11 Σεπ 2008

ΜΑΣ... ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ!

Τα... καλόπαιδα κάνουν πλάκα μεταξύ τους ή κοροϊδεύουν τα πρότυπα (και πάρα πολλά χρόνια μπροστά) ανταλλακτήρια που έχει ο δήμος στην κεντρική παραλία Φαληρακίου;

Η ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ


Να και ένα ωραίο κείμενο με περιγραγή του Φαληρακίου που βρήκαμε σε ελληνική ιστοσελίδα www.athinoramatravel.gr

Νεροπαιχνίδια μέχρι τελικής πτώσεως στο εντυπωσιακό water park, κόντρες στην πίστα καρτ, ατελείωτες μπίρες στα μπαράκια της Ερμού, ουρές έξω από τα μεγάλα clubs της κεντρικής λεωφόρου. Το Φαληράκι μοιάζει με τεράστιο λούνα παρκ, όπου ένα αεικίνητο multiethnic πλήθος διασκεδάζει μέρα και νύχτα. Το πρωί στη φημισμένη αμμουδιά με τις ριγέ ομπρέλες, το βράδυ στα φασαριόζικα στενά με τα πολύχρωμα φώτα νέον.

Δύο όψεις εμφανίζει το Φαληράκι: από τη μια τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία με τις πριβέ πλαζ και όλων των ειδών τα facilities, από την άλλη το πολύβουο κέντρο του οικισμού με τα κοσμηματοπωλεία, τις Irish pubs και τα έθνικ εστιατόρια (ιταλικά, ινδικά, κινέζικα, μεξικάνικα). Κάθετη στη λεωφόρο, η οδός Ερμού, που καταλήγει στην παραλία, συγκεντρώνει τα περισσότερα μπαρ, καταστήματα νεανικών ρούχων, κοσμηματοπωλεία και φαστ φουντ. Στο τέρμα της θα βρείτε το περίφημο Chaplin's, το γνωστότερο beach bar, ένα από τα λίγα όπου θα συναντήσετε και Έλληνες, αφού η περιοχή «αγγλοκρατείται». Επί της λεωφόρου βρίσκονται οι είσοδοι των μεγάλων ξενοδοχείων με τους καταπράσινους κήπους, καθώς και εμπορικά κέντρα που στεγάζουν από ψιλικατζίδικα μέχρι club.

Στις παρυφές του οικισμού θα συναντήσετε εγκαταστάσεις για μια σειρά activities (sky surfer, bungee jumping, πίστα καρτ, λούνα παρκ, μίνι football), αλλά και clubs όλων των ειδών – μέχρι και live strip show. Στο τέλος της Ερμού, μπροστά από το Chaplin's, βρίσκεται η πιάτσα των ταξί και ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών – από εδώ ξεκινάει και το τρενάκι που κάνει το γύρο του οικισμού. Αν σας πιάσει το… αγοραφοβικό σας, καλύτερη λύση για κοντινή απόδραση είναι ο Προφήτης Αμώς, στο δρόμο προς Ρόδο. Σε ένα όμορφο ξέφωτο, ανάμεσα σε παγώνια που κυκλοφορούν ελεύθερα, θα φάτε σε ένα ήσυχο ταβερνάκι, με θέα το Φαληράκι.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ


Αυτή είναι μία απόδειξη ότι τα παιδιά στα γήπεδα είναι χαμογελαστά. Γονείς στείλτε τα παιδιά σας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Κάνει καλό.

Υ.Γ. Αφιερωμένο στους Αυστραλούς

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...