6 Μαρ 2013

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


Ενα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τα νέα δεδομένα στην παραλία Φαληρακίου δημοσίευσε η ιστοσελίδα rodosinfonews.gr
Πλέον η παραλία δεν παραχωρείται από το δήμο Ροδίων στον τοπικό σύλλογο Ομπρελλάδων αλλά θα γίνουν δημόσιοι πλειστηριασμοί στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια της προκήρυξης.
Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:
Προς το τέλος του Μαρτίου με αρχές του άλλου μήνα θα γίνει ο νέος πλειστηριασμός για τις παραχωρήσεις θέσεων στην παραλία του Φαληρακίου. Ομπρελάδες και ιδιοκτήτες σκαφών θαλάσσιων σπορ είναι έτοιμοι και φέτος για νέα... χτυπήματα. Αν και το... παρασκήνιο αναφέρει πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο... ρόδινα, εν τούτοις οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αρχίσουν τις... κοκορομαχίες και να ανεβάσουν τις τιμές στα ύψη αφού ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να εισπράξουν τόσα χρήματα όσα εισέπρατταν άλλες χρονιές!!! Πληροφορίες του rodos info news, αναφέρουν πως οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι πάντως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως δεν θα μείνουν... με σταυρωμένα τα χέρια αν κάποιοι "τολμήσουν" με τις προσφορές τους να αλλάξουν το... στάτους κβο που ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια! Ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει η λογική!
Ένα άλλο θέμα πάντως είναι εάν θα μπουν... στο παιχνίδι και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ζητήσουν κι αυτοί μέρος από την παραλία προκειμένου να τοποθετήσουν ομπρέλες-κρεβάτια ή ακόμη και σκάφη θαλάσσιων σπορ!

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ


Δρομολογήθηκε λύση από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση για ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που απασχολεί τα ξενοδοχειακά καταλύματα κάτω των 10 δωματίων και το οποίο αφορά στην υποχρεωτική ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, κατανοώντας την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειες 20.000 μικροϊδιοκτητών καταλυμάτων που βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη να πρέπει να αντιμετωπίσουν το υψηλό οικονομικό βάρος των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, θεώρησε δίκαιο να προκρίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση για αυτή την κατηγορία επιχειρήσεων. 

Το σχετικό νομοσχέδιο του 
Υπουργείου Εργασίας, που θα συζητηθεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών, απαλλάσσει τους μικρούς επιχειρηματίες κάτω των 10 δωματίων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα υπαγωγής στον ΟΓΑ ή παραμονής στον ασφαλιστικό φορέα που είναι ήδη εντεταγμένοι.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ




Παρακολουθήστε το βίντεο του 1ου γύρου του μεγάλου τελικού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων (κατηγορία 60 κιλών) όπου ο Σταμάτης Αντωνάς από τις Καλυθιές (με την κόκκινη εμφάνιση) νίκησε τον αντίπαλό του από την Κέρκυρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΟ





ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Αμέσως μετά την παρέλαση το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Καλυθιών, μέλη του ΔΣ του Απόλλωνα Καλυθιών σε συνεργασία με μέλη του ΣΦΑΚ θα ενημερώνουν τους φίλους της ομάδας για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο στις 3.00 στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου.
Τα εισιτήρια του τελικού κοστίζουν 5 ευρώ.
Στην πλατεία το πρωί της Πέμπτης θα πωλούνται τα αναμνηστικά μπλουζάκια με το σύνθημα "ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ" με κόστος 10 ευρώ, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση για τους τρόπους μετάβασης στην πόλη της Ρόδου.
Οσοι το επιθυμούν θα μπορούν, δωρεάν, να βάψουν τα πρόσωπά τους στα χρώματα του Απόλλωνα (μπλε-κίτρινο).
Στόχος της προετοιμασίας είναι να κερδηθεί η μάχη της εξέδρας ώστε να βοηθηθεί η ομάδα στο δύσκολο αγωνιστικό έργο. Οι Καλυθενοι θα καθίσουν στις θύρες 6-7 του Δημοτικού Σταδίου, στο σημείο που ονομάζεται ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ.
Αγωνιστικά δεν υπάρχουν προβλήματα και ο προπονητής Κώστας Καμπούρης θα παρατάξει την ισχυρότερη ενδεκάδα.
Ο Απόλλων τελευταία φορά κατέκτησε το κύπελλο Δωδεκανήσου την περίοδο 2002-2003 νικώντας στον τελικό 2-1 την ΑΕ Κως, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατάκτηση κυπέλλου το 2009 από τον Ερμή που επικράτησε 1-0 του Κλεάνθη Παραδεισίου.

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ




Στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσονται στα σχολεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη πρωί 5/3/13 στο 1ο ΔΣ Καλυθιών προβολή της ταινίας azur et asmarH ταινία είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, στην αποδοχή του άλλου, στον αλτρουισμό και στη συνεργασία των παιδιών για να πετυχαίνουν το στόχο τους. Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή συζήτηση που συνεχίστηκε στις τάξεις των παιδιών. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...