3 Ιαν 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ


Ενα περιστατικό που δείχνει την αναρχία που επικρατεί στο Φαληράκι καταγράφηκε απόψε στη Ρόδου-Λϊνδου, έξω από το supermarket AB. Αυτοκίνητο που οδηγούσε Αφρικανός οικονομικός μετανάστης μπήκε σε λάθος λωρίδα και πήρε κατεύθυνση προς Ρόδο. Οταν ο (προφανώς μεθυσμένος) οδηγός κατάλαβε το λάθος του έστριψε το τιμόνι με αποτέλεσμα να κτυπήσει στα πλαστικά προστατευτικά και οι δύο τροχοί να βρεθούν στον αέρα του φρεατίου που έχει ανοίξει για την τοποθέτηση σωλήνων νερού.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα 20 Αφρικανοί που κατάφεραν να σηκώνουν το αυτοκίνητο και την συνέχεια, έκλεισαν τον δρόμο έβγαλαν τα προστατευτικά πλαστικά από το μέσο και ο οδηγός με ιλλιγγιώδη ταχύτητα μπήκε στη λωρίδα προς Ρόδο και εξαφανίστηκε, ενώ παρά λίγο να κτυπήσει διερχόμενο αυτοκίνητο.
Οταν κάτοικοι Φαληρακίου ζήτησαν από τους Αφρικανούς να τοποθετήσουν τα πλαστικά στη θέση τους για να μην συμβεί άλλο ατύχημα αυτοί αντέδρασαν άσχημα και αδιαφόρησαν δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις. Τελικά χάθηκαν στο σκοτάδι και άφησαν τα πλαστικά στο ανοικτό φρεάτιο.
Ο μεθυσμένος επικίνδυνος οδηγός και η αδιαφορία στην συνέχεια των Αφρικανών δείχνουν πόσο μεγάλη πληγή αποτελούν για το ήδη "πληγωμένο" Φαληράκι. Ενας Θεός γνωρίζει πως οδηγούν οι μετανάστες και αν τα οχήματά τους είναι ασφαλή και ασφαλισμένα. Αμεσα χρειάζονται αυστηροί έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.
Για το συμβάν ενημερώθηκε η τροχαία (γνωρίζει τον αριθμό του αυτοκινήτου) και οι υπηρεσίες του δήμου Καλλιθέας που κλήθηκαν να τοποθετήσουν στη θέση τους τα πλαστικά προστατευτικά.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...