20 Ιουλ 2008

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ... ΤΥΧΗ (ή κάπως αλλιώς)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ;



Τι σας θυμίζουν αυτές οι εικόνες


α) έργο (αψίδα θριάμβου) του Καλατράβα;

β) βάσεις για καντίνα ή περίπτερο;

γ) ανάπλαση της πλατείας Καλυθιών;

δ) ότι άλλο σας έρχεται πρόχεριο στο μυαλό;

ε) διάδρομος για νυφοπάζαρο;


Κάθε απάντηση δεκτή...

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΔΕΙΡΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Οτι ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια στο Φαληράκι τα διαβάζουμε τώρα να συμβαίνουν σε Ζάκυνθο (Λάγανας) και Κρήτη (Μάλλια). Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το www.zougla.gr

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στην Κρήτη, στις περιοχές όπου συρρέουν νεαροί από τη Βρετανία για να ζήσουν το ελληνικό καλοκαίρι και ότι άλλο προκύψει.
Το τελευταίο επεισόδιο με τον τραυματισμό 2 αστυνομικών από μεθυσμένους Βρετανούς προκαλεί πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, που παρακολουθούν τη Χερσόνησο και τα Μάλια να μετατρέπονται σε Φαληράκι και Λαγανά.
Χθες τα ξημερώματα στο κοσμοπολίτικο θέρετρο των Μαλίων, μια ομάδα μεθυσμένων βρετανών τουριστών που διασκέδαζαν σε μπαρ, άρχισαν να επιδίδονται σε άσεμνες πράξεις, να βγάζουν τα ρούχα τους και να ενοχλούν τους περαστικούς. Ύστερα από καταγγελία στο σημείο έσπευσαν 2 αστυνομικοί με περιπολικό.
Όταν επιχείρησαν όμως να συλλάβουν έναν από αυτούς, περισσότεροι από 10 ομοεθνείς τους, σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και άρχισαν να τους ξυλοκοπούν. Από την οργή τους δεν γλύτωσε ούτε το περιπολικό το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από τις κλωτσιές και τα μπουκάλια που έσπασαν επάνω του.
Χρειάστηκαν αστυνομικές ενισχύσεις για να λήξουν τα επεισόδια, ενώ οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν, ελαφρά τραυματισμένοι ,στο νοσοκομείο όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Από τους Βρετανούς τουρίστες συνελήφθησαν οι 8 και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Μόλις πέντε μέρες πριν από αυτό το συμβάν, άλλη «παρέα» Βρετανών τουριστών ξυλοκόπησαν άγρια ιδιοκτήτη ξενοδοχείου.
Ο προβληματισμός είναι έντονος στη Μεγαλόνησο σχετικά με την ποιότητα του τουρισμού, αλλά και την αστυνόμευση των περιοχών που προσελκύουν νεαρούς, οι οποίοι έρχονται με σκοπό την ξέφρενη, εκτός ορίων διασκέδαση.
Στη zougla.gr μίλησε ο Δημήτρης Χρονάκης, αντιπρόεδρος Σωματείου Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου και Νομαρχιακός Σύμβουλος της πόλης, τόσο για την συμπλοκή των Βρετανών τουριστών με αστυνομικούς στα Μάλια, όσο και για τη γενικότερη αύξηση της εγκληματικότητας στην Κρήτη τον τελευταίο καιρό.
« Υπάρχει ανοργανωσιά και έλλειψη αστυνομικών, αλλά φταίνε και τα τουριστικά γραφεία που προτρέπουν αλλοδαπούς και κυρίως νεαρούς Βρετανούς να έρθουν στα Μάλια, λέγοντας τους ότι εδώ θα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν» τόνισε, ενώ άφησε και υπονοούμενα για τον αρχηγό της αστυνομίας λέγοντας: «Αυτός πριν από το συμβάν με τα Ζωνιανά έλεγε ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα στο Μυλοπόταμο, και τώρα είναι αρχηγός της αστυνομίας, τι να πούμε τώρα».
Πριν από 4 μήνες στα Μάλια είχε γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή των δήμων, των τουριστικών πρακτόρων, της αστυνομίας και του προέδρου του τοπικού Συλλόγου Ξενοδόχων για να δουν πως θα υποδεχτούν τους «ασυγκράτητους» επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός πρέσβης, Σάιμον Γκας, που βρέθηκε στα Μάλια είχε πει πως όταν ο τουρισμός προσανατολίζεται στους νέους δημιουργούνται προβλήματα, γιατί οι νέοι πίνουν πολύ και φτάνουν σε άσχημες καταστάσεις.

Στο Φαληράκι, ευτυχώς, τα παρατράγουδα έχουν περιοριστεί μόνο σε ένα κεντρικό μπαρ που με την ανοχή των αστυνομικών, όλα επιτρέπονται...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...