον λόγο αυτό ζητούσαμε επίμονα να αναλάβει η Νομαρχία την επίβλεψη του έργου, μιας και εμείς είχαμε εκπονήσει την μελέτη», συμπλήρωσε ο κ. Κουσουρνάς.
Για τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της σύσκεψης θα ενημερωθεί αναλυτικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 97



Παρά τα κολπάκια της ΔΕΗ η εφημερίδα κυκλοφόρησε και αυτή την εβδομάδα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...