15 Ιαν 2010

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΜΑΣ


Σήμερα το πρωί, ως συνήθως, γινόταν χαμός στην πλατεία με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Λίγο μετά τις 9.30 εμφανίστηκαν τρεις δημοτικοί αστυνόμοι που ζήτησαν από τους οδηγούς να απομακρύνουν τα οχήματά τους και να τα παρκάρουν στα τρία δημοτικά πάρκινγκ που έχουν διαμορφωθεί.
Οι οδηγοί βγήκαν από τα καφενεία και με γκρίνια υπάκουσαν και έτσι η οδός 28ης Οκτωβρίου άδειασε αυτοκίνητα δημιουργώντας εικόνα πρωτόγνωρη για το χωριό μας.
Βέβαια μετά την απομάκρυνση των δημοτικών αστυνόμων τα οχήματα επέστρεψαν και η πλατεία μας μετατράπηκε και πάλι σε πάρκινγκ!
Οποιος βρίσκεται στην πλατεία καθημερινά διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των οδηγών γράφει στα... παλιά της τα παπούτσια τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Οταν οι απλοί πολίτες βλέπουν δημοτικούς συμβούλους και δημοτικούς υπαλλήλους με οχήματα της υπηρεσίας τους να παρκάρουν παράνομα και να μπαίνουν αντίθετα σε δρόμους μονής κυκλοφορίας, ακολουθούν το κακό παράδειγμα.

Η ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ




Προχωράει η ολοκλήρωση κατασκευής της νέας παιδικής χαράς που βρίσκεται στην είσοδο για το γυμνάσιο Καλυθιών. Η νέα παιδική χαρά χρηματοδοτείται από το ΘΗΣΕΑ. Η πρώτη εργολαβία (180 χιλ. ευρώ) που ολοκληρώνεται αφορούσε τη διαμόρφωση με τσιμέντο (συν τα τοιχία) και την τοποθέτηση υποδομών όπως ο ηλεκτροφωτισμός. Η δεύτερη εργολαβία (60 χιλ. ευρώ) αφορά την τοποθέτηση ειδικών πλακιδίων προστασίας (με καουτσούκ), περίφραξη και τα παιχνίδια που θα παίζουν τα παιδιά. Σύμφωνα με την σύμβαση τα παιχνίδια πρέπει να τοποθετηθούν μέχρι 20 Φεβρουαρίου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...