11 Δεκ 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αυστραλίας 88-90 , Τ.Κ. 85100, Ρόδος
Τηλ: 22410 39302  Φαξ: 22410 21514
Ε-mail: info@oeddd.com  
Ρόδος, 10.12.2013
Αρ . Πρωτ: 646
Προς : Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Ν. Δωδεκανήσου:
           κ. Μάνο Κόνσολα
           κ. Βασίλειο Υψηλάντη
           κ. Δημήτρη Κρεμαστινό
           κα Μίκα Ιατρίδη
           κ. Δημήτρη Γάκη
Κοινοποίηση: ΜΜΕ Δωδεκανήσου

Θέμα : Φορολογία Ακινήτων

Κύριοι βουλευτές,

            Ενόψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ ή ΕΝ.Φ.Α.), θα θέλαμε να καταγγείλουμε τον τρόπο κατάρτισής του, ο οποίος για άλλη μια φορά διαχωρίζει τα ξενοδοχειακά καταλύματα σε αυτά που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα φορολογώντας τα με ποσοστό από 0,5% έως 2% - ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται-
και σε αυτά που ανήκουν σε εταιρείες νομικών προσώπων, τα οποία και φορολογεί με ποσοστό 0,33 τoις χιλίοις.

Δυστυχώς βλέπουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσο αφορά την φορολόγηση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων διαχωρίζοντας τους ιδιοκτήτες τους σε επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων και κατά συνέπεια σε πολίτες δύο κατηγοριών, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση και τον αναβρασμό μιας μερίδας μικροϊδιοκτητών που πασχίζει να επιβιώσει. 

Κύριοι Βουλευτές, θέλουμε να κατανοήσετε ότι ο φορολογικός διαχωρισμός των επιχειρήσεων φυσικών και νομικών προσώπων θα οδηγήσει πολλές μικρές μονάδες όχι απλά σε μαρασμό αλλά σε κλείσιμο, αφού θα «βγουν στην παρανομία» μαζί με χιλιάδες άλλες, τις οποίες η Πολιτεία ήδη αδυνατεί να ελέγξει.

Ζητούμε από εσάς -τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού μας- να απαιτήσετε τη δίκαιη τροποποίηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και την ενιαία φορολόγηση όλων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων με ποσοστό 0,33 τοις χιλίοις, αφού πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν ήδη φορολογηθεί κατά την απόκτηση ή την μεταβίβασή τους και συνεχίζουν να φορολογούνται ετησίως για το εισόδημά τους.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την επιστολή μας και να πράξετε τα δέοντα.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Παναγιώτης Τοκούζης

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...