18 Φεβ 2011

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ





Ιστορικό απόκομμα από την εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ τον Μάρτιο του 1981. Ο Απόλλων εκείνη την εποχή ήταν ομαδάρα και αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Εθνικής Ερασιτεχνικής (μετέπειτα Δ' εθνική). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Απόλλων νίκησε 2-0 τον ισχυρό Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Διαβάστε την σύνθεση, η πλειοψηφία των παικτών ήταν Καλυθενοί. *
Οι φωτογραφίες της εποχής προέρχονται από το αρχείο του Αγγελή Ορφανού.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ


Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Με θέματα καθημερινότητας ασχολήθηκε το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών στην συνεδρίαση του το βράδυ της Πέμπτης. Ο πρόεδρος του συμβουλίου Μιχάλης Σταυρής αναφέρθηκε στις πρώτες 50 ημέρες εφαρμογής του Καλλικράτη που ως στόχο έχει το συμμάζεμα των οικονομικών της τοπικής αυτοδιοίκησης. "Τρέχουμε καθημερινά χωρίς να έχουμε χρήματα, όμως η προηγούμενη δημοτική αρχή μας άφησε μεγάλη προίκα μηχανημάτων και εξοπλισμού. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον χωρικό αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου που δίνει λύσει σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Οι κάτοικοι του χωριού πρέπει να αισθάνονται τυχεροί γιατί έχουμε δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα".
* Οπως ειπώθηκε έχει γίνει ήδη μελέτη για την αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί προς την παραλία Τραουνού καθώς σε ένα σημείο στον ποταμό Ποτό έχει παρασυρθεί και είναι επικίνδυνος για τους οδηγούς. Η μελέτη θα σταλεί στις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες του ενιαίου δήμου Ροδίων καθώς το τοπικό μας συμβούλιο έχει μόνο εισηγητικό χαρακτήρα.
* Το τοπικό συμβούλιο θα ζητήσει από την εκκλησιαστική επιτροπή να παραχωρηθεί χώρος απέναντι από τις αποθήκες της Φράγκας για να δημιουργηθεί νέος σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών και να καθαριστεί το σημείο δίπλα στο ποταμάκι. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Φράγκας διαμαρτύρονται έντονα για την υπάρχουσα κατάσταση τονίζοντας ότι κινδυνεύει η υγεία τους από τα σκουπίδια και τα δεκάδες ποντίκια που υπάρχουν.
* Εκφράστηκε παράπονο γιατί ο κεντρικός δήμος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τον καθαρισμό των παραλιών μας.
* Τα μέλη της αντιπολίτευσης Σάββας Κώστας και Κώστας Συρτσάκος ζήτησαν εξηγήσεις γιατί αγνοήθηκε το γραπτό τους αίτημα για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης προκειμένου να παρθεί απόφαση προσφυγής στο συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ροδίων για επέκταση του αγωγού λυμάτων και στους πρώην δήμους Αφάντου και Αρχαγγέλου. Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου απάντησε ότι ο ίδιος με την αρνητική του ψήφο και την στάση που κράτησε έστειλε το μήνυμα ότι είμαστε αντίθετοι στην επέκταση του αγωγού και πρόσθεσε ότι πιθανή απόφαση του τοπικού συμβουλίου δεν θα είχε καμμία ισχύ σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Καλλικράτη.

* Μετά από πρόταση του επιχειρηματία κ. Γιώργου Κασταμούλα πάρθηκε απόφαση να γίνει εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην οδό Ερμού και στη Λεωφόρο Καλλιθέας στο Φαληράκι.


* Θα σταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία του δήμου για τα ετοιμόρροπα κτίρια σε διάφορα σημεία των Καλυθιών.
* Διαφωνίες υπήρξαν ανάμεσα στο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φλεβάρη και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μιχάλη Σταυρή όταν ο πρώτος ζήτησε "να μπει ψηλά ο πύχης και να μην αρκούμαστε σε κλαδέματα και καθαρισμούς". Ο Σταυρής απάντησε ότι "όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και τις πρώτες μέρες που έχουμε αναλάβει το χωριό είναι πιο καθαρό από ότι ήταν τους προηγούμενους μήνες".


* Για την έλλειψη πετρελαίου στο 2ο δημοτικό σχολείο ο κ. Κωνσταντίνου δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα και εξέφρασε το παράπονο ότι το έμαθε τελευταίος. Για τις κακοτεχνίες που υπάρχουν στο κτίριο παραδέχθηκε ότι είναι πρόβλημα και θα λυθεί σε συνενόηση με τον εργολάβο αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει θέμα με την στατικότητα του κτιρίου.
* Ο χωρικός αντιδήμαρχος Αφάντου και υπεύθυνος Πολιτισμού κ. Διακοσταματίου ζήτησε να πάρει τις λυόμενος αίθουσες που υπάρχουν στο 1ο δημοτικό σχολείο Καλυθιών αλλά συνάντησε την σθεναρή αντίδραση του χωρικού αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου που έθεσε βέτο. Δύο αίθουσες θα μεταφερθούν στο γυμνάσιο, μία στο γήπεδο Καλυθιών και μία στον Προφήτη Αμμώ για τον σύλλογο ομπρελλάδων.
* Πάρθηκε απόφαση για την αγορά βιολογικών τουαλετών προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Φαληρακίου.
* Το τοπικό συμβούλιο προσπαθεί να βάλει μία τάξη στη χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων που υπάρχει στο κτίριο της ΔΕΥΑΚ καθώς με προφορική απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχε παραχωρηθεί σε δασκάλους χορού που εισπράττουν χρήματα για να παραδίδουν μαθήματα. Στο συμβούλιο ήρθαν νέα αιτήματα και πλέον αναζητείται τρόπος έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι που κερδίζουν χρήματα να ανταποδίδουν στην κοινότητα και να αναλαμβάνουν το κόστος συντήρησης. Πλέον υπάρχουν και νομικά και φορολογικά ζητήματα καθώς δημόσια αίθουσα χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς να εισπράττει τίμημα ο δήμος. Θα αναζητηθούν λύσεις για να είναι το τοπικό συμβούλιο νομικά και φορολογικά καλυμμένο σε περίπτωση ελέγχων.
* Αναβολή πάρθηκε και στο αίτημα επιχειρηματιών της οδού Δικησσίδη για απομάκρυνση και των ξύλινων παγκακιών μετά την απομάκρυνση της πέργκολας. Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου στην πλειοψηφία τους είναι θετικά για την απομάκρυνση προκειμένου να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία και να "ανακουφιστεί" το χωριό αλλά εκφράστηκαν αντιρρήσεις κυρίως από τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου πουθεωρεί ότι θα καταστραφούν οι υποδομές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως και ο κ. Κωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι "η εργολαβία ανάπλασης της πλατείας και των γύρω δρόμων είχε πολλές αστοχίες".
* Ο κ. Κωνσταντίνου έκανε αναφορά και για το θέμα που υπάρχει με τους εργαζόμενους στην Αστική καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Ιουνίου. Μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης έγινε σχετική συγκέντρωση στο δημαρχείο όπου είχαν κληθεί και μέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής (έδωσαν το παρών οι Κωβαίος, Ρηνιού, Αϊβάζης). Σε αυτή την συγκέντρωση εργαζόμενοι εξαπέλυσαν φραστικές επιθέσεις στην προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί εν κρυπτώ έγιναν διαδικασίες μονιμοποίησης τεσσάρων διοικητικών υπάλλήλων και αφέθηκαν στην τύχη τους οι υπόλοιποι που εργάζονται κυρίως στους παιδικούς σταθμούς.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...