22 Νοε 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Μετά την ανακοινώση του Συλλόγου Γυναικών Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ για δημιουργία και λειτουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού στην περιοχή Αγιος Μηνάς Καλυθιών έγινε γνωστό πως Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα γίνουν, όπως κάθε χρόνο, και στην πλατεία του χωριού υπό την ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ.
Φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να είναι πολύ πλούσιο και ξεχωριστό και όλα θα ξεκινήσουν με το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγονται και λέγονται... πολλά καλό θα είναι να επικρατήσει ψυχραιμία, να υπάρξει επίπεδο συννενόησης ώστε οι γιορτές να κυλήσουν σε κλίμα αγάπης. Η εορταστική περίοδος προσφέρεται για πολλές επισκέψεις αφού οι γονείς διαθέτουν άφθονο χρόνο στα παιδιά τους. Και τα δύο κέντρα εκδηλώσεων μπορούν να λειτουργήσουν πετυχημένα μόνο με συνεργασία.
Φράσεις τύπου "μην πάτε στους άλλους" ας μην ακουστούν!

H ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ!



 ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΥΛΗΣ….ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,
ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ







 Είναι γνωστό πως το παιχνίδι είναι απαραίτητο για µια υγιή και ευτυχισμένη παιδική ηλικία!

Το παιχνίδι βοηθά   τα παιδιά να βιώνουν διάφορες καταστάσεις, να νιώθουν χαρά, αγάπη, πόνο, να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και να τις ξεπερνούν κατανοώντας τη ζωή. Τους προσφέρει ευχαρίστηση, ψυχαγωγία, συνεισφέρει στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, τα βοηθά να αναπτύξουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους άλλα και τους άλλους.
 Τα παιδιά από τη φύση τους έχουν την ανάγκη να ερευνούν, να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα, να κινούνται ελεύθερα στην αυλή, στο δρόμο, στην αλάνα, να έρχονται σε επαφή µε τη φύση που τείνει να εξαφανιστεί πλέον από τις μεγάλες πόλεις.
Κατανοώντας αυτή την έμφυτη ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι, αλλά και συμμετέχοντας στην υλοποίηση της δράσης «πρασινίζω την αυλή του σχολείου μου» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Kαλυθιών -μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- σχεδίασαν και ζωγράφισαν επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή του σχολείου. Όλοι μαζί δούλεψαν με κέφι, μεράκι και δημιουργική διάθεση και η ζωγραφισμένη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...