26 Οκτ 2010

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΠΑΡΙΣΙ


Δέκα νέα παιδιά από το δήμο Καλλιθέας, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων ταξιδεύουν το πρωί της Τετάρτης στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχουν σε πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων με θέμα τα κοινωνικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι νέοι του δήμου Καλλιθέας με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ Κώστα Συρτσάκο (υποψήφιος στο τοπικό Καλυθιών με τον Χατζημάρκο) δημιούργησαν βίντεο που θα προβληθεί στην συνάντηση και κάνει αναφορά στα προβλήματα της περιοχής μας και κυρίως στην έλλειψη πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ






Συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς περιόδευσε στις Καλυθιές το απόγευμα της Τρίτης.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 175

ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΟ ΣΑΒΒΙΟΥ

Προς τον φίλο κ.Τοκούζη.
Διάβασα την απάντησή σου και εξεπλάγην για το ύφος της που δεν αρμόζει στον χαρακτήρα σου.
1.Αναφέρεις αρχηγό μου τον κ. Ιατρίδη. Σου λέω ξεκάθαρα ότι ο Σαββιού δεν έχει αρχηγό ούτε τον Χατζημάρκο ούτε τον Κουσουρνά ούτε τον Ιατρίδη. Ο νόμος προβλέπει την εκλογή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας μέσα από τους εκλεγέντες και από τους εκλεγέντες. Αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο αρχηγός μου εφόσον εκλεγώ και μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλό του χωριού και Φαληρακίου. Εσύ εάν με το καλό που σου το εύχομαι εκλεγείς θα έχεις αρχηγό τον Στάθη Κουσουρνά.
2.Αναφέρεις κομματικά παιχνίδια. Ο Σαββιού δεν είναι στέλεχος κανενός κόμματος, δεν έχει κομματική χροιά, δεν ασχολείται με κομματικά παιχνίδια τα οποία απεχθάνεται.
3.Ο Σαββιού δεν είναι σε κομματικό ψηφοδέλτιο αλλά σε παραταξιακό.
4.Ο Σαββιού δημόσια δήλωσε και δηλώνει ότι χωρίς σκέψη αποφάσισε να είναι στο τοπικό ψηφοδέλτιο επειδή αγαπά τον τόπο του και θέλει να προσφέρει σαυτόν.
5.Η συνάντηση εάν γίνει πρέπει να γίνει στο γραφείο του δημάρχου σαν θεσμοθετημένο όργανο. Γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί όταν πρόκειται να πάρουν σοβαρές διακομματικές αποφάσεις συνεδριάζουν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας; Εκτός και αν εσύ δεν δέχεσαι το δήμαρχο σαν θεσμό.
6.Διαφωνείς; ότι το θέμα στρατοπέδου είναι φλέγον τοπικό θέμα; Γνώριζε ότι ο Σαββιού σαν απλός Καλυθενός από τον Αύγουστο 2010 προσπαθεί να πείσει τους διοικούντες τον τόπο ότι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την παραμονή του στρατοπέδου. Πού βλέπεις κ. Τοκούζη το κομματικό παιχνίδι;
7.Ο Σαββιού μόνος του αποφάσισε ορμώμενος από αγάπη για τον τόπο και χωρίς να προσβλέπει σε οιονδήποτε όφελος, να προσκαλέσει όλους τους υποψήφιους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους. Ουδείς γνώριζε από τους συνυποψήφιους του για την πρόσκληση. Ο πρώτος από τους λοιπούς έντεκα που το πληροφορήθηκε είναι ο Παναγιώτης Αντωνάς το οποίον παρακάλεσα να ενημερώσει τους υποψήφιους του συνδυασμού που μετέχει. Που βλέπεις κομματικό παιχνίδι;
8.Αναφέρεις μετά τις εκλογές διαβούλευση με τον κόσμο. Ο κόσμος λέει ότι οι πολιτικοί τον θυμούνταιμέχρι τις εκλογές. Υπάρχει άραγε έστω και ένας Καλυθενός που να μην θέλει το στρατόπεδο στην περιοχή; Υπάρχει έστω και ένας Καλυθενός που να μην θέλει την οικονομική ανάπτυξη του τόπου; Τον Αύγουστο 2010 με μία βόλτα στην πλατεία του χωριού μάζεψα 36 υπογραφές. Αν επέμενα θα μάζευα 1036.
9.Αφού κ. Τοκούζη δεν είσαι προσκεκλημένος γιατί απάντησες εσύ;
10.Φίλε Τάκη σου λέω ξεκάθαρα ότι τον Σαββιού σαν άνθρωπο δεν τον γνωρίζεις. Και εάν για κάποιον δεν έχεις ξεκάθαρη άποψη δεν είναι σωστό να ασχολείσαι μαζί του και μάλιστα αρνητικά.
Σαν επίλογο αναφέρω ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος και για ότι πούν για μένα συνυποψήφιοι μου και των δύο παρατάξεων όλους τους θεωρώ φίλους. Δεν μπορεί η ξεκάθαρη συμμετοχή μας σε διαφορετικά ψηφοδέλτια να χαλάσει τις ανθρώπινες σχέσεις μας.
Καλυθιές 26/10/2010
Ευχαριστώ πρώτα τον φίλο Τάκη Τοκούζη και
μετά όλους τους άλλους
Με εκτίμηση προς όλους
Στέργος Σαββιού

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΚΟΥΖΗ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΟΥ

Με αφορμή την πρόσκληση του κ. Στέργου Σαββιού για συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου με θέμα το στρατόπεδο 294ΤΕ ο υποψήφιος με την παράταξη Κουσουρνά κ. Τάκης Τοκούζης δήλωσε τα εξής:
"Εμείς σαν παράταξη, μετά τις εκλογές, θα αποφασίσουμε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν καταγράφοντας και τις απόψεις των πολιτών. Δεν θέλουμε να κάνουμε καμμία συνάντηση με τον κ. Ιατρίδη ο οποίος ότι ήταν να προσφέρει το προσέφερε στον τόπο. Ο κ. Σαββιού ας πάει στον αρχηγό του τον κ. Ιατρίδη για να καθορίσουν από κοινού τον προεκλογικό τους αγώνα. Ετσι και αλλιώς ο κ. Σαββιού έχει ξεχάσει πως του συμπεριφέρθηκε ο δήμαρχος όταν έκανε τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο και τώρα μάχονται μαζί. Εμάς να μας αφήσουν έξω από τα παιχνίδια τους".

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...