16 Οκτ 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΒΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΓΝΩΜΗ"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΓΝΩΜΗ
Είναι κατανοητό ότι ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει ακόμα την δημιουργία του ενός δήμου και δεν μπορεί να ξεχωρίσει ότι οι πρώην δήμοι έχουν μεταγράψει τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως και τα χρέη τους στο νέο δήμο. Την περασμένη Δευτέρα είχαμε ένα σχόλιο για τον χωρικό αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου στο οποίο σχολιάζαμε αντιδράσεις του σε αιτήματα συναδέλφων του και άλλων πολιτών. Θέλοντας να τον στηρίξει ο συνδημότης του κ. Γεώργιος Κωβαίος μας απέστειλε την κάτωθι επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια και έχει ως εξής:
«Σχετικά με το δημοσίευμα σας την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 για τον τοπικό αντιδήμαρχο κύριο Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου και για τα θέματα που γνωρίζω θέλω να πω τα εξής. 1ον Είναι γνωστή η αδιαφορία του αντιδημάρχου υπευθύνου για τα πολιτιστικά κυρίου Διακοσταματίου για τα πολιτιστικά δρώμενα των Καλυθιών. Το καμάρι του χωριού μας η Φιλαρμονική είναι έρμαιο του κεντρικού Δήμου. ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για την ύπαρξη της. Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν διαθέσει για αυτήν που βρίσκεται παντού σε συναυλίες, σε παρελάσεις, σε περιφορές κι όπου της ζητηθεί. Έχουν το θράσος η παρεούλα του πολιτιστικού του Δήμου Ροδίων να ζητάνε και την μικροφωνική. Τι έχουν προσφέρει οι κύριοι αυτοί για να ζητάνε; 2ον Για την άρνηση του να παραχωρήσει την αίθουσα σε νεοσύστατο πολιτιστικό σύλλογο από ότι γνωρίζω απαίτησε από τον σύλλογο εφόσον χρησιμοποιεί την αίθουσα να μην παίρνει μηνιαία συνδρομή από τα άτομα που θα μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς. Είναι μία άποψη σοβαρή και προσπαθεί αύριο – μεθαύριο να μη μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για την παραχώρηση της αίθουσας σε ανθρώπους που θα κερδοσκοπήσουν.
Μετά τιμής Γεώργιος Κωβαίος

Σ.Σ. η εκμάθηση παραδοσιακών χορών είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει δικούς του δασκάλους και τμήματα. Αφού δεν μπορεί, λοιπόν, ο ίδιος ο δήμος τουλάχιστον ας βοηθήσει ένα σύλλογο και τα τόσα μέλη του που θέλουν να μάθουν ελληνικούς χορούς. Η σκέψη να μη πληρώνουν για να παραχωρήσει την αίθουσα θα πρέπει να απασχολήσει τον κ. αντιδήμαρχο και σε άλλες παραχωρήσεις δημοσίων εγκαταστάσεων, όπου εισπράττονται συνδρομές. Όσον αφορά τώρα την μικροφωνική, την ζήτησαν γιατί είναι καταγεγραμμένη στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην δήμου Καλλιθέας που θα έπρεπε να παραδοθούν στο νέο δήμο κι όχι να τα δωρίσουν στο δημοτικό σχολείο, χωρίς να ρωτήσουν κανένα.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...