12 Δεκ 2012

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1930



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΣ (kalithieskamaritses.blogspot.com)
Η πρώτη μου συνάντηση με τον πατέρα Σέργιο έγινε στην οικία του πριν από δύο περίπου χρόνια.  Εννοώ καταγραφής συζήτησης, γιατί τον γνωρίζω από μικρό παιδί λόγω της φιλίας μου με το γιο του Γιάννη.
 Ήξερα τη βαθιά του φιλοσοφική σκέψη και τον οραματικό του στοχασμό. Αυτό όμως που αποκόμισα από την επαφή μας με εξέπληξε. Κάθε του λέξη, κάθε του φράση είναι ξεχωριστό κεφάλαιο που χρήζει περαιτέρω συζήτησης για διδακτικό προβληματισμό και αναζήτηση πυξίδας ζωής. Ενδεικτικά αναφέρω δυο του φράσεις: «Η παιδική ηλικία είναι το χαμόγελο…», «Ο λόγος της μάνας είναι το Άγιο Μύρο».
Στο βιντεάκι αναφερόμαστε στα Χριστούγεννα του 1930, τότε που ορθοδρομούσε, δεκάχρονο παιδί, στα μονοπάτια της καλυθενής παράδοσης!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


















Ο σύλλογος του παιδικού σταθμού Αγ.Νεκτάριος εκφράζει τις αμέτρητες ευχαριστίες του στο Έλενας Κόρνερ για την δωρεά όλου του μπουφέ και των αναψυκτικών στην χτεσινή εορτή που έγινε στο 1ο δημοτικό σχολείο Καλυθιών .
Επίσης ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον σύλλογο του 1ου δημοτικού και κυρίως τον πρόεδρο τον κ.Θοδωρή Μάστορα για την πολύτιμη βοήθεια του.Τέλος ο σύλλογος ευχαριστεί την διεύθυνση του σχολείου για την παραχώρηση του χώρου του αμφιθέατρου.
Μετά τιμής ο Πρόεδρος κ. Κωσταντίνος Βλάχος και τα μέλη του συλλόγου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...