12 Οκτ 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΙΑΤΡΙΔΗ


Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Μίκα Ιατρίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει συνολικά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την απαξίωση που υφίσταται η Δωδεκάνησος, αλλά και γενικά ο νησιωτικός χώρος, από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια,συζητήθηκαν τόσο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκάνησα, όσο και οι προβληματισμοί και οι αγωνίες των μόνιμων κατοίκων των νησιών, όπως αυτοί εκφράζονται στη βουλευτή κατά τη διάρκεια των συνεχών επισκέψεων της, σε όλα τα νησιά του νομού.

Τέλος,εκτενής αναφορά έγινε σε οργανωτικά ζητήματα του κόμματος στα Δωδεκάνησα και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ώστε η Ν.Δ. να παρεμβαίνει ουσιαστικά στα ζητήματα που απασχολούν τους Δωδεκανήσιους και να προτάσσει αποτελεσματικά τη δική της αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Η έντονη συννεφιά των τελευταίων ημερών που συνδυάστηκε με λάμψεις κεραυνών τις βραδινές ώρες προσέφερε ωραίες εικόνες στον ουρανό της περιοχής μας.


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στο στόχαστρο εφημερίδων και συναδέλφων του στο δήμο Καλλιθέας έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο χωρικός αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου. Χαρακτηριστικά του κλίματος είναι τα παρακάτω δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων:

Η ΓΝΩΜΗ, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου
Εσωτερικές φαγωμάρες
Στον κόσμο του ζει ο χωρικός αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Δώρος Κωνσταντίνου, για τον οποίο οι καταγγελίες περί αυταρχισμού του είναι καθημερινές προς το δήμαρχο που αδυνατεί να τον επαναφέρει στην τάξη. Είναι γνωστή η απάντησή του στο δημοτικό συμβούλιο για τον ιδιωτικό δρόμο που κατασκεύασε στη Ψίνθο, ένας δρόμος που ανήκει στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ψίνθου.
Είναι επίσης γνωστή η απάντηση που έδωσε όταν του ζητήθηκε η μικροφωνική για εκδήλωση στην πόλη της Ρόδου. Τελευταίες καταγγελίες είναι ότι του ζητήθηκε από σύλλογο του χωριού να δοθεί μία αίθουσα για να λειτουργήσει σχολή παραδοσιακών χορών, στην οποία ήδη είχαν δηλώσει συμμετοχή τα περί 200 άτομα και αρνήθηκε, όπως αρνείται να κατασκευάσει κατεστραμμένο κομμάτι δρόμου που εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων στο Τσαϊρι και ενώ υπάρχει μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες που δίνουν πράσινο φως για την κατασκευή του.
Υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες, κυρίως επί προσωπικού, από πολίτες που τον επισκέπτονται για διάφορα θέματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εναντίον του καταφέρονται και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά ο δήμαρχος δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει εγκλωβισμένος στα κομματικά γρανάζια...

Η ΡΟΔΙΑΚΗ, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου
Επεισόδιο του δημάρχου με τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας
Σείστηκε από φωνές χθες το μεσημέρι το δημαρχιακό μέγαρο. Αιτία του καυγά ήταν... κάποια κομπιούτερ, φημολογείται όμως εντόνως ότι ευθύνεται η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη, την οποία προσπάθησε να καλύψει με δική του πρωτοβουλία ο κ. Κωνσταντίνου


Σε όλο το δημαρχείο αντηχούσαν χθες το μεσημέρι οι φωνές από το γραφείο του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, καθώς υπήρξε εντονότατα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδίου και του χωρικού αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Δώρου Κωνσταντίνου, το οποίο διήρκεσε αρκετή ώρα.
Δεν έχουν ξαναδεί τον δήμαρχο, έτσι, λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, καθώς οι φωνές του ακουγόταν, στην κυριολεξία, σε όλους τους διαδρόμους του επάνω ορόφου και ίσως... παραπέρα.
Σύμφωνα, πάντως με έντονες φημολογίες αιτία του επεισοδίου ήταν η βουλευτής κ. Μϊκα Ιατρίδη. Οι φήμες λένε ότι ο δήμαρχος έχει δυσαρεστηθεί σφοδρά από το γεγονός ότι έδωσε βεβαίωση από τη δημοτική ενότητα Καλλιθέας βάση της οποίας δεν είχε μισθοδοτηθεί ως υπάλληλος η κ. Ιατρίδη. Οι φήμες πάντως αυτές δεν επιβεβαιώνοντας ούτε από τον κ. Κουσουρνά, ούτε από τον κ. Κωνσταντίνου.
Το επεισόδιο ήταν ιδιαιτέρως οξύ και, στην ουσία, επρόκειτο για "καβγά" μεταξύ του δημάρχου και του στελέχους της Δημοτικής Αρχής που όπως λένε οι πληροφορίες προκλήθηκε "δια ασήμαντον αφορμή".
Ο κ. Κουσουρνάς, γνωστός για το ήπιο του χαρακτήρα του και την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει καταστάσεις, αποφεύγοντας εξάρσεις και τσακωμούς, αυτή τη φορά φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε να μην "συγκρουσθεί" με τον συνεργάτη του.
Και ο τελευταίος όμως, δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του μια και μιλούσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος στο δήμαρχο, ρωτώντας τον, μάλιστα κάποια στιγμή αν θεωρεί ότι του δημιουργεί προβλήματα.
Σημειώνεται ότι παρούσα στην επεισοδιακή αυτή συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου ήταν και η αντιδήμαρχος κα Λίτσα Κρεμαστινού η οποία μάλλον είχε περισσότερο... πυροσβεστικό ρόλο.
Για τον λόγο του τσακωμού ελάχιστα πράγματα έγιναν γνωστά και όλα συντείνουν στο ότι το θέμα ήταν ήσσονος σημασίας, όπως για παράδειγμα η μεταφορά κάποιου υλικού από μία δημοτική κοινότητα στην άλλη, για την αιτία, όμως πολλά εικάζονται.
Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα οι χωρικοί αντιδήμαρχοι έχουν δεχθεί αρκετή κριτική για το ρόλο τους μέσα στον Καλλικρατικό δήμο ενώ δεν λείπουν οι τριβές με τους εκπροσώπους των δημοτικών διαμερισμάτων, κάτι που αναδείχθηκε και κατά την τελευταία συνεδρίαση της πλειοψηφίας.
Εύλογα λοιπόν, και ο δήμαρχος έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων και προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις και δυσαρέσκειες, μη αποφεύγοντας τελικά την σύγκρουση, της οποίας έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες, όσοι, έτυχε, χθες το μεσημέρι να βρεθούν στο δημαρχιακό μέγαρο.

Μετά τα παραπάνω δημοσιεύματα αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη τοποθέτηση του χωρικού αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου ο οποίος στο περιβάλλον του σημειώνει πως ο κεντρικός δήμος θέλει μόνο να παίρνει από τα χωριά μας και όταν ζητηθεί κάτι η προσφορά είναι μικρή.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...