5 Νοε 2013

ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ 1925





Scripta manent”.
Η περίφημη λατινική φράση που σημαίνει «τα γραπτά μένουν» χαρακτηρίζει το πολύτιμο αρχείο της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» που καθημερινά δημοσιεύει ειδήσεις και ρεπορτάζ από το μακρινό παρελθόν.
Φίλος του blog είχε κρατήσει στο συρτάρι του το συγκεκριμένο δημοσίευμα (Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 1999, σελίδα 47) που στην στήλη «φλας στο παρελθόν» υπήρχε αναφορά στις εκλογές για ανάδειξη εκκλησιαστικής επιτροπής στην ιερά μονή Ελεούσας τον Οκτώβριο του 1925. Το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«ΚΑΛΛΙΘΕΑΙ
Την προπαρελθούσαν Κυριακήν 12 τρέχοντος λήξαντος ήδη του έτους της διαχειρίσεως των παλιών εφοροεπιτροπών εγένετο εν γενική κοινοτική συνελεύσει η εκλογή της νέας Εφοροεπιτροπής του χωρίου ως και της Μονής της Ελεούσης, ήτις και ανέδειξε:
Εφόρους του κ.κ Νικόλαον Σταυρή και Εμμανούηλ Αναστασίου Αντωνίου.
Επιτρόπους του κ.κ. Μιχάλη Α. Χατζηγεωργίου, Σάββα Β. Χαζτηδιάκου και διάκον Γεώργιο Χατζηνικολάου (γραμματέας).
Γενικόν Γραμματέας τον κ. Θωμά Β. Σωτρίλλην, διαχειριστήν τον κ. Σάββαν Τσευγαδιού και ταμίαν τον κ. Ιωάννην Δημητράν.
Επιτρόπους Ελεούσης τους κ.κ. Γεώργιον Γρηγόρη και Γεώργιον Ν. Μανοήλαν και εξελεγκτάς τους κ.κ. Μιχαήλ Μανιάν και Παναγιώτη Σπ. Παναγιώτου     

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...