2 Νοε 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟΝ "ΤΟΠΟ ΜΑΣ"

175
174 Low Resolution
173 Low Resolution
Διαβάστε ηλεκτρονικά τα τρία προηγούμενα φύλλα της τοπικής εφημερίδας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ. Το νέο φύλλο μπορείται να το βρείτε στα περίπτερα του δήμου Καλλιθέας.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 176

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ



Ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας Κώστας Συρτσάκος κατά την παρουσίαση του μικρού μήκους φιλμ

Οι νέοι που συμμετείχαν από πάνω αριστερά Γιώτα Ποτήρη, Λαμπρινή Πλίγκου, Τριανταφυλιά Αργυρού, Δέσποινα Μανιά, Μαριέττα Τούτση. Κάτω δεξιά, Μιχάλης Κώστας-Φώτης, Μανώλης Μπότσης, Κώστας Συρτσάκος, Κων/νος Κώστας

Ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας Κώστας Συρτσάκος μαζί με τον πρόεδρο του Secours Populaire Francais κο Julien Lauprêtre

Η 9 μελής αποστολή του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Καλλιθέας επέστρεψε απο το Παρίσι οπου συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο οργανώσεων νέων, που διοργανώθηκε απο τον μη κυβερνητικό οργανισμό SECOURS POPULAIRE FRANCAIS με θέμα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των ευρωπαίων νέων αλλα και των αδιέξοδων που αντιμετωπίζουν. Οι νέοι απο τον Δημο Καλλιθέας αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με νέους απο άλλες 8χώρες (Γάλλια, Πορτογαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Φιλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Λευκορωσία).
Κατα την διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν Κων/νο Συρτσάκο ένα μικρού μήκους φίλμ που δημιουργήθηκεαπό τα ατομα που συμμετήχαν στην αποστολή.Το φιλμάκι αυτο ανέλυε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι την χώρα μας και κατέληγε τονίζοντας την έλλειψη καινοτόμων δραστηριοτήτων στην περιόχη μας , οι οποίες θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή και την συμμετοχή των νεών.
Επειτα απο την παρουσίαση τα μέλη της αποστολής συμμετείχαν σε θεματικές συζητήσεις και πιο συγκεκριμένα σε συζητήσεις σχετικα με τις δυσκολίες των φοιτητών και δυσκολίες νέων εργαζόμενων-άνεργων.Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η κατάσταση του εκπαιδευτικού και ασφαλιστικού συστήματος καθώς και ζητήματα πρόνοιας σε κάθε χώρα.
Στο τέλος των συζήτησεων κατατέθηκαν προτάσεις από όλους τους συμμετέχοντες για το πως μπορούν οργανώσεις νέων να συνησφέρουν στην επίλυση προβλήματων της καθημερινότητας. Η παρουσίαση της αποστολής του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Καλλιθέας αλλά και οι παρεμβάσεις όλων των νέων στις συζητήσεις απέσπασαν τα θετικά σχόλια των διοργανωτών αλλά και των υπολοίπων οργανώσεων που συμμετείχαν.
Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κανούμε στον Αργυρού Σάββα ενα μέλος της αποστολής που τελευταία στιγμή λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στο συνέδριο αν και είχε συνεισφέρει τα μέγιστα στην δημιουργία του φίλμ.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το γραφείο Προγραμματισμού του Δημου Καλλιθέας και πιο συγκεκριμένα την κ.Τσακμακιδου για την βοηθεια κατα την αίτηση συμμέτοχης στο πρόγραμμα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...