17 Απρ 2012

ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ 130 ΕΤΩΝ


Εδώ και 130 χρόνια όλες οι βαπτίσεις στην εκκλησία των Καλυθιών πραγματοποιούνται στην ίδια κολυμπήθρα. Οσο και αν μοιάζει απίστευτο η κολυμπήθρα που κατασκευάστηκε από μπρούτζο εξαιρετικής ποιότητας το 1885 εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και σήμερα.
"Ετος 1885 Φεβρουαρίου 22, Χωρίον Καλληθιές, Ιωάννης Πολίτης, Δημητρίου Μπακυρζής", γράφει στις δύο πλευρές η κολυμβήθρα.
Οσοι γονείς επιλέξουν να κάνουν τη βάπτισή των παιδιών τους στην εκκλησία των Καλυθιών θα έχουν την σιγουριά πως το μυστήριο τελέστηκε στην ίδια κολυμβήθρα που δέχθηκαν το άγιο μύρο οι παππούδες και οι προπαππούδες μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αυστραλίας 88-90 , Τ.Κ. 85100, Ρόδος
Τηλ: 22410 39302  Φαξ: 22410 21514
Ε-mail: info@bookings-gr.com 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλο πλήγμα για την αυτοαπασχόληση και την επιβίωση του κλάδου μας θεωρούμε την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό καθεστώς στα τουριστικά καταλύματα που ψηφίστηκε παραμονές εκλογών στη Βουλή.  
 Σύμφωνα με αυτό, καταργείται η ασφάλιση στον ΟΓΑ για τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων που έχουν έως και δέκα (10) δωμάτια και στο εξής επιχειρηματίες με καταλύματα από έξι (6) δωμάτια και άνω θα υπόκεινται στην υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ). Υποχρέωση όμως ασφάλισης στον  ΟΑΕΕ θα έχουν και οι ιδιοκτήτες έως και πέντε (5) δωματίων στην περίπτωση που υπερβαίνουν κάποια - κατά κοινή ομολογία - χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα συγκεκριμένου κλάδου, ο οποίος είναι ο πλέον ωφελημένος διαχρονικά από την πολιτεία, προσπάθησαν να εξισώσουν με τα ίδια μέτρα και σταθμά δύο διαφορετικές κατηγορίες επιχειρηματιών δημιουργώντας έναν ανεπίτρεπτο τρόπο λειτουργίας στον οποίο πρέπει να υπαχθεί η πλειοψηφία των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας μας.
Είναι γνωστό ότι το 50% της δυναμικότητας των ενοικιαζόμενων δωματίων της Ελλάδας  - και ιδιαίτερα των νησιών μας - αποτελούν οι μικρές τουριστικές μονάδες του κλάδου μας που απαριθμούν το πολύ 10 δωμάτια σε μια περίοδο λειτουργίας εξαιρετικά συρρικνωμένη και εκ των πραγμάτων αδυνατούν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές για δώδεκα (12) μήνες το έτος.
Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι η εφαρμογή του ως άνω νόμου, θα οδηγήσει περίπου τις μισές από τις επιχειρήσεις μας είτε σε κλείσιμο είτε σε παράνομη λειτουργία, δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στις υπόλοιπες και οπωσδήποτε κάθετη μείωση των εσόδων του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων.
Είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε όλους τους Βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι παρά τις επιστολές που έστειλε η Ομοσπονδία μας έδειξαν πρωτοφανή αδιαφορία για το ζήτημα αυτό.
Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους τόσο στις επιστολές που τους απευθύναμε για μια συνάντηση επί του θέματος , όσο και στις προτάσεις που τους εστάλησαν, προκειμένου να τις μελετήσουν.
Σε αντίθεση με βουλευτές άλλων νομών, οι οποίοι έστω και τυπικά προέβαλαν κάποιες αντιστάσεις στην ψήφιση του νομοσχεδίου, οι Δωδεκανήσιοι Βουλευτές με τον κ. Κρεμαστινό στην προεδρεία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων -αρμόδια για την ψήφιση του άρθρου αυτού - κάθε άλλο παρά στήριξαν ή υπεράσπισαν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.
Εν όψει εκλογών καλούμε τα μέλη μας σε όλα τα Δωδεκάνησα να δώσουν ηχηρή απάντηση σ’ όλους αυτούς που με την αλαζονική στάση τους αποφασίζουν για το μέλλον του κλάδου μας μεθοδεύοντας την εξόντωσή του.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...