3 Απρ 2009

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ






Εικόνες από την επίσκεψη του δημοτικού σχολείου Καλυθιών στο ελληνικό κοινοβούλιο

"ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ



Σήμερα το πρωί συνεργείο του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα της εκπομπής "ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ" ανέβηκε στο βουνό Λούκα και τράβηξε πλάνα από τη λειτουργία των λατομείων σε δασική περιοχή.
Οι υπεύθυνοι των λατομείων αρνήθηκαν να μιλήσουν στην κάμερα, αλλά με πολύ ευγένεια εξήγησαν (εκτός κάμερας) ότι αυτός ο χώρος τους παραχωρήθηκε από το κράτος. Υποστήριξαν ότι δεν γίνεται ζημιά στα δέντρα και η μόνη ρύπανση που υπάρχει είναι οπτική. Μάλιστα είπαν ότι, σε αντίθεση με όσα έγιναν στα πρώην λατομεία Κοσκινού, στο λατομείο του Λούκα από τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του περιβάλλοντος με τη φύτευση δέντρων και φυτών.
Ό υπεύθυνος του blog και της εφημερίδας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Τάσος Κώστας, έκανε δηλώσεις στο συνεργείο του ΣΚΑΪ, καταγγέλοντας τη λειτουργία λατομείων σε δασική περιοχή σε μία εποχή που η Ρόδος δεν έχει πολλά δάση μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές. "θα πρέπει να παρθεί πολιτική απόφαση και τα λατομεία να μεταφερθούν σε άλλη, μη δασική περιοχή".
Το θέμα αναμένεται να προβληθεί στην εκπομπή ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ σε 3 περίπου εβδομάδες, αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΖΩΜΑ ΔΡΟΜΟΥ



Με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, η παράταξη της μειοψηφίας στο δήμο Καλλιθέας «ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ» γνωστοποιεί ότι κατέθεσε στην Υπηρεσία Δημοσίων Κτημάτων κλείσιμο δρόμου που οδηγούσε στην παραλία, δίπλα στο νέο ξενοδοχείο Ellysium, στο τέλος του όρμου Φαληρακίου, λίγο πριν το αλσύλλιο της Καλλιθέας. Το εντυπωσιακό είναι ότι μάρτυρες κατά τη διάρκεια των εργασιών ήταν ο αντινομάρχης κ. Κουσουρνάς και ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης.

Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

Στα όρια της «προστασίας» φθάνει η αδιαφορία και η ανοχή των αιρετών στις καταπατήσεις αιγιαλού και παραλίας στο Δήμο Καλλιθέας.
Έπεσαν οι μάσκες των ηθικών αυτουργών της συρρίκνωσης των παραλιών της περιοχής με την προκλητική τους στάση ,όπως περιγράφεται και στη συνημμένη καταγγελία μας προς την Κτηματική Υπηρεσία , να μην ενεργήσουν άμεσα για το σταμάτημα εργασιών κλεισίματος πρόσβασης προς την παραλία Φαληρακίου που έπεσε στην αντίληψη τους, αλλά να παραπέμπουν μέλος της παράταξης μας να ενεργήσει από μόνος του .
Οι παραλίες για τις οποίες γίνεται λόγος είναι στον Φαληράκι ,κοντά στο δάσος της Καλλιθέας .
Θα περιμένουμε δε με ενδιαφέρον την αντίδραση των φορέων στους οποίους κοινοποιήσαμε την καταγγελία μας.


Αίτηση μελών μειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας

Προς
Υπηρεσία Δημοσίων Κτημάτων Δωδ/σου.


Με την παρούσα αιτούμεθα έλεγχο σε εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως αιγιαλός και παραλία και σε προσβάσεις προς αυτές.

Στο Βόρειο άκρο της παραλίας Φαληρακίου και βοειοανατολικά από τη μερίδα 385 γαιών Κοσκινού υπάρχει δρόμος που οδηγεί από την παραλία προς την επαρχιακή Ρόδου Καλλιθέας μήκους 110 μ περίπου.
Επειδή στις 01-04-09 συνεργία παρακείμενης ξενοδοχειακής μονάδας προχώρησαν σε κλείσιμο της πρόσβασης με πρόσχημα τον ευπρεπισμό της ευρύτερης περιοχής του ξενοδοχείου, καλούμε την υπηρεσία σας να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για διασφάλιση της πρόσβασης στον αιγιαλό και την παραλία από το συγκεκριμένο σημείο .

Αυτόπτες μάρτυρες ήταν οι
Κουσουρνάς Στάθης Αντινομάρχης
Ιατρίδης Ιωάννης Δήμαρχος Καλλιθέας
Ρηνιού Στέλιος Αντιδήμαρχος Δήμου Καλλιθέας, Γραμματέας ΔΣ
ΤΕΔΚ
Σαμουράκης Αλέξανδρος μέλος ΔΣ Καλλιθέας και Πρόεδρος Οργανισμού
Περιβάλλοντος Καλλιθέας
Βαγιανός Μιχάλης μέλος ΔΣ Καλλιθέας και Πρόεδρος
Κατασκευαστικής Καλλιθέας
Αναστασάς Αναστάσιος μέλος ΔΣ Καλλιθέας και
υπηρεσιακοί παράγοντες τεχνικών υπηρεσιών ΝΑ Δωδ/σου.
που παρευρίσκοντο στη περιοχή για να καθορίσουν τις προτεραιότητες των έργων στα πλαίσια της βελτίωσης του δρόμου Ρόδου – Καλλιθέας .

Η παρούσα συντάσσεται από εμάς γιατί σε παραίνεση του κ Αναστασά Αναστάσιου, μέλους της παράταξης μας, προς τους αιρετούς που ήταν παρόντες, να διενεργήσουν τα δέοντα για την προστασία της παραλίας, τον παρέπεμψαν να καταφύγει και να καταγγείλει μόνος του το γεγονός στην υπηρεσία σας .

Με την ευκαιρία παρακαλούμε επίσης να διενεργήσετε αυτοψία στη παραλία που ευρίσκεται νότια της μερίδας 392 γαιών Κοσκινού και Ανατολικά της 395 γαιών Κοσκινού μέρος της οποίας έχει καταλειφθεί από γειτονικό ξενοδοχείο και το σύνολο της χρησιμοποιείται ως χώρος αποκομιδής μπαζών.


Κώστας Γεώργιος
Ψυλλάκης Βασίλης
Αναστασάς Αναστάσιος
Λεβέντης Βασίλης
Κωστομοίρης Βασίλης
Κυριαζής Στέφανος

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...