21 Μαρ 2023

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 Με γνώμονα το έθιμο του μπακαλιάρου, που συνηθίζεται να υπάρχει στο μεσημεριανό τραπέζι κατά την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών «Ο ΦΑΡΟΣ», προχώρησε στην πραγματοποίηση της γιορτής του μπακαλιάρου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, στήνοντας υπαίθρια κουζίνα στην πλατεία Καλυθιών, η πρώτη γιορτή μπακαλιάρου είναι γεγονός. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας .....

Η ΓΙΏΡΓΗ ΜΠΑΚΑΛΙΆΡΟΥ ΕΠΙΣΤΡΈΦΕΙ!!!!!!
Το Σάββατο μετά το πέρας της παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου Στην πλατεία Καλυθιών, έχοντας διαμορφωθεί σε ένα υπαίθριο εστιατόριο αποκλειστικά για τη γιορτή, η μυρωδιά του μπακαλιάρου θα κατακλύσει την περιοχή και ο «ΦΑΡΟΣ» θα είναι έτοιμος να τιμήσει τον μπακαλιάρο, το φαγητό που για 15 αιώνες κατέχει περίοπτη θέση στο ελληνικό εδεσματολόγιο.





Όλες οι αντιδρά

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ





Για άλλη μία χρονιά η Φιλαρμονική Καλυθιών ταξίδεψε στην Αθήνα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις των Συλλόγων Δωδεκανήσου για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης.

Η Φιλαρμονική Καλυθιών με την στήριξη του Δήμου Ρόδου απέδειξε ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τον τόπο μας σε υψηλό επίπεδο.
Ο αρχιμουσικός Γιώργος Μαλωίνας και οι μουσικοί του υπηρετούν, αφιλοκερδώς, τον πολιτισμό και διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις Καλυθιές και τη Ρόδο. 

Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ





Συνήθως ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Καλυθιών Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ κάνει τη... διαφορά με τις εντυπωσιακές του παραστάσεις. Ο Σύλλογος που φροντίζει με επιτυχία για τη διάσωση και εκμάθηση των χορευτικών παραδόσεων του τόπου μας ετοιμάζεται να κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις με την προγραμματισμένη ανακαίνιση του χώρου των γραφείων του.
Στην όμορφη γωνιά της Τερψιχόρης που βρίσκεται δίπλα από το Αγροτικό Ιατρείο Καλυθιών τους επόμενους μήνες θα συντελεστεί ανακαίνιση με στόχο να αναδειχθούν οι παραδοσιακές φορεσιές των Καλυθιών και της Ρόδου.
Ο Σύλλογος εξέδωσε την παρακάτω ενημερωτική ανακοίνωση:

 "Εκθέματα με αυθεντικές Παραδοσιακές Φορεσιές, λαϊκά ενδύματα, κοσμήματα και ενδυματολογικά εξαρτήματα και στοιχεία της Δωδεκανήσου εις μνήμην της αγαπημένης μας Παγώνας Πολύκαρπου θα κοσμήσουν και θα μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη στον ανακαινισμένο χώρο του Συλλόγου μας .."το σπίτι της Τερψιχόρης" με την σημαντική στήριξη του Δήμου Ρόδου, ΔΟΠΑΡ και  της Τοπικής Κοινότητας Καλυθιών. 

Βεβαίως τίποτα δεν θα γινόταν δίχως την Δωρεά Υλικών Πετρωμάτων Καλλωπισμού της οικ. Κυριαζή "Πετροδιακοσμητική" και τον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό του χώρου από τους Τσαμπίκα Κατεβαίνη, Σταμάτη Αντωνά και όλους εσάς που επιθυμείτε να βοηθήστε να συνεισφέρετε με οποιοδήποτε τρόπο! 

Ευχαριστούμε όλους όσοοι είστε δίπλα  μας και μας στηρίζετε πάντα και παντού!


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...