17 Αυγ 2010

Ο ΛΑΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΡΑΒΑ;






Σήμερα το πρωί το δημαρχείο Καλλιθέας, στις Καλυθιές, γέμισε διαμαρτυρόμενους δημότες που απαιτούσαν την απόσυρση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα (αρνητικά ψήφισε μόνο ο Τάσος Αναστασάς) την περασμένη εβδομάδα από το δημοτικό συμβούλιο.
Ο δήμαρχος κ. Ιατρίδης μετά από την πίεση των δημοτών και τα επιχειρήματα των άριστα διαβασμένων νομικών Κλεόβουλου Λεβέντη-Χατζηγεωργίου και Στέργου Λεβέντη αναγκάστηκε να υποχωρήσει δηλώνοντας ότι σε νέο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασιστεί η απόσυρση του Γενικού Πολεδομικού Σχεδίου και η εκ νέου δημόσια διαβούλευσή του.
Ο ξεσηκωμένος λαός (από παιδιά 20 ετών μέχρι συνταξιούχοι 85 ετών)... νίκησε πανηγυρικά.
Σήμερα φάνηκε ότι ο λαός έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να ανατρέψει αποφάσεις και εξουσίες. Ομως φάνηκε και κάτι άλλο. Ο λαός των Καλυθιών ξεσηκώνεται μόνο όταν θεωρεί ότι θίγεται η προσωπική του περιουσία. Και δυστυχώς αυτό δείχνει ότι ο λαός βαδίζει σε λάθος δρόμο έχοντας λάθος προτεραιότητες.
Η σημερινή νίκη του λαού θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή νέων αγώνων για σοβαρότερα θέματα όπως η δημόσια υγεία και η πορεία της περιοχής.
Αν σταθούμε μόνο στη νίκη για την εμπορική αξία των χωραφιών σε βάθος χρόνου θα έχουμε υποστεί τεράστια ήττα;
Υ.Γ. 1. Μήπως υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ πολιτικό θέμα αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι είναι σε αντίθεση με τα θέλω του λαού;
Υ.Γ. 2. Που ήταν σήμερα όλοι αυτοί οι σύμβουλοι που υποστήριζαν ότι εξαπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που οδήγησε στην ψήφιση του ΓΠΣ; Μόνο στα καφενεία έχουν άποψη;
Υ.Γ. 3. Πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα παρατημένα σπίτια στο χωριό (για να μην γεμίζουν με... ότι βρούμε) και στην συνέχεια να βάλουμε πλώρη για βουνά και λαγκάδια.
Υ.Γ. 4. Αν υπήρχε τέτοιος ξεσηκωμός όπως ο σημερινός θα είχαμε διώξει τα λατομεία και θα είχαμε πείσει την εκκλησιαστική επιτροπή να παραχωρήσει οικόπεδο για τη δημιουργία πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.
Υ.Γ. 5. Αντε μετά να πείσει η δημοτική αρχή ότι η βιασύνη για τη ψήφιση του ΓΠΣ δεν έγινε για να εξυπηρετηθούν, κυρίως, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί των Καθηγητών, των Δικηγόρων και των Μηχανικών...
Υ.Γ. 6. Με τι... μούτρα οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πάρουν πίσω τη ψήφο της περασμένης εβδομάδας; Αν με τόση αφέλεια παίρνουν όλες τις αποφάσεις... ζήτω που καήκαμε.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...