15 Ιουλ 2012

"ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ"


Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε το θέμα με τα παράνομα και επικίνδυνα pub crawl που λαμβάνουν χώρα στο Φαληράκι.
Την Κυριακή 14 Ιουλίου η ιστοσελίδα zougla.gr δημοσίευσε αναλυτικό ρεπορτάζ  με τον τίτλο "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ".
Οι δημοσιογράφοι Φίλιππος Καραμέτος και Παναγιώτης Βλαχουτσάκος που επιμελήθηκαν το θέμα αναφέρουν τα εξής:
"Ένα ατελείωτο «πάρτι» φοροδιαφυγής και ασυδοσίας λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα στο πολύπαθο Φαληράκι της Ρόδου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, αρκετά από τα μαγαζιά της περιοχής συνεργάζονται με Βρετανό επιχειρηματία, ο οποίος προμηθεύει τους τουρίστες με ειδικά κουπόνια «κατανάλωσης αλκοόλ» για τα οποία βέβαια δεν... κόβει καμία απόδειξη.
Μέθη, παροξυσμός και άφθονη κατανάλωση αλκοόλ, στοιχειοθετούν την αξιοπρόσεκτη υπόθεση, η οποία ήδη έχει αρχίσει, σύμφωνα με αστυνομικές «πηγές», να διερευνάται τόσο από την αστυνομία όσο και από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να συλληφθούν οι εμπλεκόμενοι.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η επιχείρηση-φάντασμα, διαφημίζει τις υπηρεσίες της και μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, «διατυμπανίζοντας» τις παροχές που προσφέρει στους πελάτες.
Ενδεικτικό των «υπηρεσιών» της είναι το όνομα της το οποίο είναι «Total Karnage» ή αλλιώς «Ολοκληρωτικά Λιώμα».
Οι παίχτες-τουρίστες που λαμβάνουν μέρος κατά εκατοντάδες στο συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένους κανόνες προκειμένου να αναδειχθούν νικητές και να κερδίσουν το πολυπόθητο βραβείο, που δεν είναι άλλο από την ατέλειωτη κατανάλωση ποτών που κοστίζουν μόνο ένα ευρώ.
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι κανόνες; Σύμφωνα με καταγγελίες, οι τουρίστες αγοράζουν από συνεργάτες του «Total Karnage» κουπόνια τα οποία κοστίζουν 10 ευρώ, χωρίς βέβαια να παίρνουν απόδειξη.  Στη συνέχεια, καλούνται να πάνε σε επτά μπαρ τα οποία έχει προεπιλέξει η «επιχείρηση» και να καταναλώσουν ένα ποτό όσο πιο γρήγορα μπορούν. Σημάδι ότι τα κατάφεραν αποτελεί μια στάμπα που τους βάζει ο μπάρμαν του κάθε μαγαζιού στη μπλούζα τους.
Οι πρώτοι 25 που θα φτάσουν στο έβδομο και τελευταίο μπαρ αναδεικνύονται νικητές και μπορούν να πίνουν για όλο το βράδυ ποτά μόνο με ένα ευρώ.
Οι «όροι» του παιχνιδιού έχουν σαν αποτέλεσμα το Φαληράκι να μετατρέπεται σε μια ατελείωτη «αρένα» με τους παίχτες-μεθυσμένους τουρίστες να τρέχουν στους δρόμους περνώντας ανάμεσα από πολίτες και οχήματα, προκειμένου να φτάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν στα μαγαζιά που συμμετέχουν στο «κόλπο». Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των τουριστών, λόγω των διερχόμενων αυτοκινήτων.
Κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι για ευνόητους λόγους θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μιλώντας στη zougla.gr εξέφρασαν την οργή τους για τις καταστάσεις που εκτυλίσσονται στο Φαληράκι, λέγοντας πως η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη.
«Την εποχή που όλοι οι Έλληνες υποφέρουμε από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα της τρόικα και την στιγμή που το αφορολόγητο είναι μόλις στα 5.000 ευρώ, κάποιοι βγάζουν χιλιάδες ευρώ μαύρα εις βάρος της χώρας μας» ανέφερε ένας εξ’ αυτών χαρακτηριστικά.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στη zougla.gr ότι είναι γνώστες του ζητήματος και διενεργούν εκτεταμένη έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν τόσο τον «εγκέφαλο της επιχείρησης-φάντασμα, όσο και το δίκτυο συνεργατών του το οποίο επεκτείνεται και σε άλλα τουριστικά κέντρα, που αποτελούν πόλο έλξης για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως η Αγία Νάπα, η Ίμπιζα και η Κως.
Παράλληλα ενήμερο για το θέμα εμφανίζεται και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το οποίο αναμένεται να εξετάσει τις καταγγελίες και να διερευνήσει τον ρόλο συγκεκριμένων καταστημάτων".

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...