30 Σεπ 2012

ΕΜΦΑΝΙΣΗ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ


Η Φιλαρμονική Καλλιθέας Ρόδου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Μαλωίνα θα εμφανιστεί την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 στις 20:00 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου,  στην έναρξη  των εκδηλώσεων του 10ου  Ρωσικού Συνεδρίου  με παγκόσμια συμμετοχή στα πλαίσια της διοργάνωσης World Public Forum «Διάλογος των Πολιτισμών».     
Το μουσικό έργο που παράγεται στις Καλυθιές εδώ και 15 χρόνια από τον Γιώργο Μαλωίνα αναγνωρίζεται σε όλο το νησί της Ρόδου. Η φιλαρμονική είναι το καμάρι του χωριού μας και πρέπει να την στηρίξουμε ακόμη περισσότερο.
     

ΗΤΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΙΔΑ



ΚΕΙΜΕΝΟ-ΒΙΝΤΕΟ XXSPORTS.GR


Με τον Πάρη Δράκο να σκοράρει λίγα λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης, ο Αστέρας Παστίδας έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του μαχητικού Απόλλωνα Καλυθιών και κατάφερε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα με τελικό σκόρ 3-2.Από ένα γκολ πρόσθεσαν οι Καραγιάννης και Μάτσης από πλευράς γηπεδούχων ενώ στην αντίπερα όχθη σκόραραν οι Μουτσοντέμι και Κυριαζής Μ. Έντονα παράπονα από πλευράς Απόλλων για μη καταλογισμό πέναλτυ από τον διαιτητή Μάμμη σε ανατροπή του Μαυρομούστακου μέσα στην περιοχή.
Καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Παστίδας η φιλοξενούμενη ομάδα του Απόλλωνα Καλυθιών, η οποία κυκλοφορούσε καλά την μπάλα στον χώρο του κέντρου και έδειχνε περισσότερο πάθος στα πρώτα λεπτά.Μάλιστα, στο 22° λεπτό της αναμέτρησης, υπήρξαν έντονα παράπονα από πλευράς φιλοξενούμενων, καθώς ο Μαυρομούστακος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μάτση και ο διαιτητής Μάμμης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αστέρας κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκόρ.Ήταν στο 25′ όταν ο Ζερβός βγήκε από τα δεξιά και με ένα εκπληκτικό σούτ, έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία του Φωτεινή και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους για το 1-0.
To πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Παστιδενούς να προηγούνται.Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε άρδην.Ο Απόλλων πίεζε ψηλά την αντίπαλη άμυνα και κατάφερε μέσα σε 10 λεπτά να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0.Συγκεκριμένα στο 60′, ο Μαυρομούστακος πάσαρε στον Αρχοντούλη από τα δεξιά, ο δεύτερος «έκοψε» την μπάλα στο πέναλτυ όπου βρισκόταν ο Μουτσοντέμι και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε ξανά ελπίδες στους φιλοξενούμενους.Ο Απόλλων δεν έμεινε εκεί.Συνέχιζε να πιέζει πολύ και κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.Στο 72° λεπτό της αναμέτρησης, ο Μαυρομούστακος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ροδανάκης έδιωξε την μπάλα και ο Κυριαζής όντας ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά για το 1-2.
Παρά την ολική ανατροπή των φιλοξενούμενων, ο Αστέρας είχε τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει την δική του αντεπίθεση.Αρχικά στο 80′ ο Κυριαζής Γ. ανέτρεψε τον Μάτση μέσα στην περιοχή και ο Καραγιάννης ευστόχησε από την άσπρη βούλα με μια καταπληκτική εκτέλεση πέναλτυ, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του Γιώργου Ορφανίδη και βάζοντας την ξανά στο κόλπο των τριών βαθμών.Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Παστιδενοί έκαναν την ολική ανατροπή.Ήταν στο 89′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη από τα δεξιά, η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε και ο Δράκος από κοντά με ένα σούτ βολίδα έγραψε το τελικό 3-2 δίνοντας παράλληλα τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρισαν οι Πάπα, Μακρής και Δράκος ενώ στην αντίπερα όχθη άρεσαν οι Κίτσος, Συμεωνίδης και Μουτσοντέμι
Μέτρια η διαιτησία των Μάμμη, Παπαγιαννίδη και Καλκαβούρα με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει λανθασμένα το καθαρό πέναλτυ του Μάτση στον Μαυρομούστακο στις αρχές του παιχνιδιού.
Αστέρας Παστίδας(Γιώργος Ορφανίδης): Ροδανάκης, Ζερβός(44’ α.α. Καλαγρής), Μακρής, Δράκος, Χαριτάκης, Μάτσης, Καραγιάννης, Πάπα, Σκόρπος(80’ Λιαμής), Λενιού(70’ Παπαστάμος), Γεωργαλλής
Απόλλων Καλυθιών(Δημήτρης Δογιάμας): Φωτεινής, Μοσχιδιού(55’ Κυριαζής Γ. ), Συμεωνίδης, Κίτσος, Φυλακούρης, Βιτσέντζος(30’ α.α. Σαββούλης), Σταυρής, Μαυρομούστακος, Αρχοντούλης, Ορφανός Γ.(60’ Κυριαζής Μ. ) , Μουτσοντέμι
* Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς η εφηβική ομάδα του Απόλλωνα νίκησε 3-0 τον ΠΑΣ Ασκληπειού.

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

Μία σοβαρή καταγγελία εξετάζει από το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία.
Οπως έγινε γνωστό παιδιά κατήγγειλαν στους γονείς του πως στην περιοχή Μελισσά στις Καλυθιές τους πλησίασε ένα αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές μαύρου χρώματος και με την απειλή όπλου ο οδηγός και ο συνοδηγός προσπάθησαν να τα βάλουν στο όχημα.
Φοβισμένα τα παιδιά τράπηκαν σε φυγή και ειδοποίησαν τους γονείς τους που άμεσα ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές.
Περιπολικό της αστυνομίας το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε στις Καλυθιές αναζητώντας το ύποπτο όχημα.
Τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο είχε κυκλοφορήσει ένα κείμενο που ανέφερε ότι έγινε, σε άλλο χωριό, προσπάθεια απαγωγής παιδιών επίσης από αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναζητούν περισσότερα στοιχεία.
 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...