1 Απρ 2009

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΠΕΡΣΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ...

Πέρσι 1 Απριλίου έγραψα στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ το παρακάτω κείμενο...

Σήμερα αποφάσισα να μπω στο κλίμα της ημέρας και να σπάσω τον δημοσιογραφικό κανόνα περί σεβασμού στο «off the record». Ετσι θα γράψω αυτό που μου είπε έμπιστη πηγή που είναι μέσα στο δημαρχείο και κάθεται σε μεγάλη καρέκλα (ποιο μεγάλη δεν γίνεται).
Αν λοιπόν πιστέψουμε τα λόγια του τότε ο δήμαρχός μας Γιάννης Ιατρίδης σύντομα θα ανακοινώσει την απόφασή του για αποχώρηση από την πολιτική σκηνή του τόπου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα το κάνει είτε την 1η Ιουνίου σε μεγάλη εκδήλωση για τα πρώτα γενέθλια της ανακαινισμένης Καλλιθέας, είτε στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου.
Ο δήμαρχος μετά από 20, σχεδόν, χρόνια παρουσία στο τιμόνι των Καλυθιών και του δήμου Καλλιθέας πιστεύει ότι έφτασε η ώρα της αποχώρησης με ψηλά το κεφάλι. Έκανε πολλά και βλέπει ότι δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα είναι σε εξέλιξη ως αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε. Ετσι αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησής του. Θα πείτε ότι και άλλες φορές είχε τέτοιες σκέψεις, αλλά δεν τις ανακοίνωσε. Τώρα όμως φαίνεται ότι η απόφαση αποχώρησης είναι οριστική. Απομένει να μάθουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει κύκλο συνομιλιών με τους συνεργάτες του (τους τρεις αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους) ώστε να γίνει ομαλά η διαδοχή στη δημαρχιακή καρέκλα χωρίς καυγάδες και παρατράγουδα.
Η αρχική σκέψη που υπάρχει είναι να γίνει δήμαρχος για τα επόμενα δύο χρόνια ο Στέλιος Ρηνιού ώστε οι Ηλιάδης και Φλεβάρης που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν το… θρόνο στις επόμενες εκλογές να ξεκινήσουν επί ίσοις όροις και χωρίς να έχουν πάρει νωρίτερα το άτυπο χρίσμα.
Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις που θα διατυπωθούν σε αυτή την πρόταση και ποια πορεία θα αποφασίσει να χαράξει ο κάθε σύμβουλος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πληροφορίες για την επόμενη ημέρα του κ. Ιατρίδη στο χώρο της πολιτικής. Όποιος νομίζει ότι θα πάει… σπίτι του είναι γελασμένος. Μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική έχει αρρωστήσει σοβαρά με το… μικρόβιο και αν ο δρόμος της βουλής είναι κλειστός λόγω θυγατέρας, υπάρχει και άλλοι λεωφόροι που καταλήγουν σε θέσεις εξουσίας.
Η Νομαρχία με τις διευρυμένες αρμοδιότητες που ενδέχεται να μετονομαστεί σε Περιφέρεια Δωδεκανήσου είναι ένας ελκυστικός στόχος. Άλλωστε η ΝΔ μετά την ήττα Υψηλάντη στις τελευταίες εκλογές απέναντι στον Μαχαιρίδη, ψάχνει αλλά δεν βρίσκει επικεφαλής ψηφοδελτίου. Θεωρείται ότι ο Ιατρίδης είναι ικανός, έχει κύκλο σε όλο το νομό και μπορεί να νικήσει κόντρα στον Μαχαιρίδη ή σε όποιον άλλο (Χατζηδιάκος, Κουσουρνάς) τεθεί επικεφαλής από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πιθανή νίκη στη Νομαρχία θα του επιτρέψει να συνεχίσει τα μεγάλα έργα στα όρια του δήμου, αλλά και να βοηθήσει την προσπάθεια της Μίκας Ιατρίδη να μπει στη Βουλή.
Αυτές λοιπόν είναι οι πληροφορίες που έμαθα από έγκυρη πηγή και τις μεταφέρω με την ελπίδα να αποδειχθούν αληθινές. Άλλωστε το κλίμα της ημέρας το επιβάλει!

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Ούτε …μία ώρα δεν πέρασε την Τρίτη από την αποστολή της επιστολής του νομάρχη Δωδεκανήσου προς τον κ. Γιώργο Σουφλιά για την στασιμότητα των έργων στην Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου, και υπήρξε η πρώτη αντίδραση του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Έργων Αποχέτευσης και Ύδρευσης του ΥΠΕΧΩΔΕ κος Κοτσώνης έκανε γνωστό ότι, ειδικά για το έργο «Αγωγός μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά στην πόλη της Ρόδου» έχει αναληφθεί η δέσμευση από τον εργολάβο να ολοκληρώσει τις απαραίτητες εργασίες μέχρι το τέλος Απριλίου.
Ανάλογη διαβεβαίωση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής για το άλλο έργο, αυτό της «διαπλάτυνσης εθνικής οδού από Φαληράκι μέχρι Κολύμπια», γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην νομαρχιακή αρχή.
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης εξέφρασε και την Τετάρτη τον προβληματισμό του για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Εθνική οδό, επιμένοντας στην άποψή του ότι «δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τα ασφαλιστικά μέτρα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, τόσο στην πορεία των έργων όσο και στην εικόνα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε», θέση που εξέθεσε και στην επιστολή του προς τον κ. Σουφλιά.

AΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Η πιτσαρία ΛΕΒΕΝΤΗΣ στις Καλυθιές ζητάει άτομο για delivery. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει δίπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο και μηχανάκι και να γνωρίζει την περιοχή.
Πληροφορίες καθημερινά μετά το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2241087107

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...