9 Σεπ 2008

ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ



Περισσότερα από χίλια άτομα επισκέφθηκαν το «Παραδοσιακό Χωριό» που στήθηκε στις Πηγές Καλλιθέας και απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Μικροί και μεγάλοι έζησαν μια μοναδική εμπειρία σε μια πλατεία χωριού του 20ου αιώνα όπου αναβιώθηκαν παραδοσιακές τέχνες, έθιμα της εποχής και συμμετείχαν στις δραστηριότητες της αγροτικής ζωής. Το αυθεντικό παραδοσιακό σκηνικό διοργάνωσαν οι Πηγές Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Γυναικών Δήμου Καλλιθέας « Η Μεσόγειος».
Το αλώνι, ο θολωτός φούρνος, τα μαγειρέματα, η υφάντρα, το μικρό μοναστήρι, το καφενείο της πλατείας, τα παραδοσιακά εργαλεία και το πατητήρι για αυτούς που θέλησαν να πατήσουν σταφύλια δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα με παραδοσιακά αρώματα εποχής .
Τα μικρά παιδιά απόλαυσαν βόλτες με τα άλογα, επισκέφθηκαν το μαντρί με τα πρόβατα και το γαϊδουράκι στο αλώνι. Ποικιλία από μεζέδες, πίτες χωριάτικες, παραδοσιακό ψωμί στο ξυλόφουρνο, γλυκά και άφθονο κρασί ήταν μερικά από τα πλούσια εδέσματα που δοκίμασαν οι επισκέπτες κάτω από τους ήχους εκλεκτής παραδοσιακής μουσικής.
Με μεγάλη επιτυχία αναβιωθηκε και ο παραδοσιακός Γάμος όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις προετοιμασίες και τα έθιμα που σχεδόν έχουν εξαφανιστεί στις μέρες μας.
Το παραδοσιακό χωριό ήταν μια πρόταση γνωριμίας με την Ελληνική παράδοση που θα επαναληφθεί και του χρόνου αφού ο πρόεδρος των Πηγών κ. Ηλίας Ηλιάδης και η Πρόεδρος του συλλόγου « Η Μεσόγειος» κα Μαρία Καμπούρη μέσα από τον σύντομο χαιρετισμό τους έδωσαν ραντεβού για το 2009.

ΔΟΚΙΜΗ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ



Αυτός είναι ο Αφρικανός ποδοασφαιριστής που τις τελευταίες ημέρες συμμετέχει στις προπονήσεις του Απόλλωνα και αν καταφέρει η διοίκηση να του βγάλει δελτίο θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αμυντικός και αγωνιζόταν στη Γαλλία πριν έρθει στη Ρόδο για δουλειά (σε εταιρεία με τζάμια).

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...