19 Μαΐ 2008

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΦΑΛΗΡΑΚΙ 19/05/08



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεμελιώδης κανόνας λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης είναι ο σεβασμός στους νόμους και τους κανόνες του κράτους.
Ένα μικρό κύτταρο αυτής, ο Δήμος Καλλιθέας, δυστυχώς, θεωρεί τα παραπάνω «γράμματα κενά περιεχομένου», «εισπράττοντας» από τους θεματοφύλακες της νομιμότητας, τη δυνατότητα ν’ αυθαιρετεί και να παρανομεί.
Συγκεκριμένα : στη συνεδρίαση μηνός Δεκεμβρίου 2007 ο Δήμαρχος με την ανοχή του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, έγκριτου νομικού, εισηγούμενοι παράνομα και παραπλανητικά, εξασφάλισαν ομόφωνη απόφαση των Συμβούλων, εκχωρώντας το δικαίωμα ορισμού ορκωτού ελεγκτή-λογιστή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η εν λόγω απόφαση, θα έπρεπε να μην γίνει δεκτή από μέρους της Περιφέρειας, διότι το δικαίωμα ορισμού ορκωτού ελεγκτή-λογιστή ανήκει θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο του αρμόδιου Δήμου. Σχετ N. 3463/2006 αρθ. 163 παρ. 3
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δυστυχώς, καθ’ υπέρβαση εξουσίας της, αγνόησε τα νομίμως οριζόμενα και αναρμοδίως όρισε τον εκλεκτό της ορκωτό λογιστή προκαλώντας πλείστα όσα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτής της απόφασης.
Σημειώνουμε ότι, «Οι Δήμοι που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο υποχρεούνται, για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων κάθε οικονομικού έτους, να ορίζουν τον ορκωτό ελεγκτή − λογιστή και τον αναπληρωτή του μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του έτους αυτού….». Εδώ βεβαίως παρατηρείτε και το εκπρόθεσμο του ορισμού.
Μετά τα παραπάνω:
Καλούμε με την παρούσα τον Περιφερειάρχη κ Χαρ. Κόκκινο να ανακαλέσει την συγκεκριμένη απόφαση, λόγω αναρμοδιότητας στον ορισμό ορκωτού λογιστή.
Καλούμε τον αντιδήμαρχο επι των οικονομικών κ Ρηνιού και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καλλιθέας να μην χορηγούν στον παρανόμως ορισθέντα ορκωτό- λογιστή, οικονομικά και άλλα στοιχεία του Δήμου.
Καλούμε τέλος του πάντες στην προάσπιση της νομιμότητας.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ... ΓΑΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΤΕΝΟΥΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχουν ήδη γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις για πιθανή συνένωση των δήμων Καλλιθέας και Αφάντου αν το νέο νομοσχέδιο προβλέπει εθελοντικές συνενώσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση αυτή τη λογική θα επιτραπεί η συμμετοχή του δήμου Αφάντου στο δίκτυο μεταφοράς λυμάτων στον βιολογικό σταθμό στο Βόδι.
Ο δήμαρχος Γιάννης Ιατρίδης και τα στελέχη της παράταξης του εκφράζουν την άποψη ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί συνένωση με το δήμο Ροδίων καθώς τα χρέη είναι μεγάλα και δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ εξαιτίας των 1200 μόνιμων υπαλλήλων.
Για την συνένωση των δήμων Καλλιθέας και Αφάντου θα τεθούν τα επιχειρήματα της κοινή παραλίας αλλά και της σίγουρης οικονομικής επιβίωσης με δεδομένο τις πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, το γκολφ και την Καλλιθέας. Με αυτό το σχήμα θα αποκτήσουν συνοχή και τα ορεινά χωριά Ψίνθος – Αρχίπολη κάτι που ευνοεί η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου.
Στην πράξη όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αφού ο δήμος Ροδίων θα πιέσει πολιτικά τη ΝΔ για συνένωση με τους δήμους Ιαλυσού και Καλλιθέας σε μία προσπάθεια να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...