10 Μαΐ 2020

ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ











Το Φαληράκι μας είναι το καλύτερο θέρετρο στη Ρόδο και δεν συγκρίνεται με άλλο. Μπορεί να κουβαλάει όνομα βαρύ σαν... αμαρτία όμως η πραγματικότητα είναι πως δύσκολα μπορεί ο επισκέπτης να βρει τόσες... ομορφιές και διαφορετικές επιλογές μαζεμένες σε λίγα χιλιόμετρα.
Το Φαληράκι μας ξεκινάει από την Λεωφόρο Καλλιθέας, στο εστιατόριο Καστρί, και για τρία χλμ διαθέτει τον παράδεισο της άμμου, ιδανικός για χαλάρωση και ασφάλεια αφού τα νερά της θάλασσας για πολλά μέτρα είναι ρηχά και μικροί - μεγάλοι μπορούν να περπατήσουν στον βυθό δίπλα σε ψαράκια!
Μετά από μία στάση, για προσευχή, στο λιμανάκι και τους Αγίους Αποστόλους, ξεκινάει η αμμώδης αλλά με βράχια στο νερό, παραλία Καθαρά που είναι ιδανική για εκείνους που θέλουν συνδυασμό στο μπάνιο τους.
Για τους... τολμηρούς ακολουθεί, με προσβάσιμο μονοπάτι, η παραλία Μαντώματα ή γυμνιστές εκεί που η φύση του ανθρώπινου σώματος απολαμβάνει τη φύση του φυσικού περιβάλλοντος.
Για τους τύπους που λατρεύουν την περιπέτεια, τα βράχια, τις βουτιές και το... άγριο περιβάλλον ακολουθούν οι ξακουστοί όρμοι Αντονι Κουίν και Λαδικό. Εκεί τα βαθιά καθαρά νερά αποτελούν ιδανική επιλογή για καταδύσεις και εξερεύνηση. Και όσοι ψάχνουν κάτι διαφορετικό μπορούν να κατευθυνθούν στην παραλία Τραουνού που ξεκινά από την σπηλιά και συνεχίζεται μέχρι τις εγκαταστάσεις του Γκολφ. Εκεί που τα κρυστάλλινα νερά έχουν βάθος, πάθος και η ακρογιαλιά φιλοξενεί βότσαλα όλων των διαστάσεων. Εκεί που μπορεί ο καθένας να απλώσει την πετσέτα του μακριά από άλλους παραθεριστές. 
Που αλλού στο νησί, σε ένα θέρετρο μπορεί ο επισκέπτης να συναντήσει τέτοια ποικιλία επιλογών. Μόνο στο Φαληράκι. Η ήρεμη κεντρική παραλία αποτελεί τη βάση των εξορμήσεων για τις διαφορετικές βραχώδεις θάλασσες.
Και όλες οι παραλίες μας είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο, με ποδήλατο ή ακόμη με τα πόδια και διαθέτουν όλες τις υποδομές που αναζητούν οι επισκέπτες από πάρκινγκ μέχρι μικρά καταφύγια γεύσεων. 
Στο Φαληράκι υπάρχουν σπηλιές στη θάλασσα και τα βουνά, υπάρχουν σημεία για πεζοπορία και αναρρίχηση, υπάρχουν επιλογές για παιχνίδια και θαλάσσια σπορ αλλά και γωνιές για "ερημίτες".  Υπάρχει μοντέρνα αισθητική και άνεση, την ίδια στιγμή που ανακαλύπτεις τα σημάδια της αρχαίας ιστορίας του νησιού.
Το Φαληράκι μας βρίσκεται κοντά, αλλά και μακριά από την βουή της πόλης, είναι δίπλα στην μαγευτική Καλλιθέα και αποτελεί ιδανική βάση για εξερεύνηση του νησιού είτε με αυτοκίνητο, είτε με λεωφορείο ακόμη και με καραβάκια. 
Με απόσταση μόλις 20 χλμ από το αεροδρόμιο της Ρόδου οι επισκέπτες, ζευγάρια, οικογένειες, παρέες φίλων, ηλικιωμένοι, μπορούν στο Φαληράκι να βρουν τι ιδανικό καταφύγιο ανάλογα με τα γούστα τους.
Το δικό μας Φαληράκι είναι για όλους γιατί τα προσφέρει όλα!



ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...