15 Ιαν 2014

"ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ"

ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΓΝΩΜΗ"

«Θετικό είναι το πρόσημο για την δημοτική αρχή της Ρόδου» δηλώνει στη Γνώμη ο χωρικός αντιδήμαρχος Καλλιθέας Δώρος Κωνσταντίνου γιατί όπως εξηγεί ενώ μειώθηκαν οι δαπάνες, ο δήμος κατάφερε και αύξησε τα έσοδα του για έργα και δράσεις. Ο κ. Κωνσταντίνου μιλά για τεράστια βήματα που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια στο δήμο. Εκεί που παρουσιάστηκε πρόβλημα ήταν στην καθημερινότητα, κυρίως στην καθαριότητα όπου παρά τον υπερβάλλοντα ζήλο των εργαζομένων, δεν μπόρεσε ο δήμος σε πολλά σημεία να ανταπεξέλθει.
Στην συνέντευξη του στη Γνώμη ο Δώρος Κωνσταντίνου μιλά για την χωρική ενότητα της Καλλιθέας που εποπτεύει. Τη χαρακτηρίζει δύσκολη και με ιδιαιτερότητες και κυρίως την συγκρίνουν , όπως σημειώνει, με τον τέως δήμο, εύρωστο οικονομικά και με σημαντικά έργα. «Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος από τις προσπάθειες που καταβάλαμε εγώ και οι συνεργάτες μου και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα. Τους επόμενους μήνες και μέχρι την λήξη της θητείας μας, θα δημοπρατηθούν έργα που αφορούν κυρίως τα οδικά δίκτυα και έργα αντιπλημμυρικά» δηλώνει και κάνει ιδιαίτερη μνεία στο Παλέ ντε Σπορ που παραδίδεται μέσα στον Γενάρη: « Θα δώσει πνοή στον, αθλητισμό, πολιτισμό αλλά και στον εναλλακτικό τουρισμό. Είναι ένα όνειρο ετών, που σήμερα γίνεται πραγματικότητα».  Ο αντιδήμαρχος μιλά για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές: «Ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη μόνο από συμβούλους που φοράνε κουστούμια και γραβάτες πηγαίνοντας σε εκδηλώσεις, έχει ανάγκη από ανθρώπους που να μπορούν να κατανοήσουν το ρόλο τους. Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, αλλά και την αυτογνωσίας μας, κι αν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οι ίδιοι, να υποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι». Τις δικές του αποφάσεις θα τις λάβει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου…
Χαρακτηρίζει ως πολύ ισχυρή υποψηφιότητα, αν υλοποιηθεί, της Μίκας Ιατρίδη στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου…

ΤΙ ΟΡΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ;




ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΟΥ ΣΥΛΟΓΓΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ" είναι ένας σύλλογος αποτελούμενος από 18 άτομα γεμάτα διάθεση για προσφορά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Συμμετέχουν στο σύλλογο χωρίς κάποιο προσωπικό όφελος, χωρίς κάποιο κέρδος, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια για τον τόπο τους πραγματοποιώντας εκδηλώσεις στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν μικροί αλλά και μεγάλοι ηλικιακά κάτοικοι των Καλυθιών αλλά και εκτελώντας έργα καλλωπισμού του τόπου.
Αύριο το πρωί, στις 8, έπειτα από απόφαση του αντιδημάρχου Καλλιθέας, θα καταστραφεί ένα από αυτά τα έργα. Το εν λόγω έργο είναι τα παρτέρια που φτιάχτηκαν στην πλατεία Καλυθιών, έπειτα από πρωτοβουλία του συλλόγου, έγκρισής τους από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και προσφοράς υλικών από κατοίκους. Σκοπός του συλλόγου με αυτό το έργο ήταν να δοθεί χρώμα στην περιοχή αλλά και η ενίσχυση οικολογικής συνείδησης, καταφέρνοντας να απομακρύνουν, έστω και για λίγο, τα αυτοκίνητα από την πλατεία.
Εν μια νυκτί, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση καταστροφής αυτού του έργου, προκειμένου να υπάρξει χώρος για δύο θέσεις πάρκινγκ.
Σε αντίδραση όλης αυτής της κατάστασης, της ισοπέδωσης της διάθεσης προσφοράς και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, Ο ΦΑΡΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ τις προγραμματισμένες του εκδηλώσεις για την περίοδο των αποκριών, αλλά μακριά από την πλατεία Καλυθιών από την οποία αύριο το πρωί θα απομακρυνθεί κι ένα κομμάτι του συλλόγου.

Τα μέλη του συλλόγου αύριο το πρωί στις 7:30 θα είναι εκεί, θα είναι στην πλατεία Καλυθιών, για να δουν αυτήν του την προσπάθεια να "ξεριζώνεται"

ΣΧΟΛΙΟ BLOG: Ποιο είναι το όραμα που έχουν οι "άρχοντες" για την εικόνα του χωριού μας. Το όραμα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων; Τώρα που με προφορική απόφαση γκρέμισαν τα παρτέρια με τα λουλούδια νομίζουν ότι βελτιώνουν την καθημερινότητα μας; Με τη λογική του πάρκινγκ ας γκρεμίσουν και στο Φαληράκι τους κήπους στην πλατεία. Το μόνο που κατάφεραν σήμερα είναι να παραδώσουν στα αυτοκίνητα δύο μέτρα δρόμου αλλά επίσης ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ...
Εχουμε να πούμε και να γράψουμε πολλά... Οι καρέκλες τρίζουν αφού... σκούριασαν!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...