29 Νοε 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ




Επίσκεψη στο ελαιουργείο Καλυθιών πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης η βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη. Η κυρία Ιατρίδη είδε από κοντά τη διαδικασία μετατροπής του καρπού της ελιάς σε λάδι, συνομίλησε με παραγωγούς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των Αγροτικών Συνεταιρισμών από τους υπεύθυνους του ελαιουργείου. Η βουλευτής δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την επένδυση σε σύγχρονα μηχανήματα που έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυθιών και σημείωσε ότι "το ποιοτικό ελαιόλαδο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα αλλά και το νησί μας".

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΡΙΑΣ "ΚΑΣΤΡΙ"






"ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ"

Το blog δίνει βήμα στον Μιχάλη Αντωνίου έναν από τους νέους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στον τομέα υπηρεσιών. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Ροδίνι.


- Πως πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στις εκλογές του Επιμελητηρίου και γιατί επιλέξατε την παράταξη του Γιάννη Πάππου;
- Στην απόφαση μου να συμμετέχω στις επερχόμενες εκλογές του ΕΒΕΔ με οδήγησε η ανάγκη για στήριξη της οικονομίας του τόπου μας και η περαιτέρω ανάπτυξη της Δωδεκανησιακής οικονομίας. Η παράταξη του Γιάννη Πάππου αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν εμπειρία διοίκησης αλλά και από νέους ανθρώπους με όραμα και θέληση για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.Επίσης είναι ένας συνδυασμός ανεξάρτητος και μακριά από κομματικές επιρροές και πολιτικά γραφεία. Είμαστε όλοι άνθρωποι της αγοράς που μοναδική μας προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και η προστασία των τοπικών επιχειρηματιών.
-Πιστεύετε ότι το ΕΒΕΔ έχει δυνατότητες να προσφέρει κάτι στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου;
Η διοίκηση του ΕΒΕΔ τα τελευταία χρόνια έχει διατελέσει σημαντικές δράσεις για τα Δωδεκάνησα με σημαντικότερη την περσινή συμφωνία με την Ryanair, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν θεαματικά.Πιστεύω λοιπόν ότι η ομάδα μας έχει όλα τα εφόδια να συνεχίσει να αναπτύξει και να υλοποιήσει δράσεις που θα προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε και σε αυτή τη νέα θητεία είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας και να καταφέρουμε ακόμη πιο πολλά.
-Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η παράταξή σας ικανοποιεί;
Το πρόγραμμα της παράταξής μας, δημιουργήθηκε μέσα από τη διαδικασία διαβούλευσης οπότε είναι δεδομένο ότι με ικανοποιεί. Η αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. η επίσης αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά αλλά και η προτεραιότητα για ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος είναι η αρχή για μια πετυχημένη πορεία της Δωδεκανησιακής οικονομίας.
- Ποιο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει να δώσει η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου τη δύσκολη αυτή περίοδο για την οικονομία;
Η διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη θέση, θέση για την οποία θα παλέψουμε και που αποτελεί αιτία πολέμου! Επιπλέον, η επιμήκυνση την τουριστικής περιόδου θα βελτιώσει αισθητά την ρευστότητα στην αγορά όπως αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και με τις χειμερινές περσινές αφίξεις που τόνωσαν τους επιχειρηματίες .Το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε!
- Τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων, η αυξημένη φορολογία σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, πόσο δύσκολη καταστούν την επιχειρηματικότητα; Ποιο θα είναι κατά την άποψή σας το μέλλον των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών;
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν αν δεν βρεθούν λύσεις άμεσα, για την στήριξή τους. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να βγουν αλώβητες από την οικονομική κρίση αν δεν ενεργήσουμε γρήγορα, δυναμικά αλλά και πάνω από όλα αποφασιστικά. Με στοχευμένες δράσεις και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες, το Επιμελητήριο, όπως έχει αποδείξει ήδη, θα βρεθεί για ακόμη μια φορά δίπλα στους επιχειρηματίες των νησιών μας.
- Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να βελτιωθεί η επιχειρηματικότητα στην τουριστική περιοχή Φαληρακίου;
Οι συμφωνίες με χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες θα βοηθήσουν στα μέγιστα να αυξηθούν οι κρατήσεις σε μικρά οικογενειακά καταλύματα και η αυξημένη ροή επισκεπτών στα μικρά καταλύματα θα ωθήσει την ανάπτυξη σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους της περιοχής μας.
- Τα μικρά καταστήματα στα χωριά του νησιού έχουν φωνή στο Επιμελητήριο;
Το επιμελητήριο είναι το "σπίτι" του επιχειρηματία, και όλοι έχουν φωνή.Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές για τα μέλη του και οποιαδήποτε πρόταση τίθεται σε συζήτηση.Η παρουσία εκπροσώπων από μικρές αγορές και μικρές επιχειρήσεις βοηθούν να ακούγονται τα δικά τους προβλήματα και τυχόν ανησυχίες τους.Θα αποτελέσει όμως προσωπική πρόκληση να έρθει το επιμελητήριο πιο κοντά στον επιχειρηματία.
- Ο κλάδος του επισιτισμού (φαγητό, ποτό) μπορεί να αντέξει στην οικονομική κρίση;
Ο κλάδος του επισιτισμού είναι ο πρώτος που βίωσε την κρίση. Η κατάλληλη στρατηγική που θα χαράξει ο επιχειρηματίας και η ουσιαστική συμβουλευτική παρουσία του επιμελητηρίου δίπλα του θα βοηθήσουν να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τις οικονομικές απώλειες την κρίσης.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...