13 Φεβ 2011

ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ







Υλοποιήθηκε το κάλεσμα του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών για συμβολικό καθαρισμό περιοχών στο χωριό και το Φαληράκι. Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, αλλά η σημερινή κινητοποίηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων στα προβλήματα του τόπου.
Στο τέλος η βροχή δεν επέτρεψε να ολοκληρωθείη προσπάθεια αλλά στις τέσσερις ώρες που κράτησε η κινητοποίηση κλαδεύτηκαν πολλά δέντρα και καθαρίστηκαν αρκετοί δρόμοι.
Περίπου 35 Καλυθενοί μαζί με εργάζόμενους του δήμου, μέλη του τοπικού συμβουλίου και του συλλόγου ο ΦΑΡΟΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους και καθάρισαν σημεία όπως ο δρόμος προς το νεκροταφείο, το ηρώο απέναντι από την ΔΕΥΑΚ, τη νησίδα στο δρόμο προς Φαληράκι και πεζοδρόμιο στη Ρόδου-Λίνδου και τη Λεωφόρος Καλλιθέας.
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή Βρεττανών που μένουν μόνιμα στις Καλυθιές αφού 25 από αυτούς φόρεσαν γάντια και καθάρισαν το χωριό μας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ ειδικά σε αυτούς τους αλλοδαπούς που έδειξαν σε όλους εμάς ότι η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις βγαίνει μέσα από τη ψυχή και όχι το μυαλό...
Οσο για τους απόντες (αλήθεια που ήταν η μεγάλη μερίδα των εργαζομένων αλλά και οι νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι;) ας κάνουν την αυτοκριτική τους...
* Δυστυχώς το blog έχει φωτογραφίες μόνο από μία μικρή μερίδα των κατοίκων του χωριού που συμμετείχαν στην εθελοντική πρωτοβουλία. Τους υπόλοιπους δεν κατάφερε να τους "συλλάβει" η κάμερα αλλά τα συγχαρητήρια αξίζουν και σε αυτούς.
Πέρα από τις δηλώσεις του στο blog ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μιχάλης Σταυρής ευχαρίστησε δημόσια όλους εκείνους που συμμετείχαν στην προσπάθεια καθαρισμού της περιοχής μας.
Υ.Γ. Πως γίνεται σε δράσεις διασκέδασης όπως το καρναβάλι να συμμετέχουν εκατοντάδες κυρίως νέοι και σε δράσεις συμμετοχής στα κοινά να "εξαφανίζονται";

ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ



Δύο δικά μας παιδιά που ζουν στο εξωτερικό αποδεικνύουν πόσο πολύ αγαπούν και δεν ξεχνούν το χωριό.
Ο Μιχάλης Σταυρής και ο Βαγγέλης Γιαννακλής φόρεσαν τις φανέλες του Απόλλωνα Καλυθιών και βγήκαν βόλτα στο ηλιόλουστο Σίδνεϊ.
Μπροστά από την Οπερα και τη γέφυρα του Σίδνεϊ φωτογραφήθηκαν για το blog και στέλνουν την αγάπη τους σε όλους τους Καλυθενούς.
Από τις Καλυθιές ανταποδίδουμε και τους ευχόμαστε τα καλύτερα γι' αυτούς και για τις οικογένειές τους όπως και για όλους τους συγγενείς και φίλους που μένουν μακριά από το αγαπημένο μας χωριό, τον τόπο καταγωγής τους.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...