20 Μαρ 2010

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ







Το απόγευμα του Σαββάτου (3.00 μ.μ.) ξέπσασε φωτιά στον σκουπιδότοπο που υπάρχει δίπλα στις αποθήκες του δήμου Καλλιθέας, στην περιοχή Φράγκα Καλυθιών (στο δρόμο προς Αγιο Ιωάννη).
Αμεσα στο σημείο έφτασε ο υπάλληλος του δήμου Νίκος Ελευθεράς (πάντα παρών σε παρόμοιες καταστάσεις) που με το JCB περιόρισε την έκτασή της και δεν επέτρεψε να επεκταθεί σε γειτονικά δέντρα, αλλά και σε κολώνα της ΔΕΗ. Στην κατάσβεση βοήθηκαν και οι Τάσος Χατζηγεωργίου και Κυριάκος Κώστας, ενώ 10' αργότερα έφτασε και ο Γιώργος Τσαλίκης με το αποφρακτικό του δήμου.
Η φωτιά τέθηκε σε έλεγχο περίπου 20' μετά την έναρξή της και την τελική κατάσβεση ανέλαβε όχημα της Πυροσβεστικής με δύο πυροσβέστες που διενεργούν και προανάκριση για τις συνθήκες. Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για το ξέσπασμα της φωτιάς από τον υπεύθυνο του blog.
Η σημερινή φωτιά αποδυκνείει ότι ο συγκεκριμένος σκουπιδότοπος είναι επικίνδυνος. Αν ο δήμος επιθυμεί να λειτουργεί ως σημείο μεταφόρτωσης σκουπιδιών για τον ΧΥΤΑ ώστε να μην πετάγονται μπάζα και σκουπίδια σε ποτάμια και βουνά ας τον διαμορφώσει ανάλογα με την κατασκευή τσιμεντένιων τοιχείων περιμετρικά και με τσιμεντένια βάση ώστε να μην καταλήγουν σκουπίδια στο παρακείμενο ποταμάκι.
Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να τρέξουν προς διάφορα σημεία δεκάδες ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ αρουραίοι που τρομάζουν και μόνο με την εμφάνισή τους.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΛΑ




Οπως όλοι γνωρίζουμε η περιοχή μας (Καλυθιές-Φαληράκι) έχει κατακλυστεί από οικονομικούς μετανάστες όλων των φυλών.
Υπάρχουν μετανάστες όπως Αλβανοί-Βούλγαροι-Βορειοελλαδίτες που έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία μας και συμμετέχουν σε δράσεις όπως σχολεία και συλλόγοι.
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ακολουθούν μοναχική πορεία (Αφρικανοί-Ασιάτες) και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της αναζήτησης δουλειάς.
Σε προηγούμενο ρεπορτάζ το blog είχε παρουσιάσει τους Ινδούς-Πακιστανούς που συγκεντρώνονται σε χωράφι στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και παίζουν το αγαπημένο τους κρίκετ.
Σήμερα παρουσιάζεται η εβδομαδιαία συγκέντρωση των Αφρικανών στο βοηθητικό γήπεδο Καλυθιών προκειμένου να παίξουν ποδόσφαιρο. Παλιότερα οι Αφρικανοί μετανάστες μαζεύοταν στην παραλία στο Φαληράκι και έπαιζαν μπάλα.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΜΕ 2-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΑΤΙΟΥ



Νικηφόρα ξεκίνησε ο Ερμής Καλυθιών τη μετά Φαρμακίδη εποχή. Χωρίς προπονητή στον πάγκο η ομάδα μας νίκησε 2-0 το Διαγόρα Βατίου και απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα της Α' τοπικής κατηγορίας. Τη διαχείριση της ομάδας στο παιχνίδι είχαν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές Μιχάλης Κυριαζής και Λευτέρης Μαυρομούστακος.
Ο Ερμής πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (σκόρερ οι Κυριάκος Χατζηγεωργίου και Μιχάλης Μανέττας) και έχασε ευκαιρίες κυρίως με μακρινά σουτ.
Η άμυνα του Ερμή δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και οι Βατενοί απείλησαν την εστία του πολύ καλού Καραγιάννη μόνο με σουτ έξω από την περιοχή.
Η σύνθεση του Ερμή: Καραγιάννης, Μάκρας (7' λ.τ. Χατζηγεωργίου), Κίτσος, Σταυρής, Νικολός, Κατσιδώνης, Βασιλόπουλος, Μουτσοντέμι, Μαυρομούστακος, Κυριαζής (66' Αττίτης, 75' λ.τ. Π. Ηλίας), Μανέττας

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...