9 Μαρ 2011

ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ








Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ενημέρωση για τα προβλήματα των δημοτικών διαμερισμάτων Καλυθιών, Κοσκινού και Ψίνθου έγινε το βράδυ της Τρίτης στο πρώην δημαρχείο Καλλιθέας. Με πρωτοβουλία του χωρικού αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου κλήθηκαν τα πενταμελή τοπικά συμβούλια Καλυθιών, Κοσκινού, Ψίνθου για να συναντηθούν με τον δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά, τον αντιδήμαρχο επί των οικονομικών κ. Τσουκαλά και τον αντιδήμαρχο επί των έργων κ. Σαββή.
Το παρών στην συνάντηση εργασίας έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης που πολλές στιγμές ύψωσε τον τόνο της φωνής του διαφωνώντας με αποφάσεις της δημοτικής αρχής ενώ κατέθεσε πολλές πληροφορίες και προτάσεις για έργα που πρέπει να γίνουν.
Στο πρώην δημαρχείο βρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Τσαλίκης καθώς και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Χαραλάμπης που μίλησαν για θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Καλυθιών κ. Σταυρής, Κοσκινού κ. Αϊβάζης και Ψίνθου κ. Κωστομοίρης έθεσαν τα προβλήματα των διαμερισμάτων τους και κατέθεσαν προτάσεις για ομαλή λειτουργία του νέου Καλλικρατικού δήμου.
Για τις Καλυθιές ο κ. Μιχάλης Σταυρής δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του νέου συστήματος και διαβεβαίωσε ότι το Φαληράκι θα είναι έγκαιρα έτοιμο για την καλοκαιρινή περίοδο. Τα έργα που έχει ως προτεραιότητα το τοπικό συμβούλιο είναι η ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου, η κατασκευή πεζόδρομο στην παραλία Φαληρακίου και η ασφαλτόστρωση δρόμων στις Καλυθιές εξαιτίας των έργων για το αποχετευτικό. Ο κ. Σταυρής εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί έτρεξαν οι διαδικασίες ώστε άμεσα να εκταμιευτούν χρήματα ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 29ης Ιανουαρίου.
Ο Γιάννης Ιατρίδης με έντονο ύφος προειδοποίησε ότι θα κάνει ενέργειες για να μην υλοποιηθεί το έργο μεταφοράς λυμάτων από Αφάντου και Αρχάγγελο στον βιολογικό στο Βόδι Καλλιθέας ενώ μίλησε με επίσης αυστηρό ύφος για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ρόδου (με την σύμφωνη γνώμη του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου, του δημοτικού συμβουλίου κ. Ψυλλάκη και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών κ. Σταυρή) για επέκταση του ΧΥΤΑ στο Τσαϊρι σε διπλανή έκταση εντός των γαιών Καλυθιών.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φλεβάρης ζήτησε από τον δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά να δεσμευτεί ότι δεν θα δημιουργηθεί στην περιοχή μας καταυλισμός αθίγγανων και επίσης ζήτησε να ληφθούν μέτρα όπως η τοποθέτηση ειδικής φρουράς σε αεροδρόμιο και λιμάνι για να παταχθεί το φαινόμενο της παράνομης λαθρομετανάστευσης.
• Ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για υλοποίησης της σύμβασης συντήρησης του πρώην δημαρχείου Καλλιθέας ύψους 100 χιλ. ευρώ
• Ο Γιάννης Ιατρίδης χαρακτήρισε «επείγουσα την ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλυθιές-λατομεία» και είπε στο δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά «είμαι σίγουρος ότι και πάλι τους αθίγγανους σε εμάς θα τους φορτώσετε». Για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και του Βιολογικού στα όρια του δήμου Καλλιθέας ο κ. Ιατρίδης σημείωσε ότι «το πολιτικό σύστημα βολεύεται με αποφάσεις που πάρθηκαν πριν πολλά χρόνια για να δοθούν προσωρινές λύσεις σε προβλήματα που έχρισαν άμεσης επίλυσης. Το πολιτικό σύστημα αντί να αναζητήσει νέες λύσεις βολεύεται με την υπάρχουσα κατάσταση».
• Ο δήμαρχος Ροδίων κ. Κουσουρνάς έκανε γενικόλογες τοποθετήσεις και απέφυγε να δεσμευτεί για θέματα όπως η μετεγκατάσταση των αθίγγανων, η λειτουργία του βιολογικού και του ΧΥΤΑ. Κατέγραψε όλες τις προτάσεις και δεσμεύτηκε να τις μελετήσει. Για τον βιολογικό είπε ότι «με την υπάρχουσα μορφή δεν θα μπορεί να λειτουργεί μετά το 2013 και όταν γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις θα βελτιωθεί η εικόνα και η ξεπερασμένη τεχνολογία». Επίσης προσέθεσε ότι κατέθεσε προτάσεις για χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου στο Φαληράκι. Όπως είπε θα δοθεί βάρος στα συνεχιζόμενα έργα. Ο κ. Κουσουρνάς δεσμεύτηκε για «διαφάνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις αποφάσεις».

"ΚΑΥΓΑΣ" ΙΑΤΡΙΔΗ-ΣΤΑΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ


Έντονη λογομαχία είχαν το βράδυ της Τρίτης στο πρώην δημαρχεί Καλλιθέας ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλης Σταυρής και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Ιατρίδης.
Παρουσία του νυν δημάρχου Ροδίων Στάθη Κουσουρνά, ο Γιάννης Ιατρίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλη Σταυρή ότι "πήρε στην πλάτη του ένα ολόκληρο χωριό και ψήφισε υπέρ της δημιουργίας νέου κυττάρου ΧΥΤΑ στην περιοχή Τσαϊρι, σε σημείο που είναι εντός των γαιών Καλυθιών".
Σύμφωνα με τον Γιάννη Ιατρίδη ο Μιχάλης Σταυρής όφειλε να συγκαλέσει τοπικό συμβούλιο και όχι να πάρει μόνος του την πρωτοβουλία να ψηφίσει υπέρ της δημιουργίας νέου κυττάρου ΧΥΤΑ.
Επίσης τον κατηγόρησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ότι δεν ζήτησε συμβουλές από άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σταυρής δικαιολογήθηκε ότι δεν υπήρχε εισηγητική έκθεση στο δημοτικό συμβούλιο και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον νέο δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά γι' αυτό ψήφισε υπέρ της κατασκευής νέου κυττάρου για σκουπίδια εντός των γαιών Καλυθιών .
Πάντως παράπονα για την στάση του Μιχάλη Σταυρή που δεν συγκάλεσε, ως όφειλε, τοπικό συμβούλιο για το θέμα του ΧΥΤΑ εξέφρασαν και τα μέλη της τοπικής αντιπολίτευσης που τον κατηγορούν ότι διοικεί χωρίς να τους ενημερώνει. Το εντυπωσιακό είναι ότι "άγνοια" δήλωσαν για την στάση του προέδρου και μέλη της τοπικής πλειοψηφίας!
Στο τέλος της χθεσινοβραδυνής συνάντησης ο Γιάννης Ιατρίδης απείλησε ότι θα στείλει έγγραφο στον εισαγγελέα για να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στον ΧΥΤΑ στο Τσαϊρι επειδή δεν υπάρχει εγκεκριμένος κόμβος κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο όταν έγινε η συμφωνία για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ στην μελέτη υπήρχε άνοιγμα δρόμου από την περιοχή των Τρεις και όχι από τη λεωφόρο Τσαϊρι. Σε παρατήρηση γιατί τόσα χρόνια δεν προχώρησε σε κλείσιμο του δρόμου ο Γιάννης Ιατρίδης υποστήριξε "περίμενα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για κατασκευή ΧΥΤΑ στη Νότια Ρόδο αλλά τώρα βλέπω ότι η νέα δημοτική αρχή έχει σκοπό να μεγαλώσει τον νυν ΧΥΤΑ στο Τσαϊρι. Με μία προσφυγή το έργο θα ακυρωθεί αφού υπάρχει απόφαση του Δασαρχείου για δασική έκταση".

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...