28 Μαΐ 2014

ΝΕΟ "ΣΚΗΝΙΚΟ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΙΝ

















Νέα "αγριότερη" μορφή έχει από σήμερα η παραλία Αντονι Κουίν μετά την κατολίσθηση μεγάλων βράχων που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Οι τεράστιοι βράχοι αποκολλήθηκαν και έφτασαν μέχρι τη θάλασσα καταστρέφοντας ξαπλώστρες και υποδομές όπως το ντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας βράχος "κόλλησε" στο σημείο που υπάρχουν τα σκαλάκια όπου ανεβαίνουν τουρίστες σε άλλο βράχο που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.
Οι εικόνες είναι "τρομαχτικές" και είναι ΘΑΥΜΑ που η κατολίσθηση σημειώθηκε αργά το βράδυ καθώς εάν συνέβαινε ημέρα θα θρηνούσαμε ανθρώπινες ζωές.
Η φύση είχε προειδοποιήσει αλλά οι υπεύθυνοι την αγνόησαν περιμένοντας, ως συνήθως, να δράσουν εκ των υστέρων.
Το πρωί στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Ροδίων Στάθης Κουσουρνάς που ανακοίνωσε ότι το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο ειδικών θα επισκεφτεί την παραλία Αντονι Κουίν προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Κουσουρνάς άκουσε τα παράπονα επιχειρηματιών και ομπρελάδων για τη μη επένδυση χρημάτων στις παραλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα σε σημαντικές υποδομές.
Πριν τρία χρόνια με πρωτοβουλία του τοπικού αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου ειδικοί επισκέφτηκαν την περιοχή και έκριναν πως θα μπορούσε να γίνει ελεγχόμενη πτώση των βράχων με ειδικό μηχάνημα που "εκτοξεύει" ηλεκτρικό ρεύμα. Από τότε όμως δεν έγινε παρέμβαση και φτάσαμε στην κατάντια της σημερινής κατάστασης.
Η κεντρική κυβέρνηση μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που είναι "ιδιοκτήτης της παραλίας", ο δήμος Ροδίων στον οποίο παραχωρήθηκε για διαχείριση - συντήρηση και η Εταιρεία των Πηγών Καλλιθέας που εισπράττει τα έσοδα από την ενοικίαση ομπρελών και θαλασσίων σπορ "αγνόησαν" τις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας θέτοντας τον τοπικό τουρισμό σε "θανάσιμο" κίνδυνο. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σημαντικά προβλήματα.
Ας κάνουν τον σταυρό τους ΟΛΟΙ που δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί...
Σε άλλα σημεία του νησιού, όπως οι Κάτω Πέτρες, έγιναν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. Η δική μας περιοχή αγνοήθηκε την στιγμή που ο κεντρικός δήμος κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από τις παραλίες. Αλλη μία περίπτωση που το Φαληράκι αδικήθηκε κατάφωρα από τις αποφάσεις του κεντρικού δήμου και των οργάνων του. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το blog είχε προειδοποιήσει πολλές φορές για την επικινδυνότητα πτώσης βράχων στην περιοχή έχοντας μάλιστα φωτογραφήσει το ρήγμα στα βράχια που έπεσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το πρόβλημα ήταν γνωστό αλλά δεν δόθηκε λύση. 






Το σημείο της παραλίας Αντονι Κουίν, πριν και μετά την κατολίσθηση των βράχων.



 

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙΚΟ


Η ευρύτερη περιοχή Λαδικού-Αντονι Κουίν τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί στο τόπο αποβίβασης παράνομων μεταναστών. Οπως ανακοινώθηκε επίσημα:
Έξι (06) παράνομοι μετανάστες και ένας (01) διακινητής εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ, στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου “ΛΑΔΙΚΟΥ” Ρόδου.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, Ι/Φ σκάφος ονόματι “MAGELLAN” σημαίας Η.Π.Α, με έξι (06) επιβαίνοντες και έναν αλλοδαπό κυβερνήτη -διακινητή. Οι ανωτέρω παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ο διακινητής τους, συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
-28 Μαΐου 2014-
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ''Να αναγράφονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Ε9, ως ειδικά κτήρια για να υπαχθούν στο  καθεστώς φορολόγησης, όπως προβλέπεται και για τα ξενοδοχεία''

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, την οποία κοινοποίησε και στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Αντικείμενο της ερώτησης είναι η άνιση αντιμετώπιση που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, και αφορά στην αναγραφή των ακινήτων αυτών στο Ε9, ως επαγγελματική στέγη.
Η μη αναγραφή τους ως ειδικά κτήρια στο Ε9, αφού δεν έχει αποσαφηνιστεί με εγκύκλιο ή νομοθετική ρύθμιση το συγκεκριμένο ζήτημα, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην ισχύει ο συντελεστής απομείωσης επιφάνειας, όπως ισχύει για όλα τα άλλα ξενοδοχειακά καταλύματα.
Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει ως άνιση την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων αφού αν δεν υπάρξει αναγραφή τους, ως ειδικά κτήρια στο Ε9, κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο, αυξημένο κατά 2000%.
Παράλληλα, ζητά να υπάρξει άμεση ρύθμιση αλλά και ερμηνευτική εγκύκλιος που να ρυθμίζει το ζήτημα με τρόπο απόλυτο.
Δηλαδή, να δηλώνονται ως ειδικά κτήρια τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Ε9, για να τυγχάνουν της έκπτωσης φόρου των ειδικών κτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ξενοδοχεία.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: ''Αναγραφή στο Ε9 των ενοικιαζομένων δωματίων, ως ειδικών κτηρίων, όπως ισχύει και για τα ξενοδοχειακά καταλύματα''
Κύριε Υπουργέ,
Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, που σχετίζεται με τον τρόπο και το είδος της αναγραφής των καταλυμάτων τους στο Ε9 που πρόκειται να υποβάλουν.
Υπάρχει ένα ασαφές νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που δεν τους επιτρέπει να αναγράφουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ως ειδικά κτήρια στο Ε9 προκειμένου να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση που έχουν και τα ξενοδοχειακά καταλύματα.
Αν δεν υπάρξει νομοθετική παρέμβαση ή αναμόρφωση του κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων κινδυνεύουν να τους καταλογιστεί ένας υπέρογκος φόρος αυξημένος έως και κατά 2000%.
Αυτό συμβαίνει γιατί με το ισχύουν πλαίσιο τα ακίνητα αυτά, δηλαδή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατατάσσονται με βάση την οικοδομική τους άδεια.
Στο μεταξύ, όμως, οι ιδιοκτήτες τους έχουν κάνει έναρξη στην εφορία, εδώ και πολλά χρόνια, πληρώνουν φόρους για τη λειτουργία τους ως τουριστικών καταλυμάτων και έχουν και το ειδικό σήμα, που προβλεπόταν για αυτές τις περιπτώσεις.
Προκύπτει, συνεπώς, ζήτημα άνισης αντιμετώπισης σε σχέση με την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν τα ξενοδοχεία, τα οποία μπορούν να αναγράφονται στο Ε9 ως ειδικά κτήρια και να κάνουν χρήση του συντελεστή απομείωσης επιφάνειας, έχοντας έκπτωση φόρου.
Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ενοικιαζόμενων δωματίων, αποτελεί μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που πρέπει να στηριχθούν, απαιτείται η άμεση αποκατάσταση αυτής της ανισότητας.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Εάν προτίθεται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ή να προχωρήσει σε αλλαγή του ρυθμιστικού και κανονιστικού πλαισίου, προκειμένου να αναγράφονται στο Ε9, ως ειδικά κτήρια τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΖΗ

"Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους με
επέλεξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Η ψήφος είναι μια πράξη εμπιστοσύνης
και υπευθυνότητας.
Δεσμεύομαι απέναντι στους συμπολίτες μου ότι η επόμενη μέρα, θα με βρει κοντά
τους, με πολλή δουλειά και υπεύθυνη στάση. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση και η
ψήφος των πολιτών, απέδειξε ότι τα προβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώμα, δεν
κομματικοποιούνται και δεν κατευθύνονται από κανέναν.
Οι πολίτες της Ρόδου έκαναν την επιλογή τους ψηφίζοντας και εκλέγοντας Δήμαρχο
Ρόδου τον Φώτη Χατζηδιάκο και την παράταξή του. Από σήμερα κιόλας, σας θέλω
όλους μαζί στη νέα πορεία . Χωρίς κομματικές ταυτότητες, χωρίς παρωπίδες, χωρίς
προκαταλήψεις για να δουλέψουμε για τα προβλήματα του τόπου μας.
Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Είναι ώρα για δουλειά.
Σας ευχαριστώ, με τιμή Στέφανος Κυριαζής".

ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Με την ιδιότητα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ο εκλεγμένος νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος (αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου) το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε στον σκουπιδότοπο της Φράγκας και, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου, είδαν την κατάσταση με τα καμένα σκουπίδια.
Ο κ. Χατζηδιάκος αντιλήφθηκε ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στους "σταθμούς μεταφόρωσης" μπαζών και σκουπιδιών με κύρια αλλαγή την άμεση μεταφορά τους στον ελεγχόμενο χώρο του ΧΥΤΑ στη Ρόδο.
Ο νέος δήμαρχος του νησιού συνεχάρη τους εργαζόμενους για την άμεση παρέμβασή τους που αποδείχθηκε καθοριστική για τον έλεγχο και τη μη εξάπλωση της επικίνδυνης πυρκαγιάς.
* φωτογραφία www,verena.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Και στο 3ο εκλογικό τμήμα Καλυθιών ένας ψηφοφόρος επέλεξε να τοποθετήσει στην κάλπη, αντί για ψηφοδέλτιο, ένα ιδιόχειρο σημείωμα σχολιάζοντας με... ιδιαίτερο τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πανέμορφη χώρα μας. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...