22 Σεπ 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ

Νέα εποχή ξημέρωσε στο δήμο Ροδίων μετά την ανάληψη της ευθύνης από τον νέο Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Οι Καλυθενοί εκλεγμένοι, με την πλειοψηφία, δημοτικοί σύμβουλοι ανέλαβαν σημαντικά πόστα από τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την βελτίωση της εικόνας στην τουριστική περιοχή Φαληρακίου αλλά και της καθημερινότητας στον οικισμό των Καλυθιών.
Ο Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου ορίστηκε αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και Υποδομών ενώ θα έχει και την ευθύνη για τους τομείς Συγκοινωνιών, Οδοποιίας και Τεχνικών Εργων. Παράλληλα θα είναι μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ).
Ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Κυριαζής ανέλαβε εντεταλμένος σε θέματα πρασίνου και εμφάνιση πόλης.
Ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σταυρής ορίστηκε εντεταλμένος στα θέματα εύρυθμης λειτουργίας και εμφάνισης παραλιών.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαρίκας είναι εντεταλμένος σε θέματα συγκοινωνιών - μεταφορών ενώ θα αναλάβει αντιπρόεδρος στον συγκοινωνιακό φορέα ΡΟΔΑ.
Το στοίχημα για τις Καλυθιές, αλλά και γενικότερα για ολόκληρο το νησί είναι να δοθούν σημαντικές αρμοδιότητες και πόροι στα τοπικά συμβούλια ώστε να λειτουργούν χωρίς προβλήματα θέματα όπως καθαριότητα, προμήθεια υλικών κτλ. Το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών με επικεφαλής τον Μιχάλη Καφετζή έχει ξεκινήσει τις καθημερινές παρεμβάσεις σε πολλά θέματα έχοντας συνεργασία με τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού.
Σε επίπεδο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο Καλυθενός ιατρός Θωμάς Σωτρίλλης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ ο δικηγόρος Γιάννης Φλεβάρης ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης με αντικείμενο την Ενέργεια, τη Βιομηχανία και τους Φυσικούς Πόρους. 

ΠΡΩΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ


Bridge reflection

working from dusk till dawn

sunrise



faliraki port  7 am


oh come on.. wake up!

Τη μαγεία της φύσης με μοναδικά χρώματα αποτύπωσε ένας από τους επισκέπτες του Φαληρακίου με το ψευδώνυμο Odd Shot στην διεθνούς φήμης ιστοσελίδα www.flickr.com όπου φιλοξενούνται φωτογραφίες, υψηλού επιπέδου, από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ο φωτογράφος μεταφέρει την ανατολή του ηλίου από το λιμενικό καταφύγιο Αγίων Αποστόλων. 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΠΑΡΚΟ


Σημείο αναφοράς για την ευρύτερη τουριστική περιοχή του Φαληρακίου αποτελεί το Υδάτινο Πάρκο (water Park) που οραματίστηκε και υλοποίησε πριν 20 χρόνια ο αείμνηστος ξενοδόχος Στάθης Βασιλάκης. Το water park προσέλκυσε στην περιοχή μας τουρίστες από κάθε περιοχή του νησιού αφού στα πρώτα χρόνια της κατασκευής του θεωρούταν από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Η λάμψη του εξακολουθεί να είναι ορατή μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Στις λίστες της Tripadvisor με τα καλύτερα ενυδρεία και υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το 2014 βρέθηκαν ελληνικοί προορισμοί.
Ειδικότερα, η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα με βάση τις επιλογές των χρηστών της δημοσιοποίησε τις νέες λίστες με τη σειρά κατάταξης παγκοσμίως, ανά ήπειρο και ανά χώρα (όπου υπάρχουν συμμετοχές) των 25 καλύτερων ενυδρείων, υδάτινων πάρκων ψυχαγωγίας, πάρκων, πάρκων ψυχαγωγίας, ζωολογικών κήπων και των κορυφαίων σημείων ενδιαφέροντος (ορόσημα).
Στη λίστα με τα 25 καλύτερα ενυδρεία στον κόσμο, το ενυδρείο Aquaworld στη Χερσόνησο της Κρήτης κατέλαβε την έκτη θέση. Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, το ενυδρείο της Χερσονήσου κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το ενυδρείο του Ηρακλείου τη 14η θέση.
Στη λίστα με τα είκοσι πέντε καλύτερα υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας στον κόσμο, το Water Park στο Φαληράκι της Ρόδου κατέλαβε τη 18η. Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, η Ελλάδα είχε πέντε συμμετοχές. Τη 4η θέση κατέλαβε το Water Park στο Φαληράκι, τη 13η το υδάτινο πάρκο Splash Fun στο Τσιλιβί, τη 17η το υδάτινο πάρκο Star Beach στη Χερσόνησο, την 20ή η Αqualand στον Αγιο Ιωάννη της Κέρκυρας και την 23η το υδάτινο πάρκο Acqua Plus στη Χερσόνησο.
Στη λίστα με τα δέκα καλύτερα υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, τις πρώτες πέντε θέσεις καταλαμβάνουν τα πάρκα που έχουν παρουσία στην ευρωπαϊκή λίστα. Τα άλλα πέντε πάρκα που καταλαμβάνουν από την έκτη έως τη δέκατη θέση στην ελληνική λίστα είναι το Watercity στην Ανώπολη, το Water Village στη Ζάκυνθο, το υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στο Σιδάρι, το υδάτινο πάρκο Λίντο στο Μαστιχάρι και το υδάτινο πάρκο Santorini Park στη Σαντορίνη.
Ως κορυφαίο υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο και στην Ευρώπη αναδείχθηκε το πάρκο Siam στη περιοχή Αντέγιε της Ισπανίας. Την πρώτη θέση με τα καλύτερα ενυδρεία στον κόσμο κατέλαβε το Μonterey Bay Aquarium στην περιοχή Μοντερέι της Καλιφόρνιας και την πρώτη θέση στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, το Οceneario de Lisboa της Λισσαβώνας.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια υδάτινο πάρκο, μικρότερων διαστάσεων, λειτουργεί στο Φαληράκι και εντός του ξενοδοχείου Sun Palace μετά την επέκταση της συγκεκριμένης μονάδας που επετεύχθη χάρη στην αγορά του ξενοδοχείου Ερατώ από οικογένεια Καλυθενών επιχειρηματιών.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...