3 Δεκ 2013

ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ







Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ασθενών με άνοια Αρσινόη της εταιρείας Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» υλοποίησε το πρόγραμμα «Μαθαίνω για τη νόσο Alzheimer: Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου» στo 2ο Δημοτικό σχολείο Καλυθιών.
 Ειδικότερα το ειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Αρσινόη πραγματοποίησε το πρόγραμμα από 25 έως 29 Νοεμβρίου 2013 σε όλα τα τμήματα του δημοτικού σχολείου.
 Η παρέμβαση διάρκειας 40-45 λεπτών (μίας διδακτικής ώρας) στόχευε στην ενημέρωση των παιδιών για τη νόσο Αlzheimer και τις συνέπειες αυτής τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στην οικογένειά του, καθώς και στην αναγνώριση και διαχείριση των δικών τους συναισθημάτων απέναντι στη νόσο.
 Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά γνώρισαν τον Ιάσονα, του οποίου η γιαγιά πάσχει από νόσο Alzheimer μέσα από το βιβλίο «Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάϊμερ», της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και της συγγραφέως κας Όλγας Λυμπεροπούλου, γνωστική νευροψυχολόγος και Γενική Γραμματέας της Εταιρείας. Στη συνέχεια, τα παιδιά με την καθοδήγηση των συντονιστών και των εκπαιδευτικών έπαιξαν παιχνίδια μνήμης και ζωγράφισαν για τον παππού και τη γιαγιά.
 Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος, έθεσαν τα ερωτήματά τους για τη νόσο Alzheimer και ανέφεραν ακόμη και προσωπικές τους εμπειρίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποια από τα παιδιά δήλωσαν ότι έχουν ή είχαν στο οικογενειακό τους περιβάλλον τουλάχιστον έναν ανοϊκό ασθενή και μοιράστηκαν στην ομάδα πώς επηρέασε το γεγονός αυτό τη ζωή τους.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς και το διευθυντή κο Σαββαΐδη  για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

Για την εταιρεία Πανάκεια
Βελεγράκη Θεοδοσία
Ψυχολόγος
Υπεύθυνη κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ασθενών με άνοια «Αρσινόη»

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...