22 Μαρ 2012

ΤΟ... ΧΑΟΣ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ



Με δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ η τοπική εφημερίδα Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ φανερώνει την κατάσταση χάους που υπάρχει στο Φαληράκι λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
Στο πρώτο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αυξημένη παραβατικότητα με την σημείωση πως υπάρχει συνεργασία τσιγγάνων και αφρικανών μεταναστών. Επίσης υπάρχει αναφορά στα προβλήματα με τα σκουπίδια, τα μπάζα και τις εγκαταλειμμένες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα έγινε γενική συνέλευση επιχειρηματιών στην οποία καταγράφηκαν τα προβλήματα και επισημάνθηκε η αδιαφορία του ενιαίου δήμου Ροδίων.
Μάλιστα προαναγγέλλεται νέα συνέλευση στην οποία θα κληθούν ο δήμαρχος Ροδίων Στάθης Κουσουρνάς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.
Στο δεύτερο ρεπορτάζ υπάρχει ενημέρωση για τις γειτονιές-γκέτο που έχουν συγκεντρωθεί αφρικανοί μετανάστες σε κτίρια που δεν πληρούν τις συνθήκες υγιεινής. Οι επιχειρηματίες του Φαληρακίου έχουν φωτογραφήσει αυτά τα κτίρια και θα ζητήσουν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι μετανάστες.
Αυτό που δεν αναφέρεται στα ρεπορτάζ είναι οι δικές μας ευθύνες και κυρίως όλων εκείνων που για λίγα ευρώ νοικιάζουν παλιά δωμάτια σε μετανάστες κάθε είδους. Για την κατάσταση που επικρατεί στο Φαληράκι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι μας και ήρθε η ώρα να το αναλάβουμε και να προβούμε σε ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες για να βελτιωθεί η εικόνα της τουριστικής περιοχής.
* Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να διαβάσετε τα ρεπορτάζ. 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...