21 Απρ 2024

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέλιξής του στη βαθμίδα του τακτικού Καθηγητή Ιατρικής στην σχολή του ΕΚΠΑ φιλοξενήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου δεξίωση στο εντευκτήριο "Κωστής Παλαμάς".
Στο εμβληματικό ιστορικό κτίριο που φιλοξενεί στο ισόγειο το γραφείο του Κωστή Παλαμά βρέθηκαν και τίμησαν τον άξιο Δωδεκανήσιο επιστήμονα συνάδελφοι του, Ιατροί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Διευθυντές Κλινικών, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, φίλοι και συγγενείς από τη Ρόδο και την Κάλυμνο.
Δύο πρώην υπουργοί Υγείας της ΝΔ ο ιατρός Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς και ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας ως εκπρόσωποι της κεντρικής και τοπικής πολιτικής σκηνής έδωσαν συγχαρητήρια στον άξιο Ιατρό και επιστήμονα. 
Ο Στέφανος Κορφιάς, απλός και προσιτός, δεν σταμάτησε να δέχεται ευχές και συγχαρητήρια και είχε δίπλα του τους γονείς του, συνταξιούχους εκπαιδευτικούς Ιωάννη και Θεοδοσία Κορφιά καθώς και την σύζυγό του ιατρό γυναικολόγο Αγγελική Παπαδημητρίου και τα δύο παιδιά του Στυλιανή - Θεοδοσία (απόφοιτη του τμήματος Βιοχημείας και νυν φοιτήτρια μεταπτυχιακού προγράμματος σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας) και Ιωάννη (φοιτητής Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Για τον Στέφανο Κορφιά μίλησαν κορυφαίοι Νευροχειρούργοι και Ακαδημαϊκοί εξάροντας τις γνώσεις του, το πάθος του για την επιστήμη, την σκληρή καθημερινή δουλειά μα κυρίως το ήθος και τον χαρακτήρα που είχε φανερώσει από νεαρή ηλικία και σε ηλικία 53 ετών τον οδήγησε σε κορυφαία αξιώματα. 

Στα βίντεο που ακολουθούν έχουν καταγραφεί από το blog η ευχαριστήρια ομιλία του Ιατρού - Καθηγητή Στέφανου Κορφιά καθώς και οι τοποθετήσεις των

Γεράσιμου Σιάσου, Πρύτανη Ιατρικής Σχολής 

Εμμανουήλ Πικουλή Κοσμήτορα Ιατρικής Σχολής  με καταγωγή από την Κάρπαθο

Νικόλαου Αρκαδόπουλου Προέδρου Ιατρικής Σχολής

Γεωργίου Στράντζαλη Διευθυντή Νευροχειρουργική Κλινική Ευαγγελισμού

Ευάγγελου Συγκούνα πρώην διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής

Διαμανού Σακκά πρώην διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής

Η πορεία του Στέφανου Κορφιά στη γνώση ξεκίνησε από το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών (1977-1983) και το Σάββατο στο εξαιρετικό Νεοκλασικό "Κωστής Παλαμάς" έφτασε στο κορυφαίο επίπεδο αναγνώρισης.

Ο Καλυθενός, Ροδίτης, Καλύμνιος επιστήμονας είδε τους κόπους του να δικαιώνονται και τα όνειρά του να πραγματοποιούνται.
Από τον τόπο καταγωγής του τον συνοδεύουν οι ευχές όλων μας για Υγεία και ακόμη σπουδαιότερες επιτυχίες στον τομέα της Ιατρικής και της Εκπαίδευσης. 



 




















Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...