26 Μαΐ 2013

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ!



Ρίγη, συγκίνηση, ενθουσιασμός, κατάπληξη, χαρά, απόλαυση, αποθέωση και πάθος.
Ολα τα παραπάνω συναισθήματα κυριάρχησαν το βράδυ του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Καλυθιών εκεί όπου τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ παρουσίασαν τη χορευτική παράσταση "ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ" με χορούς από την ελληνική Σμύρνη της Μικράς Ασίας μέχρι τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου μας.
Το χορευτικό ταξίδι στο παρελθόν ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟ και τα χειροκροτήματα θερμά και πυκνά.
Ολα τα μέλη των Χορευτικών Εργαστηρίων (από μικρά παιδιά μέχρι γιαγιάδες) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανάγκασαν τις δασκάλες τους να "καμαρώνουν" που οι μαθητές γίνονται εξαιρετικοί χορευτές.
Ολες οι γενιές των Καλυθιών συμμετείχαν στην παράσταση που, αν έλειπε ο αέρας και το κρύο, θα ήταν ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, έχει διοργανωθεί στο χωριό μας.
ΑΞΙΟΙ οι διοργανωτές, περιμένουμε τα καλύτερα που σίγουρα θα ακολουθήσουν.
Το παρακάτω σχόλιο του Κώστα Πολυχρονά αντικατοπτρίζει τα όσα πρόσφεραν τα μέλη της Τερψιχόρης:
"Εθέρκιεψεν το δέντρον της Αγάπης για τημ Παράδοσημ μας". Έβκαλεν δυνατά κλωνάρκια κι οι ρίζες του σπουν κόμα και καγιές".
"Κειδά στα σκαλκιά του σκολκειού μας, χτες το βράυ", σε μια ιερή μυσταγωγία, με πρωτοβουλία του Χορευτικού μας Εργαστηρίου "Η Τερψιχόρη", οι Καλυθιές αγκάλιασαν το μεγαλείο του Ελληνισμού από τη Σμύρνη, τον Πόντο, την Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Ρούμελη, το Μωριά, την Κρήτη, τα Νησιά μας!
Τίμησαν τον αγώνα και τον ίδρο των προγόνων μας και ξύπνησαν άσβηστες μνήμες στην πορεία της Ρωμιοσύνης για δικαίωση. Μια δικαίωση που στις μέρες μας μοιάζει με πικρό χαμόγελο!
Ο κάθε χορευτής και μια ελληνική ψυχή. Από το μικρό κοριτσάκι που άναψε τη δάδα με το τραγουδάκι του, μέχρι την πιο μεγάλη γιαγιά, μύριζαν μέντα, μαντζουράνα, δυόσμο και βασιλικό. Παρέλασε μπροστά στα μάτια μας όλη η παραδοσιακή Ελλάδα με τις τοπικές φορεσιές της χρυσοκλωστής, της σταυροβελονιάς, της βούας, του αργαλειού, της ελληνικής περηφάνιας!

Αν μου το επιτρέπετε, λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η παράσταση, το Μουσικό Ταξίδι που μας προσφέρθηκε ήταν επιπέδου Μεγάρου Μουσικής και Επιδαύριας ακτινοβολίας!"

Στο κανάλι Καμαρίτσες στο youtbe μπορείτε να δείτε βίντεο από την παράσταση όπως τα επιμελήθηκε ο Κώστας Πολυχρονάς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Μία σπάνια φωτογραφία του Απόλλωνα Καλυθιών από την ποδοσφαιρική χρονιά 1968-1969 τραβηγμένη στο δημοτικό στάδιο Ρόδου.
Η ομάδα εκείνη της εποχής αποτελούταν από τους:
(Ορθιοι, από αριστερά): Μιχάλης Γρηγοράς (Χάλος), Γιώργος Ταχραμάνης, Μιχάλης Γιωργάς (Καμάρας), Δημήτρης Τσαλίκης, Νίκος Κυριαζής, Ανδρέας Δερμάτης, Τσακίρογλου, Γιάννης Σαφάς
(Καθήμενοι, από αριστερά): Νίκος Κώτης, Μιχάλης Πολιάς, Στέργος Κοντός (Αστέριος), Μιχάλης Σαββιού, Μανώλης Κώτης, Ηλίας Κωνσταντίνου, Στέλιος Καλοπέτρης.
Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του Μανώλη Κώτη, ενός από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Ροδίτικο ποδόσφαιρο κάτι που απέδειξε με την πολύχρονη πετυχημένη του παρουσία στην ΑΕΚ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...