27 Μαρ 2012

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ



Τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του συνεταιριστικού κινήματος συζήτησαν το βράδυ της Τρίτης τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυθιών. Με βάση το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα γίνει υποχρεωτική συνένωση των χρεωμένων συνεταιρισμών.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυθιών βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση και μπορεί, όπως ενημερώθηκαν τα μέλη του, να εξακολουθεί να λειτουργεί αυτόνομα.
Τις επόμενες ημέρες το blog θα παρουσιάσει αναλυτικό ρεπορτάζ για τη λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυθιών με αναφορά στο πρόγραμμα παραγωγής οικολογικών ειδών καθαρισμού με βάση τον ελαιοπυρήνα.

ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ




Θετικά αποτελέσματα είχε η συνάντηση φορέων που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο πρώην δημαρχείο Καλλιθέας.
Με πρωτοβουλία των Βασίλη Σωτρίλλη και Σταμάτη Μπότση κατατέθηκε πρόταση ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες για ανεξάρτητες μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί ο άερας, το νερό και το έδαφος από την επί χρόνια λειτουργία επιβλαβών για το περιβάλλον δραστηριοτήτων.
Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των Καλυθενών συλλόγων και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου συμφώνησαν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους ελέγχους.
Ορίστηκε επιτροπή (Βασίλης Σωτρίλλης, Σταμάτης Μπότσης, Κώστας Συρτσάκος, Πόλυς Κώστας, Σάκης Πολυχρόνης, Γιώργος Μαρής) που τις επόμενες ημέρες θα καταγράψει τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν μετρήσεις και θα έρθει σε επαφές με εξειδικευμένους φορείς προκειμένου να υπολογιστεί το κόστος των ελέγχων.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα η επιτροπή θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των συλλόγων για τα αποτελέσματα των επαφών και θα αποφασιστεί οριστικά η έναρξη των απαραίτητων ελέγχων.
Οπως ειπώθηκε στην συνάντηση θα ελεγχθούν τα σωματίδια που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα τα λατομεία, τα πισάδικα, η ΡΟΔΙΑ, θα ελεγχθεί ο υδροφόρος ορίζοντας δίπλα σε δράσεις όπως ελαιουργείο, ΧΥΤΑ, σφαγεία, βιολογικός, γεωτρήσεις ενώ θα γίνουν έρευνες για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τον αμίαντο στο δίκτυο ύδρευσης.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΡΜΟΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Γ
ραφείο Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Ταχ. Διεύθυνση : Καλυθιές, 85105 Ρόδος Πληροφορίες : Μπαγλαντζή Ζωή Τηλέφωνο : 2241362658-52, Φαξ. : 2241087768
Ηλ.Ταχ. :zoikiriakouli@hotmail.gr Ιστοσελίδα : www.rhodes.gr
Ανακοίνωση
 Από την Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών, σας ενημερώνουμε ότι, στις 29 και 30 Μαρτίου του 2012, η οδός Ερμού Φαληρακίου θα παραμείνει κλειστή, με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος.
 Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών
                   ΣΤΑΥΡΗΣ Σ. Μιχαήλ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...