9 Απρ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ


Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς έχει ανακοινωθεί, προ κρίσης, πως τα επιδόματα θα σταματήσουν το 2013. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυθιών καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις.

ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Οσοι λατρεύετε τα φρέσκα ψάρια κάντε μία βόλτα στην πλατεία μας κάθε βράδυ γύρω στις 10.00, 10.30. Οι δικοί μας ψαράδες φέρνουν ζωντανά ψάρια που σπαρταρούν αμέσως μόλις τα έχουν βγάλει από τα δίχτυα.
Ορισμένα βράδια το θέαμα είναι εντυπωσιακό αφού πέρα από τις φρεσκότατες γόπες, τις σπαρταριστές κοτσομούρες και τα υπόλοιπα ψάρια υπάρχουν και μεγάλες συναγρίδες, 3 και 4 κιλών όπως αυτές που έπιασε πριν λίγες ημέρες ο Στέργος Τσαλίκης!

ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ


Πριν 20 ημέρες από το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών χωροθετήθηκε μία θέση πάρκινγκ στην πλατεία για Ατομα που έχουν το ειδικό σήμα Αναπήρων. Τοποθετήθηκαν τα σήματα και χαράχτηκε το σημείο με κίτρινη μπογιά.
Οπως ήταν αναμενόμενο ουδείς σεβάστηκε το σήμα για άτομα με ειδικές ανάγκες και το ξεχωριστό πάρκινγκ ήταν και είναι συνεχώς κατηλειμένο από αυτοκίνητα που οδηγούν αρτιμελής συγχωριανοί μας.
Καθημερινά η δημοτική αστυνομία εμφανίζεται για λίγο στην πλατεία, κάνει συστάσεις, κόβει πρόστιμα αλλά μόλις αποχωρήσει κάποιος αρτιμελής θα κοιτάξει την ευκολία του και θα παρκάρει αγνοώντας την σηματοδότηση.
Το κρυφτούλι αστυνομίας - οδηγών δείχνει πόσο "άρρωστη" είναι η κοινωνία μας που δυσκολεύεται να σεβαστεί όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Αυτοί που παρκάρουν παράνομα έχουν έτοιμη τη δικαιολογία "σιγά μωρέ πόσα άτομα με σήμα αναπηρίας υπάρχουν για να έχουν και ειδική θέση πάρκινγκ;".
Στην Ελλάδα τους νόμους τους επικαλούμαστε όποτε μας βολεύει...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...