18 Οκτ 2013

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

Παρουσία επιχειρηματιών από το Φαληράκι θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Πάτμο το 1ο συνέδριο που αφορά το παρόν και το μέλλον των μικρών οικογενειακών καταλυμμάτων υπό την επιμέλεια του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Τοκούζη.



Το πρόγραμμα του 1ου Συνεδρίου με θέμα

«Τουριστική & Οικονομική Ανάπτυξη των Νησιών μέσα από τη Βιωσιμότητα
των Μικρών Καταλυμάτων» που συνδιοργανώνει η Ομοσπονδία Ενοικ/νων Δωματίων & Διαμ/των Δωδεκανήσου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2013 στο νησί της Πάτμου, διαμορφώθηκε ως εξής.
 
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Άντα Καραγιάννη, Αντιπρόεδρος και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδο
 «Στρατηγικός σχεδιασμός Μάρκετινγκ στο μικρό κατάλυμα. Η αυθεντική εμπειρία"
   
Βλάσσιος Λαπατάς, εκπρόσωπος Δήμου Αστυπάλαιας- μέλος της Τουριστικής Επιτροπής και Συγκοινωνιών «The case of Asypalea»

 ΜιχαήλΠατρός, Δήμαρχος Χάλκης «Ο ρόλος των ενοικιαζομένων δωματίων στα μικρά νησιά»
 Μάνος Κόνσολας, Βουλευτής Δωδεκανήσου «Προτάσεις για την ενίσχυση & στήριξη της μικρής
 οικογενειακής επιχείρησης στη νησιωτική Ελλάδα»

  Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Εμμανουήλ Πατεράκης, Οικονομολόγος - πρ. Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Υπουργείου Ανάπτυξης «Τουριστικά Καταλύματα : Σκέψεις για ένα βιώσιμο μέλλον»

 Μαρκόπουλος Εμμανουήλ, Μέλος ΔΣ Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου «Θετική συσχέτιση μικρών καταλυμάτων– eWOM (electronic word of mouth)»


ΈφηΤερζή, Contracts Manager TUI – online system HOTELBEDS «Η σημασία του διαδικτύου στις μέρες μας και ο ρόλος του στην ανάπτυξη του τουρισμού»

ΑΛΒΑΝΟΣ "ΜΠΡΑΒΟΣ" ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας Αλβανός που συνελήφθη μετά από καταγγελία επιχειρηματία στο Φαληράκι για φασαρία και προσπάθεια να "πουλήσει" υπηρεσίες "προστασίας".  Την περίεργη υπόθεση αποκάλυψε με δημοσιεύματά της η τοπική εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ



Κοινό μυστικό αποτελεί μεταξύ επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε πολυσύχναστες περιοχές του νησιού, όπως είναι η Ορφανίδου και το Φαληράκι, η παρουσία αλλοδαπών που δρουν με μαφιόζικο τρόπο, προκειμένου να εκβιάζουν ή και να ‘‘εκτοπίσουν’’ τους επιχειρηματίες, ώστε να αναδειχθούν σε «κυρίαρχοι» των συγκεκριμένων περιοχών. Άνθρωποι, που λειτουργούν βάσει άγραφων νόμων της νύχτας, προσπαθούν να αφανίσουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα Ροδιτών, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα μαγαζιά τους, ακόμη και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών…!
Δρα στη Ρόδο αλβανική μαφία; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει αρκετούς επιχειρηματίες πολυσύχναστων περιοχών του νησιού, οι οποίοι φέρονται να έρχονται σε καθημερινή σχεδόν βάση αντιμέτωποι με τους εκβιαστές τους. Αλβανοί, οι οποίοι στοχεύουν στην εκδίωξη των Ελλήνων επιχειρηματιών, γνωρίζοντας ότι τα μαγαζιά τους δεν αποφέρουν τα επιδιωκόμενα κέρδη, προσπαθούν να τους εξαναγκάσουν να τα εγκαταλείψουν, ώστε να «βασιλεύσουν» οι ίδιοι επάνω στα πτώματά τους…
Αλλοδαποί, που δρουν ως μαφιόζοι, φέρονται να εκβιάζουν Ροδίτες επιχειρηματίες, προκαλώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα φασαρίες εντός των επιχειρήσεών τους, με μόνο στόχο την επίτευξη του απώτερου σκοπού τους: Την χρήση των μαγαζιών από τους ίδιους για παράνομες – εγκληματικές πράξεις, όπως είναι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ένα από τα δεκάδες τέτοια περιστατικά που συμβαίνουν στο νησί, φέρεται να διαδραματίστηκε, κατά τις πληροφορίες, προχθές το βράδυ στην περιοχή του Φαληρακίου, όπου αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, εισέβαλε σε επιχείρηση που διατηρεί Ροδίτης επιχειρηματίας, τα έκανε γυαλιά – καρφιά και στη συνέχεια αποχώρησε, αποστέλλοντας του, το... μήνυμα! Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ενημέρωσαν αμέσως τους άνδρες του Τμήματος Αρχαγγέλου, οι οποίοι όμως, φέρονται να έκαναν πάνω από δύο ώρες για να φτάσουν στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό.
Λίγες ώρες αργότερα επιχειρηματίες της περιοχής φέρονται να κατέθεσαν μήνυση ενώπιον των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του καταζητούμενου φερόμενου ως δράστη της επίθεσης. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει από την μέχρι τώρα έρευνά τους, φέρονται να έχουν διαπιστώσει ότι ο αλλοδαπός είχε δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα και στην Κρήτη, όπου διέμενε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προτού εκδιωχθεί από την εκεί κοινωνία.
Οι Αλβανοί, που δρουν ανενόχλητοι στο νησί της Ρόδου, προσπαθούν να πουλήσουν προστασία στους επιχειρηματίες, εκβιάζοντάς τους και καθιστώντας τους αδύναμους να αντιδράσουν, αφού αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές φέρονται να μη δίδουν την πρέπουσα σημασία στην αντιμετώπιση των όσων φαίνεται να διαδραματίζονται στο νησί. Οι αρμόδιοι για την πάταξη της εγκληματικότητας, εμφανίζονται αδιάφοροι μπροστά στην επίλυση τέτοιων καίριων ζητημάτων τα οποία βάζουν σε κίνδυνο και την εικόνα που παρουσιάζει το νησί προς τους τουρίστες, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα σε ήσσονος σημασίας θέματα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...