20 Δεκ 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ





 Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του  2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου.
    Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από τις 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, για να παρακολουθήσουν τις χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραγωγές: «Το άστρο των Χριστουγέννων» , «Ο Αϊ-Βασίλης δε θα’ ρθει με έλκυθρο, αλλά με Subaru» και «Οι καλικάντζαροι στο σπίτι του Αϊ- Βασίλη». Την πρώτη παραγωγή πλαισίωσαν οι μαθητές της Α1΄ τάξης, τη δεύτερη οι μαθητές της Α2΄ τάξης  και την τρίτη οι μαθητές της Β΄τάξης με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ.  Ζουμπατιανού Μαρία, Σαμπάνη Σταυρούλα και Τρίκου Πολυξένη αντίστοιχα. Οι μαθητές που έλαβαν μέρος, ενθουσιασμένοι από την αγάπη και το χειροκρότημα του κοινού, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια φαντασμαγορική παράσταση γεμάτη από πλούσιους διαλόγους, συναίσθημα, μουσική και άφθονα γέλια και αποζημιώθηκαν με τα δώρα που τους μοίρασε ο Αϊ-Βασίλης στο τέλος της γιορτής.
   Παράλληλα, στο χώρο του σχολείου, λειτούργησε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου με υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες, αλλά και άφθονα εδέσματα που τίμησαν οι προσκεκλημένοι.

"Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΤΑ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ"










Η λέσχη LIONS Ηλιούσσα Ρόδου σε συνεργασία με την εφηβική θεατρική ομάδα του Κολλεγίου Ρόδου, υπό την σκηνοθεσία της Μαρίας Μανιώτη,την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 βρέθηκαν στο 1ο δημοτικό σχολείο Καλυθιών και παρουσίασαν την εξαιρετική παράσταση "Η Χιονάτη και οι 7 Καλικάντζαροι". Οι μικροί μαθητές του χωριού μας απόλαυσαν το έργο και ευχαρίστησαν τους συντελεστές της παράστασης με θερμό χειροκρότημα.
Η λέσχη LIONS συνεργάστηκε άψογα με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών και το αποτέλεσμα της παράστασης θα το θυμούνται για πάρα πολύ καιρό οι τυχεροί μαθητές!



ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ



ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ



Με πυρετώδεις ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα στις Πηγές Καλλιθέας.
Το πρόγραμμα πλούσιο, στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, περιμενει μικρούς και μεγάλους από τις 22 Δεκεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου 2013.
Η εορταστική ατμόσφαιρα θα γίνει αγγαλιά ζεστή για να δώσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες με αλληλεγγύη, αγάπη και επίκεντρο το παιδί. Το Μνημείο των 4 εποχών για 6η χρονιά θα δημιουργήσει χαρούμενα δρώμενα με τη φαντασία και τη συμμετοχή των παιδιών.
Ημέρες εκδηλώσεων: 22, 23, 26, 29/12/12 & 2/01/13, από το πρωί , ώρα 11.00.
Το Μνημείο των 4 εποχών για 6η χρονιά θα δημιουργήσει χαρούμενα δρώμενα με τη φαντασία και τη συμμετοχή των παιδιών. Bazaar, δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραμύθια, μουσικές μελωδίες, συγκροτήματα, κάλαντα, παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου, βόλτα με άλογα, τοξοβολία, παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, εκπλήξεις, λιχουδιές,και πολλά άλλα για τα παιδιά και τους γονείς! Το πιο όμορφο αξιοθέατο του νησιού δημιουργεί ένα ζεστό γιορτινό περιβάλλον. Φέτος, τα Χριστούγεννα στις Πηγές Καλλιθέας θα είναι μια μοναδική εμπειρία. 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στο 11ο συνέδριο Τουρισμός και Ανάπτυξη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο Γιάννης Φώτης (κατάγεται από τις Καλυθιές) παρουσίασε τις Στρατηγικές επικοινωνίας και προώθησης τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών.
Με επιστημονικά εργαλεία παρουσιάζεται μία χαμηλού κόστους προσέγγιση των τρόπων επηρεασμού της αγοραστικής συμπεριφοράς των τουρισμών.
Αξίζει να μελετήσετε με προσοχή την εξαιρετική παρουσίαση.


Στρατηγικές επικοινωνίας και προώθησης τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών




Γιάννης Φώτης
Marketeer, Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Bournemouth

Ο Γιάννης Φώτης γεννήθηκε το 1966 στη Ρόδο. Είναι πτυχιούχος με άριστα της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Surrey από το οποίο απέκτησε Master με άριστα στο Τουριστικό Marketing.

Διαθέτει 17χρονη επαγγελματική εμπειρία στο marketing της τουριστικής βιομηχανίας, τόσο ως στέλεχος όσο και ως σύμβουλος επιχειρήσεων, συνεργαζόμενος με ένα αρκετά ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που περιελάμβανε ομίλους ξενοδοχείων, γραφεία εισερχόμενου τουρισμού, εταιρείες θαλάσσιου τουρισμού, ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εταιρείες τουριστικής κατοικίας, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, καθώς και φορείς τοπικής & περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Από τον Οκτώβριο του 2009 βρίσκεται στη Σχολή Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Bournemouth ως υπότροφος ερευνητής επί διδακτορικό μελετώντας την επίδραση των κοινωνικών μέσων (social media) στην συμπεριφορά των καταναλωτών με εξειδίκευση στις αποφάσεις που σχετίζονται με τα ταξίδια διακοπών.

Αποτελέσματα των ερευνών του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, αλλά και στo New Media Trend Watch του European Travel Commission. Ταυτόχρονα, διδάσκει Ξενοδοχειακό & Τουριστικό Marketing στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής, ενώ συμμετέχει σε διεθνή συμβουλευτικά projects του Πανεπιστημίου ως μέλος του eTourism Lab, του International Centre of Tourism & Hospitality Research, και του BU Digital Hub Team of Experts.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...