3 Απρ 2008

"ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΙ" Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ


Η φθορά του χρόνου «χτύπησε» και την εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Καλυθιές, γνωστότερη ως Ύψωση του Τίμιου Σταυρού.
Οι τοιχογραφίες σε πολλά σημεία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχουν αρχίσει να καταστρέφονται και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι άμεσες και μεγάλες. Η εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών συζήτησε το θέμα με το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις 23 Μαρτίου και αποφασίστηκε να γίνει προμελέτη για τις παρεμβάσεις και το κόστος.
Τα χρήματα που χρειάζονται για τα έργα υπάρχουν και είναι αυτά που κατατέθηκαν στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την παραχώρηση του οικοπέδου στην περιοχή Λιβάδεια Φαληρακίου προκειμένου να κτιστεί κλειστό γυμναστήριο.
Τα χρήματα φτάνουν τις 260 χιλ. ευρώ και αποτελεί απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να διατεθούν για απαραίτητα έργα στις εκκλησίες. Θα είναι «έγκλημα» αυτά τα χρήματα να κλειστούν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να εξασφαλιστεί ικανοποιητικό επιτόκιο.
Πρέπει να αξιοποιηθούν για να μην μεγαλώσει η φθορά της εκκλησίας.
Η εκκλησία του Σταυρού στις Καλυθιές θεωρείται από τις εντυπωσιακότερες του νησιού. Χτισμένη γύρω στο 1841 σε ρυθμό βασιλικής με βοτσαλωτό δάπεδο.
Το τέμπλο της χρονολογείται από τον 16ο αιώνα

ΠΑΡΤΥ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Το μεσημέρι της Κυριακης (12.00) ο Ερμής θα κάνει το αυτονόητο, θα νικήσει τον Πολύστρατο Λαέρμων και θα πανηγυρίσει την ιστορική άνοδο στην Α' κατηγορία. Μόλις ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη θα γίνει... πάρτι. Σαμπάνιες, κύπελλα, χορεύτριες μουσική, καπνογόνα και ότι φανταστεί ο νους σας.
Ας είμαστε όλοι εκεί.
Υ.Γ. Οι γκαντέμηδες να μείνουν σπίτια τους

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...