29 Απρ 2021

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΗ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ


 Ο Νίκος Κοντού από τις Καλυθιές και η Ανθή Πάλλα από τη Λίνδο είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που όμως η ιστορία τους είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν λίγο καιρό, όταν ένα τραγικό ατύχημα την ημέρα του γάμου τους καθήλωσε εκείνον στο αναπηρικό καροτσάκι. Το ζευγάρι μίλησε για πρώτη φορά, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην τηλεόραση APHA, στην Ελεονώρα Μελέτη, για την ιστορία τους που έγινε πρωτοσέλιδο πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Νίκος την ημέρα του γάμου τους καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από μια βουτιά σε πισίνα.

Όπως αποκάλυψαν οι δυο τους, γνωρίζονταν από το δημοτικό και μάλιστα εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του από τότε. Εκείνος δεν είχε δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον μέχρι που μια μέρα σε τυχαία συνάντησή τους μετά από καιρό άλλαξαν όλα.

Ο Νίκος κεραυνοβολήθηκε με την Ανθή και από τότε αποφάσισαν να είναι μαζί. Μάλιστα, χρειάστηκε να είναι επτά χρόνια μαζί μέχρι ο Νίκος να αποφασίσει να της κάνει πρόταση γάμου χωρίς εκείνη να το πάρει είδηση. Η πρόταση γάμου έγινε στη Μελβούρνη και σχεδόν έναν χρόνο μετά την πρόταση γάμου, παντρεύτηκαν.

Όμως, η μέρα που για τα περισσότερα ζευγάρια είναι η πιο ευτυχισμένη της ζωής τους, για την Ανθή και τον Νίκο είχε τραγική κατάληξη. Δέκα λεπτά πριν διαλυθεί η δεξίωση του γάμου που έγινε σε μία από τις πιο όμορφες αίθουσες στη Ρόδο στο ξενοδοχείο Rodos Palace, ο Νίκος έπεσε στην πισίνα και τραυματίστηκε στον αυχένα. Αυτός ο τραυματισμός αποδείχτηκε μοιραίος για την πορεία της ζωής του καθώς πλέον είναι ανάπηρος και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Με τρόπο που συγκινεί το ζευγάρι προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ανακαλύπτει ξανά τις χαρές της ζωής και στέλνει μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας.

Μέσα από το κανάλι τους στο youtube παρουσιάζουν την εξέλιξη της νέας τους καθημερινότητας και προσπαθούν να κάνουν κινήσεις για να βελτιωθούν οι συνθήκες προσβασιμότητας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Ρόδου.

Βρείτε το κανάλι στον παρακάτω σύνδεσμο:


https://www.youtube.com/c/RollingEverAfterwithNickAnthi/videos

Σίγουρα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μία βόλτα του Νίκου Κοντού με το αναπηρικό καροτσάκι, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια του Φαληρακίου, εκεί που μεγάλωσε και εργάστηκε στις οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις. Ετσι θα καταλάβουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και τις κακοτεχνίες στις δημόσιες υποδομές. 

Το βίντεο της εκπομπής ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ με το αγαπημένο ζευγάρι βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο (διάρκεια 50")

https://www.alphatv.gr/web-tv/?vtype=player&vid=47896&showId=923

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

 Ο ιδιαίτερος τρόπος που μιλούσαν οι κάτοικοι των Καλυθιών από το 1935 έως το 1965 έχει καταγραφεί σε βιβλίο με την υπογραφή του Κώστα Ιωάννη Καντά με την επιμέλεια των εκδόσεων Πελασγός. 
Ο Κώστας Καντά γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Καλυθιές και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του αφιερώθηκε στην εκπαίδευση ιδρύοντας τα εκπαιδευτήρια Καντά που λειτουργούν μέχρι σήμερα με έδρα τα Βριλήσσια Αττικής. 





Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο βιβλιοπωλείο ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ στην Πλατεία Καλυθιών. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...