26 Ιαν 2024

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

 


Σε μία ζεστή και σεμνή εκδήλωση η Φιλαρμονική Καλυθιών έκοψε τη βασιλόπιτά της στο εστιατόριο ΜΙΜΑΚΟΣ το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου. 
Ο αρχιμουσικός Γεώργιος Μαλωίνας, ο συνεργάτης του Κώστας Καντάς και τα μέλη της Φιλαρμονικής τίμησαν με πλακέτα τον Δημήτρη Παπαγεωργίου για την υποστήριξή του στο έργο τους. 




Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλυθιών Βασίλης Σωτρίλλης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο το τεράστιο έργο της Φιλαρμονικής και ήδη κάνει συζητήσεις με εταιρείες και επιχειρηματίες ώστε να βρεθούν "ανάδοχοι" που θα ενισχύσουν οικονομικά την συνέχιση της πολιτιστικής προσφοράς στον τόπο.



Να σημειωθεί ότι σε σχέση με άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις τα μαθήματα μουσικής στην αίθουσα της Φιλαρμονικής είναι δωρεάν και καλούνται οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους κάθε Σάββατο απόγευμα στις 6.00. 
Οπως ειπώθηκε  είναι αναγκαία η ενίσχυση της Φιλαρμονικής με νέα παιδιά για να μπορεί να δίνει το παρών σε περισσότερες εκδηλώσεις.
Οφείλουμε όλοι οι Καλυθενοί, να σταθούμε στο πλευρό του Γιώργου Μαλωίνα και των μελών της Φιλαρμονικής και να πιέσουμε με κάθε τρόπο τους εκλεγμένους ώστε να αναγνωριστεί η προσφορά με ηθικό και πρακτικό τρόπο.
Δεν είναι μυστικό ότι τα προηγούμενα χρόνια αιρετοί "αγνόησαν" με διάφορες δικαιολογίες τη Φιλαρμονική Καλυθιών και προσπάθησαν να τη θέσουν στο περιθώριο.


Να σημειωθεί ότι φέτος η Φιλαρμονική Καλυθιών λόγω αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση των Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνας και Πειραιά για παρουσία στις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση στην πρωτεύουσα. Μέχρι πέρσι οι μουσικοί μας ταξίδευαν στην Αθήνα και έκαναν μουσική παρέλαση στο κέντρο και στον Πειραιά. 
Η Φιλαρμονική είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να βρούμε λύσεις. Το αξίζουν γιατί σε κάθε παρουσία τους μας κάθουν υπερήφανους και διαφημίζουν τον πολιτισμό και τη μουσική παράδοση του τόπου μας. 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...