12 Ιουν 2008

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ








Με μία εντυπωσιακή εορτή τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό του δημοτικού σχολείου Καλυθιών αποχαιρέτησαν τη φετινή σχολική χρονιά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη. Tα 300 αγγελούδια - μαθητές του σχολείου μας έλαμπαν από χαρά μια και γνωρίζουν ότι από αύριο ξεκινάνε οι διακοπές τους. Η φετινή σχολική εορτή είχε τα πάντα. Θεατρική σκετσάκια, χορευτικά, επιδείξεις από άλογα, παρουσίαση του αθλήματος ζίου ζίτσου, παιχνίδια, αναδρομή στον ελληνικό κινηματογράφο και πολλά χειροκροτήματα. Τιμηθήκαν με αναμνηστικές πλακέτες ο πρώην διευθυντής του σχολείου Νίκος Μάστορας, όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι μαθητές που αρίστευσαν αλλά και τα παιδιά της έκτης τάξης που τον Σεπτέμβριο θα περάσουν την πόρτα του γυμνασίου. Ο δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου που αναμένεται να είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο και ανακοίνωσε ότι το χωριό των Καλυθιών θα χωρισθεί σε εκπαιδευτικές ενότητες για να μοιρασθούν οι μαθητές στα δύο δημοτικά σχολεία.
Η γιορτή έκλεισε με το σύνθημα «ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ».

ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Mία ιστορική απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση ενός έργου απαραίτητου για τον οικισμό Καλυθιών υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη. Πρόκειται για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου που αποτελεί δέσμευση της δημοτικής αρχής εδώ και 16 χρόνια. Μετά από πολλές αναβολές, ταλαιπωρίες και ολιγωρίες το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία και αναμένεται, αν όλα πάνε καλά να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για τον μηχανολογικό εξοπλισμού του αποχετευτικού που είναι απαραίτητος για να μεταφέρονται τα λύματα από τις Καλυθιές στον βιολογικό στο Βόδι μέσω του αγωγού που έχει ήδη κατασκευαστεί. Για να καθαρίσει το χωριό θα πρέπει να εντοπιστούν οι παράνομοι βόθροι και όλα τα σπίτια να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο. Ήδη κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει τα απαραίτητα τέλη σύνδεσης κάτι που αναμένεται να γίνει και με τους υπόλοιπους τους επόμενους μήνες.
Αναλυτική το επίσημο δελτίο Τύπου που γνωστοποίησε την ιστορική, για το χωριό των Καλυθιών απόφαση:
«Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος έδωσε έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου με το οποίο ολοκληρώνεται η α’ φάση του «Αγωγού Μεταφοράς Λυμάτων από τον Αρχάγγελο στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Ρόδου».
Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2005 αλλά δεν είχε καταστεί δυνατή η υπογραφή σύμβασης, αφού δεν είχε επιλυθεί το θέμα με τον καθορισμό του φορέα λειτουργίας καθώς και της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων που στο μεταξύ είχαν λήξει. Μετά την εξασφάλιση της παράτασης των περιβαλλοντικών όρων αλλά και τον καθορισμό της ΔΕΥΑ Καλλιθέας ως φορέα λειτουργίας της α’ φάσης του έργου είναι πλέον δυνατή η υλοποίησή του.
Αναλυτικότερα το έργο αυτό, προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ, προβλέπει την κατασκευή:
Ø των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της α’ φάσης
Ø αγωγού στο τμήμα από το ξενοδοχείο Καλλιθέα – Μάρε μέχρι την είσοδο στο βιολογικό καθαρισμό και
Ø αγωγών βαρύτητας μήκους 384 μέτρων
Η χρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από πόρους του ελληνικού δημοσίου».
Να σημειωθεί ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του συγκεκριμένου έργου πέρασε από τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, ΠΕΧΩΔΕ και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...